clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 4672

Варення з персиків нашвидкоруч

Взимку баночка такого десерту згодиться і для приємного чаювання, і для приготування чудової випічки.
Взимку баночка такого десерту згодиться і для приємного чаювання, і для приготування чудової випічки. Фото: автора

Якщо ви зважитеся на цей кулінарний подвиг, ваші зусилля будуть винагороджені ароматним бурштиновим смаколиком з цілими шматочками сонячних фруктів.

Взимку баночка такого десерту згодиться і для приємного чаювання, і для приготування чудової випічки. Цей рецепт варення з персиків неклопіткий і справді дуже швидкий. Секрет у Желфіксі, який не лише скорочує часприготування, але й дає варенню необхідну густу консистенцію. Великий плюс такої нетривалої кулінарної обробки персиків ще й у збереженні вітамінів.

Інгредієнти:

1 кг персиків,

1 пакетик «Желфіксу» (або іншого натурального пектину, до прикладу, «Конфітюрки»),

700 г цукру,

1 ч. л. лимонної кислоти.

*Вказано вагу підготовлених плодів: шкірочку знято, кісточки видалено. З цієї кількості інгредієнтів виходить приблизно 800 мл варення.

Приготування:

Персики помити.

Зняти з них шкірку. Для цього занурити їх в окріп на 2 хвилини. Потім вийняти й одразу ж облити холодною водою. Після такої контрасної процедури шкірочка знімається без зусиль.

Підготовлені плоди розрізати навпіл, видалити кісточку й подрібнити часточками середнього розміру.

Перекласти сировину в каструлю з товстим дном (разом із соком, який утворився при нарізанні). Довести до кипіння йзменшити вогонь до мінімуму. Варити протягом 20 хвилин, постійно помішуючи та знімаючи пінку. Пакетик «Желфіксу» змішати з 2 ст. л. цукру. Висипати у киплячу персикову масу.

Ретельно перемішати та довести до кипіння.

Додати цукор, який залишився, перемішати. Варити ще 5-6 хвилин, знімаючи пінку.

Готове варення розкласти у стерильні сухі банки, закатати металевими кришками, перевернути догори дном та вкутати теплою ковдрою.

Зберігати заготовку при кімнатній температурі.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: персики для варення краще брати достиглі, але не прим’яті. Лимонну ксилоту додавати обов’язково, оскільки вона є запорукою тривалого зберігання заготовки та попереджає зацукровування десерту.

варення, персики, персик, домашні заготовки, заготовки на зиму, варення з персиків нашвидкоруч, швидке варення, варення з персиків, домашній погрібець, желфікс

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Черешневий джем із корицею та бад’яном
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1186
Розкішний смаколик із пряною ноткою глінтвейну.
Варення «Слива в шоколаді»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 6585
Цей рецепт для «шоколадоголіків». Він подобається навіть тим, хто варення взагалі ніколи не їсть.
Желе з порічок «Вісьмихвилинка» від Елізабет Девід
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 21773
Елізабет Девід – матір сучасної британської кулінарії та автор багатьох кулінарних книг. Натрапила на її рецепт варення тоді, коли шукала щось швидке, не клопітке, але смачне.
Консервовані персики половинками без стерилізації
домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3676
Дивовижні ласощі, які ви не купите в магазині!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: