Гаряча тема:
- Війна
Основна привабливість і особливість цього салату – гарбузове та соняшникове насіння. Особливої пікантної нотки йому надають часник та рукола. Єдина умова – використовувати смачні томати, оскільки вони у салаті грають головну скрипку. В мене м’ясисті, рожеві домашні помідори. Не менш смачною страва буде і з жовтими та червоними томатами-чері. Вони дуже весело й привабливо виглядають на тарілці. Не зважаючи на свою простоту, салат неймовірно смачний. Дуже рекомендую спробувати.
Інгредієнти:
1 великий пучок руколи,
2-3 середніх помідора (або 200 г чері),
2 ст. л. почищеного гарбузового насіння,
2 ст. л. почищеного соняшникового насіння.
Заправка:
1 зубок часнику,
30 мл оливкової олії,
1 ст. л. бальзамічного оцту,
1 ч. л. меду,
чорний мелений перець,
сушений базилік,
сіль.
Приготування:
На сухій сковорідці підсмажити обидва види насіння до зміни кольору й характерного потріскування. Після того, як ви вимкнули вогонь, залишити насіння ще деякий час на сковорідці.
Руколу помити, підсушити та розділити на дві частини. Викласти одну на тарілку.
Зверху хаотично розкласти часточки помідорів й посипати другою частиною руколи.
Приготувати заправку: перемішати часник, олію, базилік, оцет, сіль, мед і перець.
Полити салат заправкою. Посипати підсмаженим насінням.
Подавати одразу ж.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: