ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Червня, 2020

Скумбрія-гриль на багатті – лідер серед страв на мангалі

12 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 11479
Така скумбрія – справжній лідер страв на мангалі.
Така скумбрія – справжній лідер страв на мангалі. Фото: автора

Поки сезон пікніків не скінчився є ще можливість спробувати приготувати рибку на багатті.

Незабаром на День Незалежності на українців чекають чотири вихідних і традиційно більшість відправиться відпочивати на природу – до водойм, лісів та озер. Головна страва пікніків – це, звісно, шашлик. Проте я дуже рекомендую спробувати посмажити ще й скумбрію на грилі. Раніше ми готували цю рибку у фользі із лимончиком, але такий варіант нам сподобався більше. Така скумбрія – справжній лідер страв на мангалі.

Інгредієнти:

2 скумбрії (заморожених),

сушена м’ята, орегано,

лимонний сік,

соєвий соус,

перець чорний мелений, сіль.

Для поливання:

50 мл оливкової олії,

100 мл пива,

спеції (у мене універсальні для грилю).

Приготування:

Скумбрію потрібно буде розрізати зі спинки: розморозити не до кінця (так легше буде випатрати), відрізати голову та обережно зробити розріз повздовж хребта.

Далі слід працювати пальчиками, обережно відділяючи хребет від філе рибки (процедура схожа на розроблення оселедця). Кістку біля хвостика підрізати. Скумбрія має розгорнутися у вас на кшталт книжки.

Видалити ретельно нутрощі та промити. Обсушити паперовим рушником. Натерти травами, спеціями, сіллю, збризкати лимонним соком та соєвим соусом.

Загорнути одне філе в інше та щільно загорнути у харчову плівку.  

Залишити в холодильнику на ніч (ми навіть заморожували в морозильній камері; коли на вулиці спека, то рибка на природі розморожується за лічені хвилини; проте так вона точно не зіпсується дорогою до місця відпочинку).

Решітку барбекюшниці змастити олією, щоб не прилипла шкірочка риби, й викласти скумбрію, розгорнувши її.

Смажити на вугіллі як шашлик.

В процесі перед кожним перевертанням на інший бік поливати заливкою: змішати олію, пиво й спеції (я змащую силіконовим пензликом).

Подавати з лимончиком, щоб кожен зміг собі полити рибку лимонним соком.

 

пікнік, страви для пікніку, мангал, гриль, барбекю, скумбрія, риба та морепродукти, скумбрія-гриль, риба на багатті, риба, рецепти з риби, другі страви з риби

Коментарі:

  Так  Ні, дякую