clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1081

Салат «Персик & томат» з баликом та сиром

Виявляється, персик ідеально смакує із помідорами!
Виявляється, персик ідеально смакує із помідорами! Фото: автора

Цікаве поєднання інгредієнтів дає несподівано приємний і оригінальний смак.

Помідори й персики з'являються в наших садах-городах практично одночасно. Проте, ідея поєднати їх, мені раніше ніколи не спадала на думку. Вперше почула про салат а-ля «персик енд томат» від голови спілки садівників та городників «Черешня» Тетяни Васильєвої. Вона розповіла мені, що у Польщі куштувала цікаву закуску з персиками, томатами та огірками й тепер вдома постійно готує подібний салатик, заправляючи його олією або сметаною. Я, звісно, зацікавилася й трохи переробила салатик «під себе». Результат дуже сподобався! Виявляється, персик ідеально смакує із помідорами!

Інгредієнти:

Мікс томатів: 2 червоних, 2 жовтих (я ще порізала декілька помідорок сорту «Чорний зайчик» - вони солодкі-солодкі!),

4 персики (краще брати трішки недозрілі),

пучок листочків базиліка,

150 г смачного твердого сиру ( у мене – «Емменталь»),

100 г копченини (балику, шинки тощо),

зелень петрушки,

1 біла солодка салатна цибулина.

Для заправки:

1/4 склянки оливкової олії,

2 ч. л. дрібно натертої цедри лимона,

2 ст. л. лимонного соку,

1-2 ч. л. меду,

2 ч. л. французької або баварської гірчиці в зернах,

сіль, мелений чорний перець.

Приготування:

Для заправки: змішати всі інгредієнти й додати нарізану тонкими півкільцями цибулю та подрібнену зелень базиліку та петрушки. Перемішати й залишити маринуватися на 10 хвилин.

Потім йдуть помідори, нарізані крупними часточками.

Персики помити, вийняти кісточку та нарізати смужками (можна попередньо зняти шкірочку, я не знімала). Додати до помідорів.

Наступний етап – балик, подрібнений тонесенькими скибочками.

Ретельно перемішати салат.

Викласти на тарілку із цілими листочками зелені (у мене зелений базилік). Зверху посипати сиром, нарізаним тонкими практично прозорими смужками.

Одразу ж подавати до столу.

салати без майонезу, салат з персиками та томатами, салати, салат, салат з баликом та сиром, базилік, салати з фруктами, персик, томати, польська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Вірменський салат із запечених овочів – класика східної кухні
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1259
Надзвичайно смачний, корисний, ароматний і соковитий!
Корейський салат з баклажанами «Каді-хе» («баклажани-хе»)
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1861
Неймовірно смачна страва, яка може бути як салатом, так і закускою.
Салат із абрикосами, куркою та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 965
Літній, легкий, яскравий салатик для любителів поєднанням’яса та фруктів.
Традиційний овочевий салат на новий незвичний лад
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1117
Напевно, кожна господиня з початком сезону ранніх овочів готує салатик із редиски, огірків та яєць, де всі інгредієнти нарізуються часточками. Але я хочу запропонувати вам іншу подачу цієї звичної всім страви.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: