clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2037

Лимонний манник із фініками та родзинками

Готувати манник можна з будь-якими фруктами та ягодами.
Готувати манник можна з будь-якими фруктами та ягодами. Фото: автора

Це смачна, оригінальна і нескладна випічка, яка базується на використанні манної крупи замість борошна.

Класичний рецепт передбачає використання кефіру, але готувати його можна і на йогурті, і на сметані. Є навіть манник без яєць, для тих, хто з якоїсь причини не може вживати цей продукт. Готують його із яблуками, шоколадом, бананами, ягодами. Мені ж цього разу захотілося пригостити своїх солодкоїжок манником із сухофруктами.

Інгредієнти:

Для тіста:

2 склянки манної крупи,

2 склянки кефіру,

1 склянка цукру,

160 г вершкового масла,

75 г родзинок (у мене темні, дуже крупні),

100 г фініків,

2 яйця,

пакетик ваніліну,

1 ч. л. розпушувача,

0,5 ч. л. соди (погасити соком лимону),

лимонна цедра,

дрібка солі.

Для глазурі:

Абрикосовий джем або рідкий мед.

Склянка — 250 мл.  Форма – прямокутна 20 х 32 см.

Приготування:

Сухофрукти залити окропом, воду злити, а родзинки обсушити, фініки  трішки подрібнити.

Яйця збити міксером з сіллю, цукром і ваніліном. Додати розм’якшене масло та ще раз добре збити. Всипати манну крупу, розмішати та влити поступово кефір. Додати сухофрукти, розпушувач, соду й лимонну цедру, все ретельно розмішати. Дати суміші «набрякнути» протягом 15-20 хвилин.

Духовку ввімкнути на 200ºС. Форму встелити пергаментним папером та змастити вершковим маслом. Вилити тісто, верх розрівняти.

Випікати хвилин 45-50, поки пиріг не загусне й не вкриється рум'яною скоринкою. Дістати з духовки й одразу ж зняти пергамент.

Готовий манник ще гарячим глазурувати абрикосовим джемом або медом. Трішки охолодити й нарізати на порції.

сухофрукти, манник, солодка випічка, лимонний манник, манник з родзинками та фініками, сухофрукти, родзинки, фініки, абрикосовий джем, мед, манка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сирна шоколадна паска з чорносливом, інжиром та родзинками
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1863
Шоколад+сухофрукти – це завжди безпрограшний варіант. А якщо вони поєднуються ще й із ніжною сирною масою, то такий смаколик здатен підкорити серце гурмана назавжди.
ЩЕДРА КУТЯ: Зелтен (Zelten) – різдвяний кекс із сухофруктами та горіхами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1864
Традиційні солодощі, які печуть під час різдвяних свят в Італії.
Пиріг «Заливне яблучко» з начинкою із сухофруктів та горішків
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1498
Ніжне пухке тісто, ціленькі яблука, фаршировані справжньою вітамінною бомбою!
Тістечко «Королівський мармур», або Вдосконалена угорська ватрушка
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 3217
Смаколик за консистенцією та смаком дуже нагадує ніжнійший сирник або ж чізкейк. А за зовнішнім виглядом не поступається багатьом тортам!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: