Гаряча тема:
- Війна
Цю страву можна готувати навіть із заморожених слив. Вона не втрачає абсолютно у смаку. Всім дуже рекомендую спробувати. Кисло-солодкий соус ідеально підкреслює смак свинини й робить її м’якенькою та соковитою.
Інгредієнти:
500-600 г свинини,
300-400 г сливи без кісточки,
1 цибулина,
0,5 склянки білого напівсолодкого вина,
1 ст. л. меду,
1 ст. л. вершкового масла,
1 ч. л. кориці,
1 ст. л. бальзамічного оцту,
сіль, перець мелений,
карі, мускатний горіх, куркума.
Приготування:
Свинину нарізати невеличкими слайсами й обсмажити на олії до золотавої скоринки.
Цибулю нарізати півкільцями й додати у сковорідку до м’яса. Готувати до прозорості цибулі. Посолити, посипати перцем, карі та куркумою.
В іншій глибокій сковорідці злегка обсмажити сливи (очищені від кісточок і порізані невеликими шматочками) з додаванням меду, бальзамічного оцту, вершкового масла, кориці та мускатного горіха.
Влити вино, закрити кришкою і тушкувати 5 хвилин.
Потім додати сливову суміш до свинини з цибулею і тушкувати ще 5-10 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: мені найбільше ця страва смакує з овочами, щоб нічого не відволікало від настільки бездоганного смаку. Але мої чоловіки наминали її з гарніром, поливаючи картопляне пюре смачнючим сливовим соусом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: