clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1313

Сирний пиріг зі сливами «Язик проковтнеш»

Сирна випічка – це завжди ніжно, смачно та корисно. А якщо вона ще й поєднується зі свіжими фруктами, то такий смаколик – справжня знахідка!
Сирна випічка – це завжди ніжно, смачно та корисно. А якщо вона ще й поєднується зі свіжими фруктами, то такий смаколик – справжня знахідка! Фото: автора

Дуже смачна випічка до чаю з простих та звичних інгредієнтів!

 

 

Сирна випічка – це завжди ніжно, смачно та корисно. А якщо вона ще й поєднується зі свіжими фруктами, то такий смаколик – справжня знахідка! Пиріг чимось схожий на сирну запіканку, але ніжніший. Його смакова палітра багатогранніша, домінує вершковий відтінок та фруктова кислинка. Хоча сливи – це моя власна ініціатива. В оригінальному рецепті були яблука. Чудово «потоваришує» сир із персиками чи чорницею.

Інгредієнти:

Тісто:

500 г домашнього сиру (у мене солодкі ванільні сирки),

4 ст. л. крохмалю,

6 ст. л. цукру,

ванільна есенція або ванілін,

150 мл сметани,

0,5 ч. л. солі,

2 яйця,

4 ст. л. борошна,

1 ч. л. розпушувача,

50-70 г вершкового масла (для верху пирога).

Начинка:

8-9 великих слив,

2-3 ст. л. цукру (кількість залежить від ступеня солодкості фруктів),

вершкове масло для змащування форми.

Форма: 21 см в діаметрі.

Приготування:

Яйця збити міксером з цукром та ваніліном. Додати сир, попередньо протертий крізь сито (ванільні сирочки просто додати в тісто). Все ретельно змішати вінчиком. Влити сметану, знову перемішати. Окремо з'єднати всі сипучі інгредієнти та просіяти їх у яєчно-сирну масу. Вимішати тісто до однорідності (консистенція має бути, як збитий крем).

Половину суміші викласти у форму, встелену пергаментом та змащену вершковим маслом.

Зі слив видалити кісточки та розділити плоди на половинки. Розкласти їх у хаотичному порядку зверху на тісто, злегка «притоплюючи».

Посипати сливи цукром (якщо слива солодка, то можна взагалі не посипати; у мене дуууже спіла та солодка, тому цукор не використовувала). Викласти другу половину тіста й розрівняти.

Розкласти по усьому периметру маленькі шматочки масла. Випікати в розігрітій духовці при температурі 180°С 40-50 хвилин до зарум’янювання.

Готовий пиріг вийняти із форми.

Смаколик повністю охолодити. Лише тоді можна нарізати на порції (це правило, до речі, стосується всієї сирної випічки).

 

сирна випічка, пиріг, солодка випічка, сирний пиріг зі сливами, сливи, пиріг язик проковтнеш, осіння випічка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Краківський сирник — смачна альтернатива торту
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1286
Одразу ж слід зазначити, що рецепт сирника не складний, просто трудоємкий. Але коли спробуєш шматочок цього ніжного, кремового смаколика з ароматом цитрусових, то розумієш, що витрачені зусилля того варті!
Сирний пиріг «Яблука під ковдрою»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2484
М’які печені яблучка, пряна нотка кориці... І все це в хрусткому сирному тісті!
Тістечко «Королівський мармур», або Вдосконалена угорська ватрушка
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 1719
Смаколик за консистенцією та смаком дуже нагадує ніжнійший сирник або ж чізкейк. А за зовнішнім виглядом не поступається багатьом тортам!
Сирно-лимонні кекси з пудинговою начинкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1187
Виглядають ефектно, готуються легко, смакують – м-м-м-м... нереально!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: