Гаряча тема:
- Війна
Класичний рецепт передбачає використання кефіру, але готувати його можна і на йогурті, і на сметані. Є навіть манник без яєць, для тих, хто з якоїсь причини не може вживати цей продукт. Готують його із яблуками, шоколадом, бананами, ягодами. Мені ж цього разу захотілося пригостити своїх солодкоїжок манником із сухофруктами.
Інгредієнти:
Для тіста:
2 склянки манної крупи,
2 склянки кефіру,
1 склянка цукру,
160 г вершкового масла,
75 г родзинок (у мене темні, дуже крупні),
100 г фініків,
2 яйця,
пакетик ваніліну,
1 ч. л. розпушувача,
0,5 ч. л. соди (погасити соком лимону),
лимонна цедра,
дрібка солі.
Для глазурі:
Абрикосовий джем або рідкий мед.
Склянка — 250 мл. Форма – прямокутна 20 х 32 см.
Приготування:
Сухофрукти залити окропом, воду злити, а родзинки обсушити, фініки трішки подрібнити.
Яйця збити міксером з сіллю, цукром і ваніліном. Додати розм’якшене масло та ще раз добре збити. Всипати манну крупу, розмішати та влити поступово кефір. Додати сухофрукти, розпушувач, соду й лимонну цедру, все ретельно розмішати. Дати суміші «набрякнути» протягом 15-20 хвилин.
Духовку ввімкнути на 200ºС. Форму встелити пергаментним папером та змастити вершковим маслом. Вилити тісто, верх розрівняти.
Випікати хвилин 45-50, поки пиріг не загусне й не вкриється рум'яною скоринкою. Дістати з духовки й одразу ж зняти пергамент.
Готовий манник ще гарячим глазурувати абрикосовим джемом або медом. Трішки охолодити й нарізати на порції.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: