ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Огірочки на зиму «як малосольні»

6 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 16199
Огірочки ароматні, хрусткі й у міру солоненькі, загалом смачні.
Огірочки ароматні, хрусткі й у міру солоненькі, загалом смачні. Фото: автора

Сезон консервування триває і я хочу запропонувати рецептик без оцту.

Виходять вони дуже смачними, хрусткими й на смак нагадують малосольні. Цей рецепт у мене давно, але я все ніяк не наважувалася ним скористатися. І це було моєю помилкою. Готуються дуже швидко й просто!

Інгредієнти:

Розсіл на 3 літри води:

250 г солі (так-так я не помилилася!).   

Листя чорної смородини, вишні та листя волоського горіха

корінь та листя хрону,

суцвіття кропу,

часник,

лавровий листок,

зерна гірчиці,

перець горошком та пекучий чилі на смак.

Кількість розсолу розрахована на дві 3-літрові банки.

 

Приготування:

Огірки, як зазвичай, зі спеціями, розкласти в стерильні банки. Приготувати розсіл: воду закип’ятити із сіллю. Киплячим розчином залити огірки й залишити на дві доби бродити (краще підставити під банки якусь ємність, щоб стікав стік).

Потім злити цей розсіл (вам він більше не знадобиться, його слід вилити в раковину). Огірки в банках залити чистою киплячою водою БЕЗ СОЛІ, закатати стерильними кришками, перевернути догори дном, вкутати на декілька годин і все. Зберігати в квартирі чи коморі.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: Я сумнівалася в рецепті, боялася, що весь букет спецій піде в раковину, але мої побоювання виявилися марними – огірочки ароматні, головне хрусткі й у міру солоненькі, загалом смачні.

 

огірки, домашні заготовки, заготовки з огірків, заготовки на зиму, домашній погрібець, консервація, огірки на зиму як малосольні, малосольні огірки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую