clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1292

Скумбрія-гриль на багатті – лідер серед страв на мангалі

Така скумбрія – справжній лідер страв на мангалі.
Така скумбрія – справжній лідер страв на мангалі. Фото: автора

Поки сезон пікніків не скінчився є ще можливість спробувати приготувати рибку на багатті.

Незабаром на День Незалежності на українців чекають чотири вихідних і традиційно більшість відправиться відпочивати на природу – до водойм, лісів та озер. Головна страва пікніків – це, звісно, шашлик. Проте я дуже рекомендую спробувати посмажити ще й скумбрію на грилі. Раніше ми готували цю рибку у фользі із лимончиком, але такий варіант нам сподобався більше. Така скумбрія – справжній лідер страв на мангалі.

Інгредієнти:

2 скумбрії (заморожених),

сушена м’ята, орегано,

лимонний сік,

соєвий соус,

перець чорний мелений, сіль.

Для поливання:

50 мл оливкової олії,

100 мл пива,

спеції (у мене універсальні для грилю).

Приготування:

Скумбрію потрібно буде розрізати зі спинки: розморозити не до кінця (так легше буде випатрати), відрізати голову та обережно зробити розріз повздовж хребта.

Далі слід працювати пальчиками, обережно відділяючи хребет від філе рибки (процедура схожа на розроблення оселедця). Кістку біля хвостика підрізати. Скумбрія має розгорнутися у вас на кшталт книжки.

Видалити ретельно нутрощі та промити. Обсушити паперовим рушником. Натерти травами, спеціями, сіллю, збризкати лимонним соком та соєвим соусом.

Загорнути одне філе в інше та щільно загорнути у харчову плівку.  

Залишити в холодильнику на ніч (ми навіть заморожували в морозильній камері; коли на вулиці спека, то рибка на природі розморожується за лічені хвилини; проте так вона точно не зіпсується дорогою до місця відпочинку).

Решітку барбекюшниці змастити олією, щоб не прилипла шкірочка риби, й викласти скумбрію, розгорнувши її.

Смажити на вугіллі як шашлик.

В процесі перед кожним перевертанням на інший бік поливати заливкою: змішати олію, пиво й спеції (я змащую силіконовим пензликом).

Подавати з лимончиком, щоб кожен зміг собі полити рибку лимонним соком.

 

пікнік, страви для пікніку, мангал, гриль, барбекю, скумбрія, риба та морепродукти, скумбрія-гриль, риба на багатті, риба, рецепти з риби, другі страви з риби

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Філе скумбрії, фаршироване яйцями, грибами та сиром
риба та морепродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1456
В цій рибці без кісточок м'ясо виходить на диво ніжним, соковитим і ароматним.
Скумбрія «Чотири плюса» в чайному розсолі
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1993
Така рибка і за зовнішнім виглядом, і за смаком дуже нагадує скумбрію холодного копчення
Скумбрія в сметанно-гірчичному соусі — найпростіший рецепт запікання
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2256
Скумбрію можна не лише смачно замаринувати, але й запекти.
Сагудай зі скумбрії
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2006
Сагудай – це популярна закуска зі свіжої риби, поширена на Півдні.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: