ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Рагу з баклажанами, кабачками та грибами в сирному соусі

28 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5897
Немає нічого простішого, ніж приготування рагу. А щоб страва заграла новими смаковими барвами й змінила зовнішній вигляд, достатньо іноді міняти рецептурні компоненти, вид нарізки та способи теплової обробки. Я прихильниця здорового способу харчування, то
Немає нічого простішого, ніж приготування рагу. А щоб страва заграла новими смаковими барвами й змінила зовнішній вигляд, достатньо іноді міняти рецептурні компоненти, вид нарізки та способи теплової обробки. Я прихильниця здорового способу харчування, то Фото: автора

Поєднуючи овочі та сир, ви отримаєте неймовірно смачну страву, ніжно-вершкову й поживну.

Немає нічого простішого, ніж приготування рагу. А щоб страва заграла новими смаковими барвами й змінила зовнішній вигляд, достатньо іноді міняти рецептурні компоненти, вид нарізки та способи теплової обробки. Я прихильниця здорового способу харчування, тому раніше овочі для рагу ніколи не обсмажувала окремо. Проте, коли баклажани та кабачки злегка «підзолотити», то страва виходить набагато смачнішою. А щоб зменшити шкідливість, я скоротила до мінімуму кількість олії і готувала овочі у сковорідці ВОК (вона швидко прогрівається завдяки конусоподібній формі й всі продукти в ній смажаться практично миттєво навіть без олії).

Інгредієнти:

2 баклажана,

2 маленьких кабачка,

1 велика цибулина,

250 мл вершків (10-15% жирність),

2 зубки часнику,

сіль, перець чорний мелений,

100 г грибів (у мене лісові – білі, підберезовики, але можна й печериці),

50 мл сметани,

2 плавлені сирки,

дрібка цукру,

мускатний горіх.

Приготування:

Баклажани нарізати кубиками й посолити.

Залишити на 15 хвилин, щоб відійшла гіркота. Потім помити під проточною водою й відтиснути. Підсмажити на олії до рум’яної скоринки.

Цибулю нарізати півкільцями й додати до баклажанів.

Тушкувати разом до прозорості цибулі. Окремо підсмажити на олії гриби (лісові потрібно попередньо відварити, печериці – достатньо лише помити). Додати сметану й готувати до готовності.

Кабачки нарізати крупними кубиками.

Також підсмажити на олії.

Коли вони зарум’яніють, додати подрібнений часник й перемішати.

З’єднати всі інгредієнти в одному сотейнику й обережно перемішати.

Влити в сковорідку вершки й натерти плавлений сирок.

Посолити та поперчити, присмачити дрібкою цукру та мускатним горіхом. Вогонь зменшити до мінімуму й готувати рагу доти, поки не розплавиться весь сир, періодично помішуючи.

Подавати страву можна як гарячою, так і холодною.

Посипати свіжою зеленню.

 

рагу, овочеві страви, гриби, страви з грибів, страви з овочів, овочі, грибні страви, рагу з кабачків та баклажанів, баклажани, кабачки, сирний соус, плавлені сирки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую