clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1558

Сливовий пиріг «Спокуса» зі сметанно-маковою заливкою

Випічка дуже смачна – справжня спокуса!
Випічка дуже смачна – справжня спокуса! Фото: автора

Ніжне тісто, ароматні соковиті сливи й смачний ніжний крем!

Раніше навіть не підозрювала, як чудово поєднуються сливи із маком. Тепер це моє одне із улюблених поєднань. Рецепт цього чудового пирога підгледіла на одному кулінарному сайті (величезна подяка кулінару Оmela!). Випічка дуже смачна – справжня спокуса!

Інгредієнти:

Для тіста:

380 г борошна,

150 мл молока,

60 г цукру,

1 ч. л. сухих дріжджів,

60 г вершкового масла,

дрібка солі,

ванілін,

600 г слив,

200 г ожини (за бажанням).

Для заливки:

400 мл сметани (у мене 20%),

100 г цукрової пудри,

30 г маку,

ванілін.

Приготування:

Молоко, цукор, масло, сіль і ванілін прогріти до теплого стану (37°С), постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився.

Борошно змішати з дріжджами й вилити до них теплу молочну суміш. Замісити м'яке тісто. Дати йому підійти, щоб обсяг збільшився приблизно в двічі.

Тісто рівномірно розподілити по формі (я використовувала стандартне квадратне деко від духовки) й зробити надрізи майже до самого дна.

Встромити у дірочки часточки слив.

Розкласти зверху ожину.

Дати підійти 15-20 хвилин в теплому місці.

Для заливки: збити сметану з ваніліном та цукровою пудрою.

Всипати СУХИЙ мак.

Змішати всі інгредієнти. Рівномірно розподілити заливку по пирогу.

Випікати пиріг у розігрітій до 190-200°С духовці близько 35-40 хвилин.

Дати пирогу повністю охолонути й лише тоді розрізати.

Приємного чаювання!

випічка зі сливами, солодка випічка, сливи, пиріг, сливовий пиріг із сметанно-маковою заливкою, мак, сметанна заливка, пиріг із сливами, осіння випічка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Грушевий тарт із мигдальним кремом франжипан від Гордона Рамзі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1168
Поєднання багатошарового й хрусткого тіста, ароматних груш у сиропі зі спеціями, не менш ароматного мигдального крему створює неповторний і незабутній смак.
Пиріг сливово-персиковий
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1076
Пухкий, красивий та апетитний пиріг. У міру солодкий, швидкий у приготуванні й дуууже смачний!
Шоколадний пиріг з карамелізованими грушами – хіт осіннього сезону
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1258
Ніжне шоколадне тісто, ароматна груша… Повірте – це дуже смачно!
Грушевий пиріг із горішками та інжиром (без вершкового масла!)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 924
В осінній сезон так приємно побалувати себе випічкою з різними фруктовими начинками. А безперечний хіт жовтня — це груші.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: