clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1027

Пряне сливове варення з імбиром та корицею

Ласощі дуже оригінальні на смак: кориця й імбир тут зовсім ненав'язливі, спеції лише трішки відтіняють сливу.
Ласощі дуже оригінальні на смак: кориця й імбир тут зовсім ненав'язливі, спеції лише трішки відтіняють сливу. Фото: автора

Для багатьох господинь гаряча пора консервування триває. Щоб чарівна казка літа не закінчувалася та Карлсон завжди повертався, готуємо хіт сезону – варення зі слив.

Я дуже люблю цей смаколик. У нього п'янкий аромат і божественний смак! Варто тільки відкрити баночку, – і її відразу ж немає!

Інгредієнти:

2 кг слив без кісточки (краще брати сливи сорту ренклод або угорка, у них щільна й соковита м'якоть),

1 ч. л. сухого імбиру (я ще додала трішки свіжого, натертого на тертці),

1 ч. л. кориці,

900 г цукру,

250 мл води.

Приготування:

Сливи розрізати навпіл і видалити кісточки.

Покласти в посуд для варіння варення й засипати цукром. Влити воду й варити на повільному вогні до закипання. Потім всипати прянощі (імбир і корицю), перемішати й варити протягом 40 хвилин, періодично знімаючи пінку та помішуючи.

Після цього прибрати ємність із плити.

Розкласти ще гарячою в стерилізовані банки. Щільно закрити металевими кришками. Перевернути догори дном на 15 хвилин. Зберігати варення в сухому місці при кімнатній температурі.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: ласощі дуже оригінальні на смак. Особисто мені чимось нагадують варення з молодих волоських горіхів. Словами не передати, який приємний аромат розповсюджується оселею, поки воно вариться. Кориця й імбир тут зовсім ненав'язливі, спеції лише трішки відтіняють сливу (ті, хто готував уже смаколики з імбиром, знають цю родзинку в присмаку). Варення нагадує цукерки й просто вимагає горішків! Наступного року обов’язково спробую додати волоські!

варення, сливи, слива, домашні заготовки, консервація, пряне сливове варення, імбир, прянощі, кориця, сливи на зиму, джем, повидло, конфітюр, желе

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«П’яна» слива в коньяку на зиму
закуски, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2495
Таку закуску подають до м’яса та як доповнення до тарілочки з різносолами на святковий стіл. Хоча мариновані сливи виходять такими смачними, що їх можна їсти й просто так, баночки рідко «доживають» до зими.
Ткемалі по-грузинськи
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1762
Не всі ми за національністю грузини, проте грузинський ткемалі знаємо і любимо! Смак і аромат цього кисло-солодко-гостро-пряного соусу може звести з розуму, а будь-яке м'ясо із ним набуває вишуканого та неповторного смаку.
Грушово-ожиновий конфітюр
домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1090
Просто божественний смаколик – прозорий, з апетитними шматочками ягідок ожини та грушок, вишуканим ароматом та чудовим смаком.
Сілт — шведське королівське ягідне варення
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1187
Технологія приготування цієї домашньої заготовки дозволяє зберегти вітаміни, колір ягід, і надає ласощам консистенцію желе.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: