clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
16 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2830

Помідори на зиму як малосольні з аспірином (без стерилізації)

Можу вас запевнити, що така закуска щезає зі столу в одну мить. А потім всі гості сидять і записують дружньо рецепт
Можу вас запевнити, що така закуска щезає зі столу в одну мить. А потім всі гості сидять і записують дружньо рецепт Фото: автора

Ці помідори дійсно виходять неймовірними, як газовані! Ми жартома називаємо їх «похмільними», оскільки смачнішого маринаду я ще не пробувала.

Рецептом поділилася зі мною мама моєї подруги (тітко Галю, щиро дякую вам ще й за цей рецепт!), яка користується ним вже близько 30 років! Ця заготовка вражає своєю простотою і, якщо так можна висловитися, «смакотою». З приводу аспірину – шкідливо-не шкідливо – не знаю… Ще в радянські часи моя бабуся робила заготовки з саліциловою кислотою. Ми всі їли залюбки, й всі живі-здорові, чого і вам бажаю!

Інгредієнти:

На 3-літрову ошпарену, суху банку:

лавровий листок,

листя смородини та вишні,

перець чорний горошком 10 штук,

духм’яний перець та гвоздика,

петрушка та селер,

корінь хрону,

зерна гірчиці,

3-4 зубки часнику.

Маринад на 10 л води:

0,5 кг цукру,

300 г солі,

0,5 л оцту.

В кожну банку:

по 5 пігулок аспірину.

Приготування:

У банку покласти трохи листя хрону чи корінь, листя смородини й вишні, перець, часнику (зубки розрізати навпіл), лавровий листок, спеції.

Викласти помідори по плічка банки.

Зверху покласти зелень петрушки та селери. За бажанням можна додати кружальця моркви. У холодну воду (не кип'ячену, бажано джерельну, але можна й просто бутильовану водичку «ЕКО») додати сіль, цукор, оцет і розмішати до повного розчинення солі та цукру. Одразу ж холодним розсолом залити помідори.

Зверху у банку всипати подрібнені на порошок пігулки аспірину. Закупорити спеціальними капроновими кришками (занурити в окріп – і на банку). Я цього разу закрила металевими кришками, які загвинчуються. І відразу ж винести на холод (бажано у льох, погріб, холодильник тощо; у мене такої розкоші немає, тому мої помідори змушені стояти в кладовочці).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: за словами тітки Галі, найсмачнішими помідори стають через три місяці. Якраз під час новорічних свят можна буде насолоджуватися. Зі своїх слів можу вас запевнити, що така закуска щезає зі столу в одну мить. А потім всі гості сидять і записують дружньо рецептlaughing Принаймні я записувалаwink

 

квашені помідори, помідори на зиму, помідори, домашній погрібець, консервація, квашені помідори, домашні заготовки, ідеальний маринад для томатів, томати, помідори без стерилізації

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Консервовані помідорки чері в солодкому маринаді
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 6098
Красиві, ароматні і смачні помідорки-крихітки обов'язково викличуть захоплення у гостей, при подачі їх на стіл взимку. Але за цим рецептом можна законсервувати і більш крупні томати, тільки термін стерилізації потрібно буде збільшити.
Пряний домашній кетчуп на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2524
Трохи гостренький, трохи солоденький і, звісно ж, ароматний, завдяки вдалому підбору спецій.
Мої улюблені томати в солодкому маринаді
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2770
Заготовивши помідори на зиму за цим рецептом, ви забудете про всі інші!
Італійська родзинка – в’ялені помідори
закуски, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1784
Виходять просто обурливо смачні штучки!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: