ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Булгур з овочами та м’ясом по-турецьки

5 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 27618
В компанії з овочами ця страва дуже поширена в Туреччині.
В компанії з овочами ця страва дуже поширена в Туреччині. Фото: автора

Смачна та корисна альтернатива плову.

Крупа булгур схожа на рис, але це далеко не рис. І на смак вона зовсім інша! Це, власне, пшениця, але оброблена таким чином, що більша частина вітамінів залишається. Булгур в жодному разі не можна прирівняти до манки, хоча деякі прихильники здорового харчування пишуть про це на кулінарних форумах і навіть закликають відмовитися від такого чудового виду злакових. Булгур багатий на калій і залізо, а отже, корисний для серця і судин. Повільні вуглеводи, які містяться в його складі, сприятливо позначаються на фігурі, добре насичують і не викликають стрибків глюкози в крові, тобто діабетики можуть його абсолютно спокійно вживати. В компанії з овочами ця страва дуже поширена в Туреччині. Неймовірно смачна вона, якщо додати м’ясо. Для мене булгур із м’ясом та овочами навіть смачніший, ніж плов.

Інгредієнти:

1 склянка булгуру,

300 г свинини (у мене задня частина туші),

1 цибулина (можна взяти цибулю порей),

2 червоні болгарські перчини,

2-3 середніх томати,

1-2 зубки часнику,

1 маленький кабачок,

150 г замороженого зеленого горошку (можна консервованого),

сіль, чорний мелений перець,

спеції: зіра, червона паприка, барбарис, мускатний горіх.

Приготування:

Булгур добре промити під проточною водою, інакше він буде гірчити. Залити 1,5 склянками окропу й варити доти, поки вода не випарується.

М’ясо нарізати кубиками й підсмажити на олії до напівготовності.

Цибулю нарізати півкільцями та додати до м’яса. Готувати разом до прозорості цибулі.

Потім додати перець, нарізаний півкільцями та подрібнений часник.

Наступний етап — нарізаний у довільній формі кабачок.

Горошок розморозити та додати у сковорідку з овочами та м’ясом.

Тушкувати все разом 10 хвилин. Додати помідори, нарізані на четверо.

Добре перемішати, хвилину пасерувати все разом і викласти відварений булгур. Додати спеції, посолити за смаком.

Тушкувати під кришкою овочі, м’ясо й булгур 10 хвилин.

Залишити на кілька хвилин під закритою кришкою.

При подачі прикрасити гілочкою руколи або кінзи.

рис, крупи та страви з борошна, каші, злакові, булгур, булгур з м`ясом та овочами, турецька кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую