clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1675

Грушово-ожиновий конфітюр

В холодильнику смаколик застигає «намертво», як мармелад. Тому ви ще й зможете взимку використовувати конфітюр для начинки в пироги, круасани чи рогалики.
В холодильнику смаколик застигає «намертво», як мармелад. Тому ви ще й зможете взимку використовувати конфітюр для начинки в пироги, круасани чи рогалики. Фото: автора

Просто божественний смаколик – прозорий, з апетитними шматочками ягідок ожини та грушок, вишуканим ароматом та чудовим смаком.

Ще одна перевага такого конфітюру – він готується дуже швидко, тобто вітаміни максимально зберігаються. Водночас, він у міру солодкий, що особисто мені подобається найбільше. В холодильнику смаколик застигає «намертво», як мармелад. Тому ви ще й зможете взимку використовувати конфітюр для начинки в пироги, круасани чи рогалики. Ожина містить природний пектин, це впливає на желювання варення. А ще він здатний виводити з людського організму солі важких металів, а також радіоактивний стронцій.

Інгредієнти:

1200 г грушок (почищених від насіння та шкірочки),

сік та цедра одного лимона,

500 г стиглої ожини

500 г цукру

2 пачки желатину (по 15 г).

Приготування:

Груші почистити від шкірки, розрізати на 4 частини і, видаливши насіння, нарізати тонкими скибочками.

Полити лимонним соком. Додати цедру лимона, ожину, желатин, цукор.

Обережно перемішати.

Настоювати дві години.

Потім масу, помішуючи, довести до кипіння і варити протягом 5 хвилин.

Зняти з вогню й помішувати ще хвилину. Розлити в стерильні сухі банки, закатати металевими кришки й перевернути догори дном. Дати постояти конфітюру в такому положенні приблизно 15 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зробила порцію конфітюру й у красиву піалку вилила залишки, поклала гарненько ягідки, щоб показати товар обличчям, а не кондиційні залишки. Рано вранці не змогла скуштувати, оскільки пішла на роботу. Повернулася додому і першим ділом за фотоапарат, поки не забула… А піалка з красивими ягідками пропала!surprised Чоловік з'їв весь вміст, не дочекавшись фотосесіїlaughing Йому дууууже сподобався конфітюр! А мені довелося фотографувати й дегустувати «неліквід».cry Смачно вийшло, як щільне желе.

 

варення, джем, конфітюр, домашні заготовки, консервація, груші, домашні заготовки, ожина, грушово ожиновий конфітюр

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Варити варення можна навіть взимку
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2074
Хмельничанка Ірина Сова перетворює звичну процедуру заготівлі ягід, фруктів та плодів у вишукані десерти
Черешневий джем із корицею та бад’яном
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1076
Розкішний смаколик із пряною ноткою глінтвейну.
Желе з порічок «Вісьмихвилинка» від Елізабет Девід
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 21228
Елізабет Девід – матір сучасної британської кулінарії та автор багатьох кулінарних книг. Натрапила на її рецепт варення тоді, коли шукала щось швидке, не клопітке, але смачне.
Неймовірне варення з гарбуза та цитрусових
десерти, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3706
Десерт дуже гарний зовні — прозорий, бурштиновий за кольором і желеподібний за консистенцією.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: