clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 6323

«П’яна» слива в коньяку на зиму

Рекомендую подати мариновані сливи до буженини, просто неймовірно святкове поєднання!
Рекомендую подати мариновані сливи до буженини, просто неймовірно святкове поєднання! Фото: автора

Таку закуску подають до м’яса та як доповнення до тарілочки з різносолами на святковий стіл. Хоча мариновані сливи виходять такими смачними, що їх можна їсти й просто так, баночки рідко «доживають» до зими.

Минулоріч я вже маринувала сливу («Сливи мариновані «Закусочні») й закуска буквально викликала фурор серед моїх знайомих. Тому вирішила, що в новому сливовому сезоні закриватиму її побільше. Абсолютно випадково натрапила на цей рецепт. Він трохи відрізняється, але теж дуже цікавий і простий. Слива традиційно маринується в оцті, ароматних травах та спеціях, але з несподіваним інгредієнтом – коньяком. І не варто боятися алкоголю, адже спирт при нагріванні випаровується, а залишається лише приємний аромат. Маринад дуже нагадує глінтвейн. Такий собі фьюжн зими та літа в одній банці! Самі ж сливи стають пікантними й чудово тримають форму.

Інгредієнти на 1 кг слив:

250 мл води,

200 г цукру,

0,5 ч. л. солі,

2 горошини перцю духмяного,

4 горошини чорного перцю,

4 ст. л. яблучного оцту (5%-го),

2-3 лаврових листка,

2 гвоздики, 

4 ст. л. коньяку,

1 зірочка бадьяну,

1 палочка кориці (мелена не дає такого приємного ніжного аромату глінтвейну),

листя смородини та вишні.

Приготування:

Для маринування підходить злегка недозріла, тверденька слива. Ідеальний варіант – угорка. Плоди слід ретельно відсортувати, помити й скласти в літрові банки, на дно яких традиційно кладуть пахучі листочки – лавровий, вишні й смородини.

Маринад: воду довести до кипіння, всипати цукор, всі спеції та сіль і, коли вони повністю розчиняться, влити оцет. Кип'ятити на маленькому вогні 10-20 хвилин. Потім влити коньяк і зняти з плити. Залити сливи гарячим маринадом.

Поставити банки в каструлю з водою і стерилізувати: після закипання – 10 хвилин (літрові банки, трилітрові – хвилин 15). Закатати металевими кришками.

Перевернути закрутку догори дном і добре вкутати. Залишити до повного охолодження під ковдрою. Зберігати при кімнатній температурі.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: рекомендую подати мариновані сливи до буженини, просто неймовірно святкове поєднання! А з маринаду ви можете приготувати смачнючий соус до м'ясних страв. Просто додайте його до соку, який утворюється при смаженні м'яса, плюс ложка крохмалю. Уварювати до бажаної густини.

консервація, сливи, домашні заготовки, консервація, маринування, закуски, домашні заготовки, сливи на зиму, п`яна слива в коньяку, сливи закусочні

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Мої улюблені томати в солодкому маринаді
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 23140
Заготовивши помідори на зиму за цим рецептом, ви забудете про всі інші!
Помідори на зиму як малосольні з аспірином (без стерилізації)
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 25993
Ці помідори дійсно виходять неймовірними, як газовані! Ми жартома називаємо їх «похмільними», оскільки смачнішого маринаду я ще не пробувала.
Помідори, мариновані половинками «Сонце в бокалі»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 25708
Соковиті й м’ясисті скибочки помідорів та кільця пікантної цибульки, завдяки простому, але смачному маринаду перетворюються на по-справжньому незабутнє доповнення до закусочного столу.
Консервовані персики половинками без стерилізації
домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 9005
Дивовижні ласощі, які ви не купите в магазині!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: