ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Помідори на зиму як малосольні з аспірином (без стерилізації)

16 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 100297
Можу вас запевнити, що така закуска щезає зі столу в одну мить. А потім всі гості сидять і записують дружньо рецепт
Можу вас запевнити, що така закуска щезає зі столу в одну мить. А потім всі гості сидять і записують дружньо рецепт Фото: автора

Ці помідори дійсно виходять неймовірними, як газовані! Ми жартома називаємо їх «похмільними», оскільки смачнішого маринаду я ще не пробувала.

Рецептом поділилася зі мною мама моєї подруги (тітко Галю, щиро дякую вам ще й за цей рецепт!), яка користується ним вже близько 30 років! Ця заготовка вражає своєю простотою і, якщо так можна висловитися, «смакотою». З приводу аспірину – шкідливо-не шкідливо – не знаю… Ще в радянські часи моя бабуся робила заготовки з саліциловою кислотою. Ми всі їли залюбки, й всі живі-здорові, чого і вам бажаю!

Інгредієнти:

На 3-літрову ошпарену, суху банку:

лавровий листок,

листя смородини та вишні,

перець чорний горошком 10 штук,

духм’яний перець та гвоздика,

петрушка та селер,

корінь хрону,

зерна гірчиці,

3-4 зубки часнику.

Маринад на 10 л води:

0,5 кг цукру,

300 г солі,

0,5 л оцту.

В кожну банку:

по 5 пігулок аспірину.

Приготування:

У банку покласти трохи листя хрону чи корінь, листя смородини й вишні, перець, часнику (зубки розрізати навпіл), лавровий листок, спеції.

Викласти помідори по плічка банки.

Зверху покласти зелень петрушки та селери. За бажанням можна додати кружальця моркви. У холодну воду (не кип'ячену, бажано джерельну, але можна й просто бутильовану водичку «ЕКО») додати сіль, цукор, оцет і розмішати до повного розчинення солі та цукру. Одразу ж холодним розсолом залити помідори.

Зверху у банку всипати подрібнені на порошок пігулки аспірину. Закупорити спеціальними капроновими кришками (занурити в окріп – і на банку). Я цього разу закрила металевими кришками, які загвинчуються. І відразу ж винести на холод (бажано у льох, погріб, холодильник тощо; у мене такої розкоші немає, тому мої помідори змушені стояти в кладовочці).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: за словами тітки Галі, найсмачнішими помідори стають через три місяці. Якраз під час новорічних свят можна буде насолоджуватися. Зі своїх слів можу вас запевнити, що така закуска щезає зі столу в одну мить. А потім всі гості сидять і записують дружньо рецептlaughing Принаймні я записувалаwink

 

квашені помідори, помідори на зиму, помідори, домашній погрібець, консервація, квашені помідори, домашні заготовки, ідеальний маринад для томатів, томати, помідори без стерилізації

Коментарі:

  Так  Ні, дякую