clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
16 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 787

Пиріг з малиною та ожиною в сметанному кремі


Фото: автора

Тісто пухке й пористе, а ягідки з кремом вологі й соковиті – поєднання дивовижне!

Рецепт цього тіста в моїй кулінарній скарбничці зберігався вже давно, а ось ідея поєднати його з ягодами та сметанною заливкою виникла спонтанно. Потрібно було швиденько кудись прилаштувати «другу хвилю» врожаю малини. Ягода восени вродила хоч і не така крупна, як влітку, проте дуже солодка та ароматна. Щоб збалансувати смак та надати смаколику красивого кольору, додала ще трішки ожини. Вийшов неймовірно смачний ягідний пиріг! А запах який стоїть у квартирі при його випіканні – словами не передати! Дуже раджу спробувати!

Інгредієнти:

Тісто:

2 яйця,

200 мл сметани,

100 г цукру,

10 г розпушувача,

100 г вершкового масла,

2,5-3 склянки борошна,

Ванілін.

Для крему:

3 ст. л. натурального йогурту,

6 ст. л. сметани,

2 яйця,

4 ст. л. цукру.

Для начинки:

1 склянка малини,

0,5 склянки ожини,

 2-3 ст. л. цукру,

1-2 ст. л. кукурудзяного крохмалю.

Форма – 23 х 23 см.

Приготування:

Тісто-основа: яйця збити з цукром та ваніліном. Додати сметану, розтоплене масло, перемішати. Просіяти борошно з розпушувачем і замісити м'яке, трохи липке тісто. Скачати його в кулю, загорнути в харчову плівку й поставити в холодильник на 20-30 хвилин.

Роз'ємну форму встелити пергаментом, стінки змастити маслом і посипати тонким шаром манної крупи.

Приготувати крем: змішати йогурт (я брала «Молокія» без добавок), сметану, яйця і цукор. Можна збити в блендері, а можна просто вінчиком. Крем має бути рідким!

Тісто розкласти в форму руками, формуючи невеликі бортики.

Злегка притрусити крохмалем. Викласти на тісто помиті ягоди.

Щедро посипати їх цукром.

Зверху вилити крем-заливку.

Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 180-200°С близько 35-45 хвилин (тісто в готового пирога рум'яне, а верх виходить злегка рідкуватим; потрібно дати випічці охолонути, тоді крем трохи загусне).

Ось такий красивий і апетитний розріз у цього пирога-красунчика:

Готовий пиріг нарізати квадратиками, оздобити шоколадним топінгом та листочком м’яти.

малина, ожина, пиріг, пиріг з ожиною, пиріг з малиною, солодка випічка, пиріг з малиною та ожиною в сметанного кремі, сметанний крем, сметанна заливка, ягоди, випічка з ягодами

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тертий пиріг із малиною та ніжним пудингом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1150
Крихкий, розсипчастий, повітряний, ароматний та апетитний.
Яблучно-ожиновий пиріг від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1194
Плюс рецепт найкращого старовинного рецепту пісочного тіста (old-fashioned sweet shortcrust pastry).
Булочки-равлики з листкового тіста із ожиною – дуже смачні та абсолютно не клопітні
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 798
Цікаве формування робить цю випічку ще й неймовірно апетитною та симпатичною.
Тістечко з кукурудзяного борошна із ягодами в сметанній заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 697
Ніжне розсипчасте тісто, вершково-ванільний крем та легка ягідна кислинка...
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: