Гаряча тема:
- Війна
Крупа булгур схожа на рис, але це далеко не рис. І на смак вона зовсім інша! Це, власне, пшениця, але оброблена таким чином, що більша частина вітамінів залишається. Булгур в жодному разі не можна прирівняти до манки, хоча деякі прихильники здорового харчування пишуть про це на кулінарних форумах і навіть закликають відмовитися від такого чудового виду злакових. Булгур багатий на калій і залізо, а отже, корисний для серця і судин. Повільні вуглеводи, які містяться в його складі, сприятливо позначаються на фігурі, добре насичують і не викликають стрибків глюкози в крові, тобто діабетики можуть його абсолютно спокійно вживати. В компанії з овочами ця страва дуже поширена в Туреччині. Неймовірно смачна вона, якщо додати м’ясо. Для мене булгур із м’ясом та овочами навіть смачніший, ніж плов.
Інгредієнти:
1 склянка булгуру,
300 г свинини (у мене задня частина туші),
1 цибулина (можна взяти цибулю порей),
2 червоні болгарські перчини,
2-3 середніх томати,
1-2 зубки часнику,
1 маленький кабачок,
150 г замороженого зеленого горошку (можна консервованого),
сіль, чорний мелений перець,
спеції: зіра, червона паприка, барбарис, мускатний горіх.
Приготування:
Булгур добре промити під проточною водою, інакше він буде гірчити. Залити 1,5 склянками окропу й варити доти, поки вода не випарується.
М’ясо нарізати кубиками й підсмажити на олії до напівготовності.
Цибулю нарізати півкільцями та додати до м’яса. Готувати разом до прозорості цибулі.
Потім додати перець, нарізаний півкільцями та подрібнений часник.
Наступний етап — нарізаний у довільній формі кабачок.
Горошок розморозити та додати у сковорідку з овочами та м’ясом.
Тушкувати все разом 10 хвилин. Додати помідори, нарізані на четверо.
Добре перемішати, хвилину пасерувати все разом і викласти відварений булгур. Додати спеції, посолити за смаком.
Тушкувати під кришкою овочі, м’ясо й булгур 10 хвилин.
Залишити на кілька хвилин під закритою кришкою.
При подачі прикрасити гілочкою руколи або кінзи.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: