Гаряча тема:
- Війна
Я дуже люблю цей смаколик. У нього п'янкий аромат і божественний смак! Варто тільки відкрити баночку, – і її відразу ж немає!
Інгредієнти:
2 кг слив без кісточки (краще брати сливи сорту ренклод або угорка, у них щільна й соковита м'якоть),
1 ч. л. сухого імбиру (я ще додала трішки свіжого, натертого на тертці),
1 ч. л. кориці,
900 г цукру,
250 мл води.
Приготування:
Сливи розрізати навпіл і видалити кісточки.
Покласти в посуд для варіння варення й засипати цукром. Влити воду й варити на повільному вогні до закипання. Потім всипати прянощі (імбир і корицю), перемішати й варити протягом 40 хвилин, періодично знімаючи пінку та помішуючи.
Після цього прибрати ємність із плити.
Розкласти ще гарячою в стерилізовані банки. Щільно закрити металевими кришками. Перевернути догори дном на 15 хвилин. Зберігати варення в сухому місці при кімнатній температурі.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: ласощі дуже оригінальні на смак. Особисто мені чимось нагадують варення з молодих волоських горіхів. Словами не передати, який приємний аромат розповсюджується оселею, поки воно вариться. Кориця й імбир тут зовсім ненав'язливі, спеції лише трішки відтіняють сливу (ті, хто готував уже смаколики з імбиром, знають цю родзинку в присмаку). Варення нагадує цукерки й просто вимагає горішків! Наступного року обов’язково спробую додати волоські!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: