clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1296

Картопля «Панська» з грибами, шинкою та сиром

Аромат від такої картоплі стоїть приголомшливий! Подавати її краще одразу ж, як тільки зійде перша хвиля жару після духовки.
Аромат від такої картоплі стоїть приголомшливий! Подавати її краще одразу ж, як тільки зійде перша хвиля жару після духовки. Фото: автора

Варіантів фарширування картоплі – дуже багато, але мені хочеться запропонувати вам ще один.

Я навіть не знаю, які підібрати епітети, щоб зарекомендувати вам цей рецепт... Сказати смачно – значить просто пожаліти емоцій і слів. Це не звичайна домашня кухня, це найвища українська кухня! Таку картопельку не соромно подати гостям, а проста вечеря за допомогою такої страви може перетворитися в розкішне застілля! І готувати простіше-простого.

Інгредієнти:

7-8 картоплин, зварених у «мундирі»,

200 г сиру (у мене 100 г сулугуні та 100 г моцарели),

150 г грибів,

1 велика цибулина,

100 мл вершків (15-20%),

 200 г грудинки або шинки,

100 г вершкового масла,

сіль, чорний мелений перець,

солодка паприка.

Приготування:

Відварену й охолоджену картоплю почистити від шкірочки, розрізати навпіл, вийняти за допомогою ножа й ложки м'якуш (я використовувала пристосування для видалення насіння з яблук). Він нам більше не знадобиться (можна використати його потім для приготування картопляних зраз).

На сковорідці підсмажити гриби разом із цибулею (гриби можна використовувати будь-які – від глив та печериць до лісових; у мене останні – я найбільше люблю білі, підосичники та підберезовики, але від сироїжок теж не відмовляюся). Коли гриби вже будуть готові – влити вершки, посолити, поперчити та тушкувати ще 10 хвилин.

На деко, встелене пергаментом викласти підготовлені половинки картоплі. В середину кожної бульби покласти грибну начинку.

Зверху – нарізану кубиками шинку.

Вершкове масло та обидва види сиру натерти на крупній тертці (не намагайтеся, будь ласка, зменшити кількість вершкового масла або виключити його зовсім! Воно дає неймовірний смак та соковитість страві). Все руками перемішати до однорідності.

 Викласти сирно-масляну суміш зверху на шинку. Можна навіть трішечки з гіркою.

Зверху посипати злегка паприкою.

Випікати при 180-200°С протягом 15-20 хвилин (повинна утворитися золотава скоринка).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: аромат від такої картоплі стоїть приголомшливий! Подавати її краще одразу ж, як тільки зійде перша хвиля жару після духовки. Проте запевняю вас, що і в холодному вигляді страва дуже і дуже смачна! А яку ароматну підливу дає начинка! Смачного! Янгола вам за трапезою!

 

картопля, гриби, страви з грибами, овочеві страви, страви з овочів, грибні страви, картопля панька, сир, шинка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Молода картопля по-селянськи, смажена у фритюрі
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 819
Цей гарнір вартий того, щоб забути про дієти! Навіть у холодному вигляді він смакує пречудово!
Картопля, запечена із сиром по-домашньому
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1473
Ця страва смачніша та корисніша, ніж будь-яка картопля-фрі чи смажена. Більше того, не потрібно над нею стояти, перемішувати, навіть чистити зовсім не обов'язково!
Картопля по-іспанськи, фарширована баликом і грибами
гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 2742
Такі картопляні «човники» готують із різноманітними начинками
Запіканка з тертої картоплі «Оказія»
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 5852
Смачний і простий гарнір до м'яса або риби.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: