ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Пряне сливове варення з імбиром та корицею

24 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 9439
Ласощі дуже оригінальні на смак: кориця й імбир тут зовсім ненав'язливі, спеції лише трішки відтіняють сливу.
Ласощі дуже оригінальні на смак: кориця й імбир тут зовсім ненав'язливі, спеції лише трішки відтіняють сливу. Фото: автора

Для багатьох господинь гаряча пора консервування триває. Щоб чарівна казка літа не закінчувалася та Карлсон завжди повертався, готуємо хіт сезону – варення зі слив.

Я дуже люблю цей смаколик. У нього п'янкий аромат і божественний смак! Варто тільки відкрити баночку, – і її відразу ж немає!

Інгредієнти:

2 кг слив без кісточки (краще брати сливи сорту ренклод або угорка, у них щільна й соковита м'якоть),

1 ч. л. сухого імбиру (я ще додала трішки свіжого, натертого на тертці),

1 ч. л. кориці,

900 г цукру,

250 мл води.

Приготування:

Сливи розрізати навпіл і видалити кісточки.

Покласти в посуд для варіння варення й засипати цукром. Влити воду й варити на повільному вогні до закипання. Потім всипати прянощі (імбир і корицю), перемішати й варити протягом 40 хвилин, періодично знімаючи пінку та помішуючи.

Після цього прибрати ємність із плити.

Розкласти ще гарячою в стерилізовані банки. Щільно закрити металевими кришками. Перевернути догори дном на 15 хвилин. Зберігати варення в сухому місці при кімнатній температурі.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: ласощі дуже оригінальні на смак. Особисто мені чимось нагадують варення з молодих волоських горіхів. Словами не передати, який приємний аромат розповсюджується оселею, поки воно вариться. Кориця й імбир тут зовсім ненав'язливі, спеції лише трішки відтіняють сливу (ті, хто готував уже смаколики з імбиром, знають цю родзинку в присмаку). Варення нагадує цукерки й просто вимагає горішків! Наступного року обов’язково спробую додати волоські!

варення, сливи, слива, домашні заготовки, консервація, пряне сливове варення, імбир, прянощі, кориця, сливи на зиму, джем, повидло, конфітюр, желе

Коментарі:

  Так  Ні, дякую