clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2093

Консервовані персики половинками без стерилізації


Фото: автора

Дивовижні ласощі, які ви не купите в магазині!

Покупні консервовані персики не завжди задовольняють за ціною та якістю. Зробивши ж таку заготовку власноруч, взимку ви зможете абсолютно безкоштовно тішити рідних смачними тортиками, тістечками та десертами. Головне купити «правильні» персики – злегка недозрілі, тверденькі, щільні, без пошкоджень. Тоді видалення кісточки не буде для вас проблематичним (в мяких плодів ви просто не зможете делікатно видалити кісточку).

Інгредієнти:

1 кг персиків,

200 г цукру,

1 л води,

1 ч. л. лимонної кислоти.

Приготування:

Персики помити, видаляючи верхній білий наліт.

Надрізати по борозенці, яка йде по всій окружності плодів. Прокрутити дві половинки в протилежні боки. Ви отримаєте дві частинки: одну із заглибленням, іншу – з кісточкою.

За допомогою ножа вирізати кісточку.

З цукру, води та лимонної кислоти зварити сироп. У киплячу суміш покласти персики й довести знову до кипіння.

Одразу ж вимкнути вогонь і розкласти половинки в стерильні банки (не надто щільно, щоб плоди не деформувалися, а вільно плавали в сиропі).

Сироп знову закип’ятити й залити ним банки з половинками.

Одразу ж закатати залізними кришками, перевернути догори дном.

Ретельно вкутати теплою ковдрою. Дати настоятися якнайдовше (таким чином ви забезпечите додаткову стерилізацію та краще «стійкість» заготовки).

Зберігати при кімнатній температурі.

 

 

 

домашні заготовки, консервація, персики, консервовані персики половинками, домашні заготовки, персики на зиму, заготовки без стерилізаці

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Черешневий джем із корицею та бад’яном
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1037
Розкішний смаколик із пряною ноткою глінтвейну.
В’ялена вишня – королева серед сухофруктів (сушимо в електросушарці)
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 4465
Але, продукт виходить небезпечним – ступінь поїдання надто висока, можна в один присід все схомячити!:)
Ідеальний маринад для білих грибів
закуски, закуски, гриби, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 8416
Популярнішої та смачнішої закусочки на святковому столі вам не знайти!
Желе з порічок «Вісьмихвилинка» від Елізабет Девід
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 20686
Елізабет Девід – матір сучасної британської кулінарії та автор багатьох кулінарних книг. Натрапила на її рецепт варення тоді, коли шукала щось швидке, не клопітке, але смачне.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: