clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
30 Серпня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 3596

Картопля, запечена із сиром по-домашньому

Якщо у вас немає часу на приготування, але потрібно швидко нагодувати рідних, можна просто запекти картопельку в духовці разом із сиром та вершковим маслом.
Якщо у вас немає часу на приготування, але потрібно швидко нагодувати рідних, можна просто запекти картопельку в духовці разом із сиром та вершковим маслом. Фото: автора

Ця страва смачніша та корисніша, ніж будь-яка картопля-фрі чи смажена. Більше того, не потрібно над нею стояти, перемішувати, навіть чистити зовсім не обов'язково!

Не лише італійська паста любить сир. Сир і картопля – інгредієнти, які також чудово доповнюють одне одного, гарантуючи, що страва буде смачною. Якщо у вас немає часу на приготування, але потрібно швидко нагодувати рідних, можна просто запекти картопельку в духовці разом із сиром та вершковим маслом. Вам навіть чистити її не доведеться! Такий обід дасть фору навіть деяким складним ресторанним стравам.

Інгредієнти:

1 кг тонкошкірої картоплі,

100 г вершкового масла,

150 г твердого сиру,

сіль, чорний перець,

паприка, сушений базилік.

Приготування:

Бульби бажано обрати приблизно однакового розміру. Добре помити, шкірку не чистити, зварити в «кожушку» до напівготовності.

Надрізати кожну картоплину вздовж навхрес, не дорізаючи до кінця (зовні бульби повинні здаватися цілими). Щоб запечена страва вийшла ароматною і смачною, основний інгредієнт слід обов'язково присмачити спеціями. Для цього бульби викласти у велику миску, а потім всипати до них сіль, сушений базилік, мелений перець і солодку паприку. Ретельно, але обережно перемішати.

Встелити деко для запікання пергаментом, викласти картоплю розрізами догори.

Сир та сильно заморожене масло нарізати тонкими смужками довільної форми. У кожну картоплину у розрізи встромити по шматочку сиру та масла.

Готувати в розігрітій духовці при 190-200°С до готовності й золотавої скоринки.

Подавати одразу ж із зеленню та овочами.

 

картопля, овочеві страви, страви з овочів, картопля запечена з сиром, страви з картоплі, картопля по-домашньому, сир, картопля в духовці, гарнір

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Картопля «Буланжер» - французька страва, яка підкорила світ своєю простотою і надзвичайним смаком
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 2278
Мінімум інгредієнтів, мінімум часу на підготовку продуктів, проте максимум смаку та аромату!
Картопляна бабка зі свининою
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1526
Один із заслужено визнаних кулінарних «шлягерів» білоруської кухні.
Картопля по-іспанськи, фарширована баликом і грибами
гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 3267
Такі картопляні «човники» готують із різноманітними начинками
Молода картопля, запечена в молоці
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1648
Швидко, просто, смачно й ароматно!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: