ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Серпня, 2020

Сирний пиріг зі сливами «Язик проковтнеш»

11 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3908
Сирна випічка – це завжди ніжно, смачно та корисно. А якщо вона ще й поєднується зі свіжими фруктами, то такий смаколик – справжня знахідка!
Сирна випічка – це завжди ніжно, смачно та корисно. А якщо вона ще й поєднується зі свіжими фруктами, то такий смаколик – справжня знахідка! Фото: автора

Дуже смачна випічка до чаю з простих та звичних інгредієнтів!

 

 

Сирна випічка – це завжди ніжно, смачно та корисно. А якщо вона ще й поєднується зі свіжими фруктами, то такий смаколик – справжня знахідка! Пиріг чимось схожий на сирну запіканку, але ніжніший. Його смакова палітра багатогранніша, домінує вершковий відтінок та фруктова кислинка. Хоча сливи – це моя власна ініціатива. В оригінальному рецепті були яблука. Чудово «потоваришує» сир із персиками чи чорницею.

Інгредієнти:

Тісто:

500 г домашнього сиру (у мене солодкі ванільні сирки),

4 ст. л. крохмалю,

6 ст. л. цукру,

ванільна есенція або ванілін,

150 мл сметани,

0,5 ч. л. солі,

2 яйця,

4 ст. л. борошна,

1 ч. л. розпушувача,

50-70 г вершкового масла (для верху пирога).

Начинка:

8-9 великих слив,

2-3 ст. л. цукру (кількість залежить від ступеня солодкості фруктів),

вершкове масло для змащування форми.

Форма: 21 см в діаметрі.

Приготування:

Яйця збити міксером з цукром та ваніліном. Додати сир, попередньо протертий крізь сито (ванільні сирочки просто додати в тісто). Все ретельно змішати вінчиком. Влити сметану, знову перемішати. Окремо з'єднати всі сипучі інгредієнти та просіяти їх у яєчно-сирну масу. Вимішати тісто до однорідності (консистенція має бути, як збитий крем).

Половину суміші викласти у форму, встелену пергаментом та змащену вершковим маслом.

Зі слив видалити кісточки та розділити плоди на половинки. Розкласти їх у хаотичному порядку зверху на тісто, злегка «притоплюючи».

Посипати сливи цукром (якщо слива солодка, то можна взагалі не посипати; у мене дуууже спіла та солодка, тому цукор не використовувала). Викласти другу половину тіста й розрівняти.

Розкласти по усьому периметру маленькі шматочки масла. Випікати в розігрітій духовці при температурі 180°С 40-50 хвилин до зарум’янювання.

Готовий пиріг вийняти із форми.

Смаколик повністю охолодити. Лише тоді можна нарізати на порції (це правило, до речі, стосується всієї сирної випічки).

 

сирна випічка, пиріг, солодка випічка, сирний пиріг зі сливами, сливи, пиріг язик проковтнеш, осіння випічка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую