Гаряча тема:
- Війна
Я ніколи раніше не чавила чері для салату. Справа досить весела та розслаблююча. А такий спосіб обробки помідорів дозволяє їм швидше ввібрати смаки й аромати інших складових страви. Сам же набір інгредієнтів давно вже став класикою, але від цього він не втрачає своїх чудових смакових якостей. Чимось салат нагадує «Капрезе», але набагато смачніший!
Інгредієнти:
500г помідорів чері (чим дрібнішими будуть томати, тим краще),
1 баночка маслин без кісточок,
150-200 г сиру моцарела,
1-2 солодкі червоні перчини (у мене м’ясиста ароматна ратунда),
свіжі базилік та м’ята.
Для заправки:
4 ст. л. оливкової олії,
2 ст. л. виноградного білого оцту (або лимонного соку),
1 ст. л. меду,
1 ч. л. французької гірчиці в зернах,
0,5 ст. л. соєвого соусу,
1/4 ч. л. солі,
дрібка чорного меленого перцю,
2-3 зубки часнику,
0,5 ч. л. італійських трав.
Приготування:
Заправка: в мисці, де в подальшому буде настоюватися салат, змішати оливкову олію, виноградний оцет, мед, соєвий соус, перець, травки, гірчицю, подрібнений часник і сіль. Відставити для настоювання.
Наколоти зубочисткою в хаотичному порядку чері й скласти їх у целофановий пакет (дуже зручно в використовувати пакети для заморожування з замком Zip-Lock, але в мене був самий звичайний).
Випустити повітря і зав’язати пакет. Дном широкої склянки чи баночки розплющити кожну помідорку (сік і м'якоть при цьому бризкають на всі боки, але тільки всередині поліетиленового пакета, ваші руки й кухня залишаються абсолютно чистими!)
Потім вміст пакету разом із соком висипати в миску до заправки.
Сир нарізати кубиками (не дуже дрібними). Додати маслини і смужки болгарського перцю, ретельно перемішати.
Наприкінці порвати руками зелень — базилік та м’яту (саме вони дають салату особливої пікантної та ароматної нотки).
Одразу подавати. Але через годинку дві салатик стає ще смачнішим. Всі смаки поєднуюютьс, утворюючи ні з чим незрівнянну гармонію.
Р.S. Дуже рекомендую подавати страву порційно у глибоченьких салатниках разом із соком. Ми потім вимачали його до краплини свіженькою хрумкою чіабаттою (як варіант, товстий лаваш теж підійде!).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: салатик є чудовим доповненням до м'яса, особливо шашлику. Гадаю, що до гарніру з рису він теж підійде якнайкраще. До речі, прочитала на кулінарних форумах, що розплющені помідори — хороший спосіб при запіканні, коли вам потрібно, щоб плоди дали багато соку.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: