Гаряча тема:
- Війна
Користуюся цим перевіреним рецептом вже багато років і, в який би спосіб я не зкривала томати на зиму, обов’язково роблю декілька баночок у солодкому маринаді. Помідорки дуууже смачні! Хто б їх не куштував, завжди просить рецепт.
Інгредієнти:
Помідори,
морква,
цибуля,
петрушка, зелень селери,
листя вишні та смородини,
лавровий листок,
перець чорний горошком та духм’яний,
гвоздика та зерна гірчиці,
корінь петрушки.
Маринад на 2 л води:
12 ст. л. цукру,
2 ст. л. солі,
150 г оцту.
Приготування:
Помідори добре помити й проколоти кожну зубочисткою біля плодоніжки (для того, щоб при заливці гарячого маринаду плоди не потріскалися). Останню я, до речі, не видаляю, щоб помідорку потім зручно було їсти. Крім того, вона дарує особливий аромат маринаду. Цибулю та моркву почистити й нарізати кільцями й кружальцями. Зелень та листя вишні й смородини добре промити. Банки олити окропом. Також потрібно прокип'ятити кришки.
На дно викласти по декілька листочків вишні й смородини, 3-4 горошини перцю горошком та один — духм’яний, гвоздику, лавровий листочок, зелень селери та корінь петрушки.
Далі викладаємо помідори (до половини банки)...
...нарізані цибулю, моркву, знову помідори. Зверху – петрушку. Маринад закип’ятити й ще гарячим залити банки з помідорами.
Накрити кришками й стерилізувати доти, поки петрушка не змінить колір і тресне перша помідорка (буквально декілька хвилин!). Банки закатати, перевернути догори дном, добре вкутати ковдрою і залишити так охолоджуватися на 24 години.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: бажано використовувати плоди одного сорту та розміру. Дуже зручно закривати такі томати в банках ємністю 1,5-2 л. Всі спеції, зелень та трави можна коригувати на свій смак.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: