Гаряча тема:
- Війна
Ще одна перевага такого конфітюру – він готується дуже швидко, тобто вітаміни максимально зберігаються. Водночас, він у міру солодкий, що особисто мені подобається найбільше. В холодильнику смаколик застигає «намертво», як мармелад. Тому ви ще й зможете взимку використовувати конфітюр для начинки в пироги, круасани чи рогалики. Ожина містить природний пектин, це впливає на желювання варення. А ще він здатний виводити з людського організму солі важких металів, а також радіоактивний стронцій.
Інгредієнти:
1200 г грушок (почищених від насіння та шкірочки),
сік та цедра одного лимона,
500 г стиглої ожини
500 г цукру
2 пачки желатину (по 15 г).
Приготування:
Груші почистити від шкірки, розрізати на 4 частини і, видаливши насіння, нарізати тонкими скибочками.
Полити лимонним соком. Додати цедру лимона, ожину, желатин, цукор.
Обережно перемішати.
Настоювати дві години.
Потім масу, помішуючи, довести до кипіння і варити протягом 5 хвилин.
Зняти з вогню й помішувати ще хвилину. Розлити в стерильні сухі банки, закатати металевими кришки й перевернути догори дном. Дати постояти конфітюру в такому положенні приблизно 15 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зробила порцію конфітюру й у красиву піалку вилила залишки, поклала гарненько ягідки, щоб показати товар обличчям, а не кондиційні залишки. Рано вранці не змогла скуштувати, оскільки пішла на роботу. Повернулася додому і першим ділом за фотоапарат, поки не забула… А піалка з красивими ягідками пропала! Чоловік з'їв весь вміст, не дочекавшись фотосесії Йому дууууже сподобався конфітюр! А мені довелося фотографувати й дегустувати «неліквід». Смачно вийшло, як щільне желе.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: