Гаряча тема:
- Війна
Помідори й персики з'являються в наших садах-городах практично одночасно. Проте, ідея поєднати їх, мені раніше ніколи не спадала на думку. Вперше почула про салат а-ля «персик енд томат» від голови спілки садівників та городників «Черешня» Тетяни Васильєвої. Вона розповіла мені, що у Польщі куштувала цікаву закуску з персиками, томатами та огірками й тепер вдома постійно готує подібний салатик, заправляючи його олією або сметаною. Я, звісно, зацікавилася й трохи переробила салатик «під себе». Результат дуже сподобався! Виявляється, персик ідеально смакує із помідорами!
Інгредієнти:
Мікс томатів: 2 червоних, 2 жовтих (я ще порізала декілька помідорок сорту «Чорний зайчик» - вони солодкі-солодкі!),
4 персики (краще брати трішки недозрілі),
пучок листочків базиліка,
150 г смачного твердого сиру ( у мене – «Емменталь»),
100 г копченини (балику, шинки тощо),
зелень петрушки,
1 біла солодка салатна цибулина.
Для заправки:
1/4 склянки оливкової олії,
2 ч. л. дрібно натертої цедри лимона,
2 ст. л. лимонного соку,
1-2 ч. л. меду,
2 ч. л. французької або баварської гірчиці в зернах,
сіль, мелений чорний перець.
Приготування:
Для заправки: змішати всі інгредієнти й додати нарізану тонкими півкільцями цибулю та подрібнену зелень базиліку та петрушки. Перемішати й залишити маринуватися на 10 хвилин.
Потім йдуть помідори, нарізані крупними часточками.
Персики помити, вийняти кісточку та нарізати смужками (можна попередньо зняти шкірочку, я не знімала). Додати до помідорів.
Наступний етап – балик, подрібнений тонесенькими скибочками.
Ретельно перемішати салат.
Викласти на тарілку із цілими листочками зелені (у мене зелений базилік). Зверху посипати сиром, нарізаним тонкими практично прозорими смужками.
Одразу ж подавати до столу.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: