Гаряча тема:
- Війна
Взимку баночка такого десерту згодиться і для приємного чаювання, і для приготування чудової випічки. Цей рецепт варення з персиків неклопіткий і справді дуже швидкий. Секрет у Желфіксі, який не лише скорочує часприготування, але й дає варенню необхідну густу консистенцію. Великий плюс такої нетривалої кулінарної обробки персиків ще й у збереженні вітамінів.
Інгредієнти:
1 кг персиків,
1 пакетик «Желфіксу» (або іншого натурального пектину, до прикладу, «Конфітюрки»),
700 г цукру,
1 ч. л. лимонної кислоти.
*Вказано вагу підготовлених плодів: шкірочку знято, кісточки видалено. З цієї кількості інгредієнтів виходить приблизно 800 мл варення.
Приготування:
Персики помити.
Зняти з них шкірку. Для цього занурити їх в окріп на 2 хвилини. Потім вийняти й одразу ж облити холодною водою. Після такої контрасної процедури шкірочка знімається без зусиль.
Підготовлені плоди розрізати навпіл, видалити кісточку й подрібнити часточками середнього розміру.
Перекласти сировину в каструлю з товстим дном (разом із соком, який утворився при нарізанні). Довести до кипіння йзменшити вогонь до мінімуму. Варити протягом 20 хвилин, постійно помішуючи та знімаючи пінку. Пакетик «Желфіксу» змішати з 2 ст. л. цукру. Висипати у киплячу персикову масу.
Ретельно перемішати та довести до кипіння.
Додати цукор, який залишився, перемішати. Варити ще 5-6 хвилин, знімаючи пінку.
Готове варення розкласти у стерильні сухі банки, закатати металевими кришками, перевернути догори дном та вкутати теплою ковдрою.
Зберігати заготовку при кімнатній температурі.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: персики для варення краще брати достиглі, але не прим’яті. Лимонну ксилоту додавати обов’язково, оскільки вона є запорукою тривалого зберігання заготовки та попереджає зацукровування десерту.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: