clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 841

Салат "Дует томатів та насіння"

Основна привабливість і особливість цього салату – гарбузове та соняшникове насіння.
Основна привабливість і особливість цього салату – гарбузове та соняшникове насіння. Фото: автора

Легкий, свіжий, пікантний та хрусткий салатик з невеликою кислинкою.

Основна привабливість і особливість цього салату – гарбузове та соняшникове насіння. Особливої пікантної нотки йому надають часник та рукола. Єдина умова – використовувати смачні томати, оскільки вони у салаті грають головну скрипку. В мене м’ясисті, рожеві домашні помідори. Не менш смачною страва буде і з жовтими та червоними томатами-чері. Вони дуже весело й привабливо виглядають на тарілці. Не зважаючи на свою простоту, салат неймовірно смачний. Дуже рекомендую спробувати.

Інгредієнти:

1 великий пучок руколи,

2-3 середніх помідора (або 200 г чері),

2 ст. л. почищеного гарбузового насіння,

2 ст. л. почищеного соняшникового насіння.

Заправка:

1 зубок часнику,

30 мл оливкової олії,

1 ст. л. бальзамічного оцту,

1 ч. л. меду,

чорний мелений перець,

сушений базилік,

сіль.

Приготування:

На сухій сковорідці підсмажити обидва види насіння до зміни кольору й характерного потріскування. Після того, як ви вимкнули вогонь, залишити насіння ще деякий час на сковорідці. 

Руколу помити, підсушити та розділити на дві частини. Викласти одну на тарілку.

Зверху хаотично розкласти часточки помідорів й посипати другою частиною руколи.

Приготувати заправку: перемішати часник, олію, базилік, оцет, сіль, мед і перець.

Полити салат заправкою. Посипати підсмаженим насінням.

Подавати одразу ж.

чері, помідори, салати без майонезу, овочі, овочеві салати, салат, салати, томати, дует томатів та насіння, насіння

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Помідори, мариновані половинками «Сонце в бокалі»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1964
Соковиті й м’ясисті скибочки помідорів та кільця пікантної цибульки, завдяки простому, але смачному маринаду перетворюються на по-справжньому незабутнє доповнення до закусочного столу.
Легкий салат із грушею, томатами та фетою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 628
Груша, як і яблуко – фрукт універсальний. З нею можна і десерти приготувати, і гарячі страви, і цікаві закуски, і, звісно ж, соковиті яскраві салати.
Італійська родзинка – в’ялені помідори
закуски, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1189
Виходять просто обурливо смачні штучки!
Консервовані помідорки чері в солодкому маринаді
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3488
Красиві, ароматні і смачні помідорки-крихітки обов'язково викличуть захоплення у гостей, при подачі їх на стіл взимку. Але за цим рецептом можна законсервувати і більш крупні томати, тільки термін стерилізації потрібно буде збільшити.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: