clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 4897

Скумбрія-гриль на багатті – лідер серед страв на мангалі

Така скумбрія – справжній лідер страв на мангалі.
Така скумбрія – справжній лідер страв на мангалі. Фото: автора

Поки сезон пікніків не скінчився є ще можливість спробувати приготувати рибку на багатті.

Незабаром на День Незалежності на українців чекають чотири вихідних і традиційно більшість відправиться відпочивати на природу – до водойм, лісів та озер. Головна страва пікніків – це, звісно, шашлик. Проте я дуже рекомендую спробувати посмажити ще й скумбрію на грилі. Раніше ми готували цю рибку у фользі із лимончиком, але такий варіант нам сподобався більше. Така скумбрія – справжній лідер страв на мангалі.

Інгредієнти:

2 скумбрії (заморожених),

сушена м’ята, орегано,

лимонний сік,

соєвий соус,

перець чорний мелений, сіль.

Для поливання:

50 мл оливкової олії,

100 мл пива,

спеції (у мене універсальні для грилю).

Приготування:

Скумбрію потрібно буде розрізати зі спинки: розморозити не до кінця (так легше буде випатрати), відрізати голову та обережно зробити розріз повздовж хребта.

Далі слід працювати пальчиками, обережно відділяючи хребет від філе рибки (процедура схожа на розроблення оселедця). Кістку біля хвостика підрізати. Скумбрія має розгорнутися у вас на кшталт книжки.

Видалити ретельно нутрощі та промити. Обсушити паперовим рушником. Натерти травами, спеціями, сіллю, збризкати лимонним соком та соєвим соусом.

Загорнути одне філе в інше та щільно загорнути у харчову плівку.  

Залишити в холодильнику на ніч (ми навіть заморожували в морозильній камері; коли на вулиці спека, то рибка на природі розморожується за лічені хвилини; проте так вона точно не зіпсується дорогою до місця відпочинку).

Решітку барбекюшниці змастити олією, щоб не прилипла шкірочка риби, й викласти скумбрію, розгорнувши її.

Смажити на вугіллі як шашлик.

В процесі перед кожним перевертанням на інший бік поливати заливкою: змішати олію, пиво й спеції (я змащую силіконовим пензликом).

Подавати з лимончиком, щоб кожен зміг собі полити рибку лимонним соком.

 

пікнік, страви для пікніку, мангал, гриль, барбекю, скумбрія, риба та морепродукти, скумбрія-гриль, риба на багатті, риба, рецепти з риби, другі страви з риби

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Скумбрія Ескабече» — смачна рибка у цікавому маринаді
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2780
Старовинний рецепт іспанської кухні.
Шуба в «шубці»
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1794
Обожнюю оселедець у всіх його проявах. А така інтерпретація шуби дуже вигідна, адже й тарілки залишаються чистими, і для фуршетного столу це ідеальний варіант.
Сагудай зі скумбрії
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2885
Сагудай – це популярна закуска зі свіжої риби, поширена на Півдні.
Скумбрія в сметанно-гірчичному соусі — найпростіший рецепт запікання
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 5423
Скумбрію можна не лише смачно замаринувати, але й запекти.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 2:
Від: Світлана Яськова18.03.2019 16:25Игорю, на жаль, я не знайома з технологією приготування на газовому грилі. Але, якщо ви вже готували на ньому якусь іншу рибу, то проблем із цим рецептом у вас не має виникнути. Скумбрія чудово тримає форму, не розлазиться.
Від: Пєсков Ігор14.03.2019 00:28Скажіть, таку рибку можна готувати на газовому грилі? В мене такого типу https://kamin.lutsk.ua/p07224-weber-spirit-2-s-210-gbs-stainless-steel/ сітку треба спеціальну для риби? На стандартній чавунній не розлізиться?