Гаряча тема:
- Війна
Немає нічого простішого, ніж приготування рагу. А щоб страва заграла новими смаковими барвами й змінила зовнішній вигляд, достатньо іноді міняти рецептурні компоненти, вид нарізки та способи теплової обробки. Я прихильниця здорового способу харчування, тому раніше овочі для рагу ніколи не обсмажувала окремо. Проте, коли баклажани та кабачки злегка «підзолотити», то страва виходить набагато смачнішою. А щоб зменшити шкідливість, я скоротила до мінімуму кількість олії і готувала овочі у сковорідці ВОК (вона швидко прогрівається завдяки конусоподібній формі й всі продукти в ній смажаться практично миттєво навіть без олії).
Інгредієнти:
2 баклажана,
2 маленьких кабачка,
1 велика цибулина,
250 мл вершків (10-15% жирність),
2 зубки часнику,
сіль, перець чорний мелений,
100 г грибів (у мене лісові – білі, підберезовики, але можна й печериці),
50 мл сметани,
2 плавлені сирки,
дрібка цукру,
мускатний горіх.
Приготування:
Баклажани нарізати кубиками й посолити.
Залишити на 15 хвилин, щоб відійшла гіркота. Потім помити під проточною водою й відтиснути. Підсмажити на олії до рум’яної скоринки.
Цибулю нарізати півкільцями й додати до баклажанів.
Тушкувати разом до прозорості цибулі. Окремо підсмажити на олії гриби (лісові потрібно попередньо відварити, печериці – достатньо лише помити). Додати сметану й готувати до готовності.
Кабачки нарізати крупними кубиками.
Також підсмажити на олії.
Коли вони зарум’яніють, додати подрібнений часник й перемішати.
З’єднати всі інгредієнти в одному сотейнику й обережно перемішати.
Влити в сковорідку вершки й натерти плавлений сирок.
Посолити та поперчити, присмачити дрібкою цукру та мускатним горіхом. Вогонь зменшити до мінімуму й готувати рагу доти, поки не розплавиться весь сир, періодично помішуючи.
Подавати страву можна як гарячою, так і холодною.
Посипати свіжою зеленню.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: