ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Серпня, 2020

Сливовий пиріг «Спокуса» зі сметанно-маковою заливкою

9 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2335
Випічка дуже смачна – справжня спокуса!
Випічка дуже смачна – справжня спокуса! Фото: автора

Ніжне тісто, ароматні соковиті сливи й смачний ніжний крем!

Раніше навіть не підозрювала, як чудово поєднуються сливи із маком. Тепер це моє одне із улюблених поєднань. Рецепт цього чудового пирога підгледіла на одному кулінарному сайті (величезна подяка кулінару Оmela!). Випічка дуже смачна – справжня спокуса!

Інгредієнти:

Для тіста:

380 г борошна,

150 мл молока,

60 г цукру,

1 ч. л. сухих дріжджів,

60 г вершкового масла,

дрібка солі,

ванілін,

600 г слив,

200 г ожини (за бажанням).

Для заливки:

400 мл сметани (у мене 20%),

100 г цукрової пудри,

30 г маку,

ванілін.

Приготування:

Молоко, цукор, масло, сіль і ванілін прогріти до теплого стану (37°С), постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився.

Борошно змішати з дріжджами й вилити до них теплу молочну суміш. Замісити м'яке тісто. Дати йому підійти, щоб обсяг збільшився приблизно в двічі.

Тісто рівномірно розподілити по формі (я використовувала стандартне квадратне деко від духовки) й зробити надрізи майже до самого дна.

Встромити у дірочки часточки слив.

Розкласти зверху ожину.

Дати підійти 15-20 хвилин в теплому місці.

Для заливки: збити сметану з ваніліном та цукровою пудрою.

Всипати СУХИЙ мак.

Змішати всі інгредієнти. Рівномірно розподілити заливку по пирогу.

Випікати пиріг у розігрітій до 190-200°С духовці близько 35-40 хвилин.

Дати пирогу повністю охолонути й лише тоді розрізати.

Приємного чаювання!

випічка зі сливами, солодка випічка, сливи, пиріг, сливовий пиріг із сметанно-маковою заливкою, мак, сметанна заливка, пиріг із сливами, осіння випічка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую