ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Американське традиційне печиво «Melting moments»

29 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6312
Кондитери запевняють, що печиво залишається немов свіжоспечене до двох тижнів.
Кондитери запевняють, що печиво залишається немов свіжоспечене до двох тижнів. Фото: автора

Ніжне, м'яке, крихке та розсипчасте печиво, яке просто тане у роті!

«Melting moments» дослівно українською «тане миттєво» або «мить танення». Переклад, хоч і «кривобокий», проте назва красномовно повідомляє, що коли ви відкушуєте шматочок печива, ця мить дійсно настає. Американці традиційно випікають його на Різдво, проте ніхто не забороняє нам насолоджуватися цим смаколиком в будь-який інший день. Тим більше, що продукти для нього знадобляться найпростіші і готується він елементарно. «Melting moments»  роблять різних форм: у вигляді зірочок, півмісяців, квіточок, розеток, з вишенькою або крапелькою варення в центрі. Ще зустрічаються два печива, які з'єднують разом за допомогою крему або джему. Проте класичний варіант передбачає кругленькі печенюхи з впізнаваним візерунком у вигляді сіточки. Така подача мені подобається найбільше.

Інгредієнти:

1 склянка борошна,

0,5 склянка кукурудзяного крохмалю,

0,5 склянка цукрової пудри,

дрібка солі,

150 г вершкового масла

1 ч. л. апельсинової цедри,

1 велике яйце,

1 ч. л. натуральної ванільної есенції.

Ємність склянки – 240 мл.

Приготування:

Змішати в мисці борошно, крохмаль, цукрову пудру і сіль.

В маленькій мисочці збити виделкою яйце, додати ванільну есенцію і перемішати.

Вершкове масло кімнатної температури збити міксером до кремоподібного стану. Додати цедру, перемішати.

Всипати в ємність із маслом суху суміш і перемішувати на помірній швидкості міксера доти, поки все не з'єднається. Додати збите яйце і ще раз перемішати.

Скачати масу в кулю, загорнути в харчову плівку й поставити в холодильник мінімум на годину (у мене подвійна порція, тому кулі дві).

Відщипуючи невеликі шматочки з охолодженої маси, сформувати маленькі кульки розміром з волоський горіх  і викласти їх на деко, встелене пергаментом, на деякій відстані одна від одної (тісто в духовці розпливається!).

Занурити виделку в борошно, розплющити кожну кульку, роблячи насічки або в одному напрямку, або хрест-навхрест (я розплющувала товкачем для картоплі).

Випікати при 180 градусах, приблизно 12 хвилин (головне не перетримати в духовці!).

Печиво готове, коли воно набуває кремового відтінку і легко знімається з паперу.

Охолодити на металевій решітці.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зберігати «Тануть моменти», як і будь-яке інше печиво, рекомендується в банці, яка щільно закривається, щоб не ввібрало вологу. Кондитери запевняють, що воно залишається немов свіжоспечене до двох тижнів. Чесно скажу, перевірити це твердження нам так і не вдалося. Адже, не зважаючи на те, що ми готували подвійну порцію, з’їли печиво ще швидше, ніж ця сама мить тривалаlaughing

 

печиво, хрумке печиво, випічка до чаю, бюджетна випічка, пісочне тісто, пісочне печиво, американське печиво, Melting moments, тануча мить, американська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую