clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1089

Консервовані персики половинками без стерилізації


Фото: автора

Дивовижні ласощі, які ви не купите в магазині!

Покупні консервовані персики не завжди задовольняють за ціною та якістю. Зробивши ж таку заготовку власноруч, взимку ви зможете абсолютно безкоштовно тішити рідних смачними тортиками, тістечками та десертами. Головне купити «правильні» персики – злегка недозрілі, тверденькі, щільні, без пошкоджень. Тоді видалення кісточки не буде для вас проблематичним (в мяких плодів ви просто не зможете делікатно видалити кісточку).

Інгредієнти:

1 кг персиків,

200 г цукру,

1 л води,

1 ч. л. лимонної кислоти.

Приготування:

Персики помити, видаляючи верхній білий наліт.

Надрізати по борозенці, яка йде по всій окружності плодів. Прокрутити дві половинки в протилежні боки. Ви отримаєте дві частинки: одну із заглибленням, іншу – з кісточкою.

За допомогою ножа вирізати кісточку.

З цукру, води та лимонної кислоти зварити сироп. У киплячу суміш покласти персики й довести знову до кипіння.

Одразу ж вимкнути вогонь і розкласти половинки в стерильні банки (не надто щільно, щоб плоди не деформувалися, а вільно плавали в сиропі).

Сироп знову закип’ятити й залити ним банки з половинками.

Одразу ж закатати залізними кришками, перевернути догори дном.

Ретельно вкутати теплою ковдрою. Дати настоятися якнайдовше (таким чином ви забезпечите додаткову стерилізацію та краще «стійкість» заготовки).

Зберігати при кімнатній температурі.

 

 

 

домашні заготовки, консервація, персики, консервовані персики половинками, домашні заготовки, персики на зиму, заготовки без стерилізаці

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Мариновані пряні огірки з корицею та гвоздикою
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1444
Відходимо від класики на користь оригінальності та незвичності.
Варення з шовковиці із корицею
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 744
Корисний та неймовірно смачний смаколик, який взимку нагадає вам про сонячне літо.
Кабачки по-корейськи на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2480
Ця закуска подобається всім без виключення, тому від всієї душі рекомендую вам скористатися цим дуже простим, але неймовірно смачним рецептом консервації.
Желе з порічок «Вісьмихвилинка» від Елізабет Девід
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 6616
Елізабет Девід – матір сучасної британської кулінарії та автор багатьох кулінарних книг. Натрапила на її рецепт варення тоді, коли шукала щось швидке, не клопітке, але смачне.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: