ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Картопля «Панська» з грибами, шинкою та сиром

13 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7562
Аромат від такої картоплі стоїть приголомшливий! Подавати її краще одразу ж, як тільки зійде перша хвиля жару після духовки.
Аромат від такої картоплі стоїть приголомшливий! Подавати її краще одразу ж, як тільки зійде перша хвиля жару після духовки. Фото: автора

Варіантів фарширування картоплі – дуже багато, але мені хочеться запропонувати вам ще один.

Я навіть не знаю, які підібрати епітети, щоб зарекомендувати вам цей рецепт... Сказати смачно – значить просто пожаліти емоцій і слів. Це не звичайна домашня кухня, це найвища українська кухня! Таку картопельку не соромно подати гостям, а проста вечеря за допомогою такої страви може перетворитися в розкішне застілля! І готувати простіше-простого.

Інгредієнти:

7-8 картоплин, зварених у «мундирі»,

200 г сиру (у мене 100 г сулугуні та 100 г моцарели),

150 г грибів,

1 велика цибулина,

100 мл вершків (15-20%),

 200 г грудинки або шинки,

100 г вершкового масла,

сіль, чорний мелений перець,

солодка паприка.

Приготування:

Відварену й охолоджену картоплю почистити від шкірочки, розрізати навпіл, вийняти за допомогою ножа й ложки м'якуш (я використовувала пристосування для видалення насіння з яблук). Він нам більше не знадобиться (можна використати його потім для приготування картопляних зраз).

На сковорідці підсмажити гриби разом із цибулею (гриби можна використовувати будь-які – від глив та печериць до лісових; у мене останні – я найбільше люблю білі, підосичники та підберезовики, але від сироїжок теж не відмовляюся). Коли гриби вже будуть готові – влити вершки, посолити, поперчити та тушкувати ще 10 хвилин.

На деко, встелене пергаментом викласти підготовлені половинки картоплі. В середину кожної бульби покласти грибну начинку.

Зверху – нарізану кубиками шинку.

Вершкове масло та обидва види сиру натерти на крупній тертці (не намагайтеся, будь ласка, зменшити кількість вершкового масла або виключити його зовсім! Воно дає неймовірний смак та соковитість страві). Все руками перемішати до однорідності.

 Викласти сирно-масляну суміш зверху на шинку. Можна навіть трішечки з гіркою.

Зверху посипати злегка паприкою.

Випікати при 180-200°С протягом 15-20 хвилин (повинна утворитися золотава скоринка).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: аромат від такої картоплі стоїть приголомшливий! Подавати її краще одразу ж, як тільки зійде перша хвиля жару після духовки. Проте запевняю вас, що і в холодному вигляді страва дуже і дуже смачна! А яку ароматну підливу дає начинка! Смачного! Янгола вам за трапезою!

 

картопля, гриби, страви з грибами, овочеві страви, страви з овочів, грибні страви, картопля панька, сир, шинка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую