ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
3 Червня, 2020

Консервовані персики половинками без стерилізації

4 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 9571

Фото: автора

Дивовижні ласощі, які ви не купите в магазині!

Покупні консервовані персики не завжди задовольняють за ціною та якістю. Зробивши ж таку заготовку власноруч, взимку ви зможете абсолютно безкоштовно тішити рідних смачними тортиками, тістечками та десертами. Головне купити «правильні» персики – злегка недозрілі, тверденькі, щільні, без пошкоджень. Тоді видалення кісточки не буде для вас проблематичним (в мяких плодів ви просто не зможете делікатно видалити кісточку).

Інгредієнти:

1 кг персиків,

200 г цукру,

1 л води,

1 ч. л. лимонної кислоти.

Приготування:

Персики помити, видаляючи верхній білий наліт.

Надрізати по борозенці, яка йде по всій окружності плодів. Прокрутити дві половинки в протилежні боки. Ви отримаєте дві частинки: одну із заглибленням, іншу – з кісточкою.

За допомогою ножа вирізати кісточку.

З цукру, води та лимонної кислоти зварити сироп. У киплячу суміш покласти персики й довести знову до кипіння.

Одразу ж вимкнути вогонь і розкласти половинки в стерильні банки (не надто щільно, щоб плоди не деформувалися, а вільно плавали в сиропі).

Сироп знову закип’ятити й залити ним банки з половинками.

Одразу ж закатати залізними кришками, перевернути догори дном.

Ретельно вкутати теплою ковдрою. Дати настоятися якнайдовше (таким чином ви забезпечите додаткову стерилізацію та краще «стійкість» заготовки).

Зберігати при кімнатній температурі.

 

 

 

домашні заготовки, консервація, персики, консервовані персики половинками, домашні заготовки, персики на зиму, заготовки без стерилізаці

Коментарі:

  Так  Ні, дякую