Гаряча тема:
- Війна
Не лише італійська паста любить сир. Сир і картопля – інгредієнти, які також чудово доповнюють одне одного, гарантуючи, що страва буде смачною. Якщо у вас немає часу на приготування, але потрібно швидко нагодувати рідних, можна просто запекти картопельку в духовці разом із сиром та вершковим маслом. Вам навіть чистити її не доведеться! Такий обід дасть фору навіть деяким складним ресторанним стравам.
Інгредієнти:
1 кг тонкошкірої картоплі,
100 г вершкового масла,
150 г твердого сиру,
сіль, чорний перець,
паприка, сушений базилік.
Приготування:
Бульби бажано обрати приблизно однакового розміру. Добре помити, шкірку не чистити, зварити в «кожушку» до напівготовності.
Надрізати кожну картоплину вздовж навхрес, не дорізаючи до кінця (зовні бульби повинні здаватися цілими). Щоб запечена страва вийшла ароматною і смачною, основний інгредієнт слід обов'язково присмачити спеціями. Для цього бульби викласти у велику миску, а потім всипати до них сіль, сушений базилік, мелений перець і солодку паприку. Ретельно, але обережно перемішати.
Встелити деко для запікання пергаментом, викласти картоплю розрізами догори.
Сир та сильно заморожене масло нарізати тонкими смужками довільної форми. У кожну картоплину у розрізи встромити по шматочку сиру та масла.
Готувати в розігрітій духовці при 190-200°С до готовності й золотавої скоринки.
Подавати одразу ж із зеленню та овочами.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: