ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Папарделле з кабачків або Кабачкова паста

10 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5903
Кабачки смачні як в холодному, так і в гарячому вигляді.
Кабачки смачні як в холодному, так і в гарячому вигляді. Фото: автора

А-ля дачний варіант легкої овочевої страви, яка в спекотні дні стає справжньою знахідкою у меню.

Страву названо на честь італійської пасти, через свою схожість із цими популярними макаронними виробами. Кабачки набувають дуже цікавого смаку завдяки хмелі-сунелі. Загалом страва легка, некалорійна та готується дуже швидко. Для сімейної вечері підходить якнайкраще.

Інгредієнти:

2 середніх молодих кабачка,

2 морквини,

2-3 помідора,

1 велика цибулина,

сіль, суміш перців мелена,

1 ст. л. цукру,

хмелі-сунелі (обов'язково, без цієї спеції не буде відповідного смаку й аромату),

орегано й базилік сушені.

Приготування:

Нарізати кабачок овочечисткою довгенькими тонесенькими смужками (імітація папарделле).

Нарізати цибулю півкільцями, моркву — кружальцями. Помідори подрібнити крупними часточками. Обсмажити моркву та цибулю на оливковій олії.

Коли вони трішки спасеруються, додати кабачки.

Посолити й оцукрити, щоб виділився сік, і тушкувати (обсяг має зменшитися в двічі). Додати томати й готувати до готовності.

Наприкінці додати всі спеції та травки. Перемішати, протушкувати ще 5 хвилин і вимкнути вогонь.

Кабачки смачні як в холодному, так і в гарячому вигляді.

 

кабачки, овочеві страви, пісні страви, страви з овочів, овочі, папарделле з кабачків, кабачкова паста, італійська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую