Гаряча тема:
- Війна
Рецептом поділилася зі мною мама моєї подруги (тітко Галю, щиро дякую вам ще й за цей рецепт!), яка користується ним вже близько 30 років! Ця заготовка вражає своєю простотою і, якщо так можна висловитися, «смакотою». З приводу аспірину – шкідливо-не шкідливо – не знаю… Ще в радянські часи моя бабуся робила заготовки з саліциловою кислотою. Ми всі їли залюбки, й всі живі-здорові, чого і вам бажаю!
Інгредієнти:
На 3-літрову ошпарену, суху банку:
лавровий листок,
листя смородини та вишні,
перець чорний горошком 10 штук,
духм’яний перець та гвоздика,
петрушка та селер,
корінь хрону,
зерна гірчиці,
3-4 зубки часнику.
Маринад на 10 л води:
0,5 кг цукру,
300 г солі,
0,5 л оцту.
В кожну банку:
по 5 пігулок аспірину.
Приготування:
У банку покласти трохи листя хрону чи корінь, листя смородини й вишні, перець, часнику (зубки розрізати навпіл), лавровий листок, спеції.
Викласти помідори по плічка банки.
Зверху покласти зелень петрушки та селери. За бажанням можна додати кружальця моркви. У холодну воду (не кип'ячену, бажано джерельну, але можна й просто бутильовану водичку «ЕКО») додати сіль, цукор, оцет і розмішати до повного розчинення солі та цукру. Одразу ж холодним розсолом залити помідори.
Зверху у банку всипати подрібнені на порошок пігулки аспірину. Закупорити спеціальними капроновими кришками (занурити в окріп – і на банку). Я цього разу закрила металевими кришками, які загвинчуються. І відразу ж винести на холод (бажано у льох, погріб, холодильник тощо; у мене такої розкоші немає, тому мої помідори змушені стояти в кладовочці).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: за словами тітки Галі, найсмачнішими помідори стають через три місяці. Якраз під час новорічних свят можна буде насолоджуватися. Зі своїх слів можу вас запевнити, що така закуска щезає зі столу в одну мить. А потім всі гості сидять і записують дружньо рецепт Принаймні я записувала
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: