clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1927

Мої улюблені томати в солодкому маринаді

Помідорки дуууже смачні! Хто б їх не куштував, завжди просить рецепт.
Помідорки дуууже смачні! Хто б їх не куштував, завжди просить рецепт. Фото: автора

Заготовивши помідори на зиму за цим рецептом, ви забудете про всі інші!

Користуюся цим перевіреним рецептом вже багато років і, в який би спосіб я не зкривала томати на зиму, обов’язково роблю декілька баночок у солодкому маринаді. Помідорки дуууже смачні! Хто б їх не куштував, завжди просить рецепт.

Інгредієнти:
Помідори,

морква,

цибуля,

петрушка, зелень селери,

листя вишні та смородини,

лавровий листок,

перець чорний горошком та духм’яний,

гвоздика та зерна гірчиці,

корінь петрушки.

Маринад на 2 л води:

12 ст. л. цукру,

2 ст. л. солі,

150 г оцту.

Приготування:
Помідори добре помити
й проколоти кожну зубочисткою біля плодоніжки (для того, щоб при заливці гарячого маринаду плоди не потріскалися). Останню я, до речі, не видаляю, щоб помідорку потім зручно було їсти. Крім того, вона дарує особливий аромат маринаду. Цибулю та моркву почистити й нарізати кільцями й кружальцями. Зелень та листя вишні й смородини добре промити. Банки олити окропом. Також потрібно прокип'ятити кришки.

На дно викласти по декілька листочків вишні й смородини, 3-4 горошини перцю горошком та один — духм’яний, гвоздику, лавровий листочок, зелень селери та корінь петрушки.

Далі викладаємо помідори (до половини банки)...

...нарізані цибулю, моркву, знову помідори. Зверху – петрушку. Маринад закип’ятити й ще гарячим залити банки з помідорами.

Накрити кришками й стерилізувати доти, поки петрушка не змінить колір і тресне перша помідорка (буквально декілька хвилин!). Банки закатати, перевернути догори дном, добре вкутати ковдрою і залишити так охолоджуватися на 24 години.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: бажано використовувати плоди одного сорту та розміру. Дуже зручно закривати такі томати в банках ємністю 1,5-2 л. Всі спеції, зелень та трави можна коригувати на свій смак.



помідори, томати, домашній погрібець, маринування, консервація, мариновані помідори в солодкому маринаді, домашні заготовки, ідеальний маринад для томатів, помідори на зиму, солодкий маринад

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Пряний домашній кетчуп на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1893
Трохи гостренький, трохи солоденький і, звісно ж, ароматний, завдяки вдалому підбору спецій.
Салат с зеленими помідорами на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 18638
Цей рецепт швидше мамин, ніж мій, але вже дуже давно ми робимо його разом на дачі. Я все готую з вечора, а вона вранці доробляє.
Швидкі мариновані помідори на зиму «Еталон смаку»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2357
А томати і правда дуууже смачні виходять. Не солоні, в міру солодкуваті й зовсім не кислі.
Італійська родзинка – в’ялені помідори
закуски, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1317
Виходять просто обурливо смачні штучки!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: