ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Варення з персиків нашвидкоруч

7 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 14175
Взимку баночка такого десерту згодиться і для приємного чаювання, і для приготування чудової випічки.
Взимку баночка такого десерту згодиться і для приємного чаювання, і для приготування чудової випічки. Фото: автора

Якщо ви зважитеся на цей кулінарний подвиг, ваші зусилля будуть винагороджені ароматним бурштиновим смаколиком з цілими шматочками сонячних фруктів.

Взимку баночка такого десерту згодиться і для приємного чаювання, і для приготування чудової випічки. Цей рецепт варення з персиків неклопіткий і справді дуже швидкий. Секрет у Желфіксі, який не лише скорочує часприготування, але й дає варенню необхідну густу консистенцію. Великий плюс такої нетривалої кулінарної обробки персиків ще й у збереженні вітамінів.

Інгредієнти:

1 кг персиків,

1 пакетик «Желфіксу» (або іншого натурального пектину, до прикладу, «Конфітюрки»),

700 г цукру,

1 ч. л. лимонної кислоти.

*Вказано вагу підготовлених плодів: шкірочку знято, кісточки видалено. З цієї кількості інгредієнтів виходить приблизно 800 мл варення.

Приготування:

Персики помити.

Зняти з них шкірку. Для цього занурити їх в окріп на 2 хвилини. Потім вийняти й одразу ж облити холодною водою. Після такої контрасної процедури шкірочка знімається без зусиль.

Підготовлені плоди розрізати навпіл, видалити кісточку й подрібнити часточками середнього розміру.

Перекласти сировину в каструлю з товстим дном (разом із соком, який утворився при нарізанні). Довести до кипіння йзменшити вогонь до мінімуму. Варити протягом 20 хвилин, постійно помішуючи та знімаючи пінку. Пакетик «Желфіксу» змішати з 2 ст. л. цукру. Висипати у киплячу персикову масу.

Ретельно перемішати та довести до кипіння.

Додати цукор, який залишився, перемішати. Варити ще 5-6 хвилин, знімаючи пінку.

Готове варення розкласти у стерильні сухі банки, закатати металевими кришками, перевернути догори дном та вкутати теплою ковдрою.

Зберігати заготовку при кімнатній температурі.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: персики для варення краще брати достиглі, але не прим’яті. Лимонну ксилоту додавати обов’язково, оскільки вона є запорукою тривалого зберігання заготовки та попереджає зацукровування десерту.

варення, персики, персик, домашні заготовки, заготовки на зиму, варення з персиків нашвидкоруч, швидке варення, варення з персиків, домашній погрібець, желфікс

Коментарі:

  Так  Ні, дякую