clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1179

Перець половинками, фарширований та запечений в духовці

Такі перчини виглядають дуже естетично на святковому столі. Вони чудово тримають форму та не розлазяться, при цьому залишаються м’якенькими та соковитими.
Такі перчини виглядають дуже естетично на святковому столі. Вони чудово тримають форму та не розлазяться, при цьому залишаються м’якенькими та соковитими. Фото: автора

Перець стає ніжним та м’яким, а фарш – дуже соковитим.

Перець половинками, фарширований та запечений в духовці

Перець стає ніжним та м’яким, а фарш – дуже соковитим.

Раніше я готувала фарширований болгарський перець за спільною з голубцями технологією. Тобто, тушкувала цілі перчини з фаршем у каструлі в томатній засмажці. Більше того, мені здавалося, що смачнішого варіанту цієї страви годі й шукати. Це було до того, як я спробувала запекти перчини в духовці під сиром! Аби описати цю смакоту, перше, що одразу приходить у голову – ця страва абсолютно інакша! Вона віддалено нагадує звичний нам фарширований перець. До того ж, неймовірно смачна та індивідуальна. Мені ще й здалося, що готується перчик у духовці набагато простіше та швидше, ніж його «побратим» на плиті.

Інгредієнти:

Болгарський перець (стільки половинок, щоб якраз помістилися на ваше деко),

500 г фаршу (у мене індичатина навпіл зі свининою),

200 г вареного рису,

150 г цибулі,

200 г моркви,

150 г сиру,

сіль, перець, солодка паприка,

зелень петрушки,

дрібка цукру.

Приготування:

Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на тертці. М'ясо пропустити через м'ясорубку. Рис відварити в підсоленій воді до готовності, перекласти в друшляк й промити. Перець розрізати навпіл й почистити від насіння. Скласти на деко, встелене пергаментом (я нічим не змащую, половинки потім без проблем відстають від паперу для випічки).

Моркву та цибулю спасерувати на олії. Додати дрібку цукру, перемішати.

Змішати в мисці м’ясний фарш, рис та пасеровані овочі. Посолити, поперчити, присмачити спеціями. Додати подрібнену зелень.

Все ретельно перемішати.

Половинки перцю начинити фаршем (щедро, з гіркою).

Кожну посипати зверху сиром.

Влити на деко трохи бульйону (можна води), щоб самі перці були сухими, а готувалися ніби на парі. Поставити в духовку й запікати при температурі 180°С протягом 40-45 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: такі перчини виглядають дуже естетично на святковому столі. Вони чудово тримають форму та не розлазяться, при цьому залишаються м’якенькими та соковитими.

фарш, фаршировані страви, болгарський перець, м`ясо та субпродукти, перець фарширований, страви з фаршу, фарширування, голубці, рис, овочеві страви, овочі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Аlmondegas – ніжні фрикадельки по-іспанськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1060
Смачно, просто, ситно й соковито!
Люля-кебаб на мангалі – смачна альтернатива шашлику
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1111
Соковиті, ароматні, пікантні а-ля котлетки-ковбаски, дуже популярні на Кавказі, в Середній Азії та Туреччині.
Котлети з грибною начинкою, запечені під сметанним соусом
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 3819
Мега-смачна страва, яка підходить до будь-якого гарніру.
Запечена курочка, фарширована яблуками та чорносливом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 817
Бонус – цікавий метод приготування, завдяки якому м’ясо завжди виходить соковитим та із рум’яною скоринкою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: