ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Липня, 2020

Перець половинками, фарширований та запечений в духовці

10 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 12156
Такі перчини виглядають дуже естетично на святковому столі. Вони чудово тримають форму та не розлазяться, при цьому залишаються м’якенькими та соковитими.
Такі перчини виглядають дуже естетично на святковому столі. Вони чудово тримають форму та не розлазяться, при цьому залишаються м’якенькими та соковитими. Фото: автора

Перець стає ніжним та м’яким, а фарш – дуже соковитим.

Перець половинками, фарширований та запечений в духовці

Перець стає ніжним та м’яким, а фарш – дуже соковитим.

Раніше я готувала фарширований болгарський перець за спільною з голубцями технологією. Тобто, тушкувала цілі перчини з фаршем у каструлі в томатній засмажці. Більше того, мені здавалося, що смачнішого варіанту цієї страви годі й шукати. Це було до того, як я спробувала запекти перчини в духовці під сиром! Аби описати цю смакоту, перше, що одразу приходить у голову – ця страва абсолютно інакша! Вона віддалено нагадує звичний нам фарширований перець. До того ж, неймовірно смачна та індивідуальна. Мені ще й здалося, що готується перчик у духовці набагато простіше та швидше, ніж його «побратим» на плиті.

Інгредієнти:

Болгарський перець (стільки половинок, щоб якраз помістилися на ваше деко),

500 г фаршу (у мене індичатина навпіл зі свининою),

200 г вареного рису,

150 г цибулі,

200 г моркви,

150 г сиру,

сіль, перець, солодка паприка,

зелень петрушки,

дрібка цукру.

Приготування:

Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на тертці. М'ясо пропустити через м'ясорубку. Рис відварити в підсоленій воді до готовності, перекласти в друшляк й промити. Перець розрізати навпіл й почистити від насіння. Скласти на деко, встелене пергаментом (я нічим не змащую, половинки потім без проблем відстають від паперу для випічки).

Моркву та цибулю спасерувати на олії. Додати дрібку цукру, перемішати.

Змішати в мисці м’ясний фарш, рис та пасеровані овочі. Посолити, поперчити, присмачити спеціями. Додати подрібнену зелень.

Все ретельно перемішати.

Половинки перцю начинити фаршем (щедро, з гіркою).

Кожну посипати зверху сиром.

Влити на деко трохи бульйону (можна води), щоб самі перці були сухими, а готувалися ніби на парі. Поставити в духовку й запікати при температурі 180°С протягом 40-45 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: такі перчини виглядають дуже естетично на святковому столі. Вони чудово тримають форму та не розлазяться, при цьому залишаються м’якенькими та соковитими.

фарш, фаршировані страви, болгарський перець, м`ясо та субпродукти, перець фарширований, страви з фаршу, фарширування, голубці, рис, овочеві страви, овочі

Коментарі:

  Так  Ні, дякую