ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат із «плющеними» томатами чері, базиліком та м’ятою

15 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3065
Дуже рекомендую подавати страву порційно у глибоченьких салатниках разом із соком. Ми потім вимачали його до краплини свіженькою хрумкою чіабаттою
Дуже рекомендую подавати страву порційно у глибоченьких салатниках разом із соком. Ми потім вимачали його до краплини свіженькою хрумкою чіабаттою Фото: автора

Ця страва для тих, хто шукає прості, швидкі й доступні рецепти, але з «родзинкою».

Я ніколи раніше не чавила чері для салату. Справа досить весела та розслаблююча. А такий спосіб обробки помідорів дозволяє їм швидше ввібрати смаки й аромати інших складових страви. Сам же набір інгредієнтів давно вже став класикою, але від цього він не втрачає своїх чудових смакових якостей. Чимось салат нагадує «Капрезе», але набагато смачніший!

Інгредієнти:

500г помідорів чері (чим дрібнішими будуть томати, тим краще),

1 баночка маслин без кісточок,

150-200 г сиру моцарела,

1-2 солодкі червоні перчини (у мене м’ясиста ароматна ратунда),

свіжі базилік та м’ята.

Для заправки:

4 ст. л. оливкової олії,

2 ст. л. виноградного білого оцту (або лимонного соку),

1 ст. л. меду,

1 ч. л. французької гірчиці в зернах,

0,5 ст. л. соєвого соусу,

1/4 ч. л. солі,

дрібка чорного меленого перцю,

2-3 зубки часнику,

0,5 ч. л. італійських трав.

Приготування:

Заправка: в мисці, де в подальшому буде настоюватися салат, змішати оливкову олію, виноградний оцет, мед, соєвий соус, перець, травки, гірчицю, подрібнений часник і сіль. Відставити для настоювання.

Наколоти зубочисткою в хаотичному порядку чері й скласти їх у целофановий пакет (дуже зручно в використовувати пакети для заморожування з замком Zip-Lock, але в мене був самий звичайний).

Випустити повітря і зав’язати пакет. Дном широкої склянки чи баночки розплющити кожну помідоркуік і м'якоть при цьому бризкають на всі боки, але тільки всередині поліетиленового пакета, ваші руки й кухня залишаються абсолютно чистими!)

Потім вміст пакету разом із соком висипати в миску до заправки.

Сир нарізати кубиками (не дуже дрібними). Додати маслини і смужки болгарського перцю, ретельно перемішати.

Наприкінці порвати руками зелень — базилік та м’яту (саме вони дають салату особливої пікантної та ароматної нотки).

Одразу подавати. Але через годинку дві салатик стає ще смачнішим. Всі смаки поєднуюютьс, утворюючи ні з чим незрівнянну гармонію.

Р.S. Дуже рекомендую подавати страву порційно у глибоченьких салатниках разом із соком. Ми потім вимачали його до краплини свіженькою хрумкою чіабаттою (як варіант, товстий лаваш теж підійде!).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: салатик є чудовим доповненням до м'яса, особливо шашлику. Гадаю, що до гарніру з рису він теж підійде якнайкраще. До речі, прочитала на кулінарних форумах, що розплющені помідори — хороший спосіб при запіканні, коли вам потрібно, щоб плоди дали багато соку.

салат, салати, салати без майонезу, овочі, овочеві салати, салат, італійська кухня, чері, салати з помідорами, томати, помідори, плющені чері, салат з плющеними чері, базилік, м`ята

Коментарі:

  Так  Ні, дякую