clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1037

Свинина зі сливами – приголомшливе смакове поєднання

Кисло-солодкий соус ідеально підкреслює смак свинини й робить її м’якенькою та соковитою.
Кисло-солодкий соус ідеально підкреслює смак свинини й робить її м’якенькою та соковитою. Фото: автора

Чудовий соус ідеально доповнює м’ясо!

Цю страву можна готувати навіть із заморожених слив. Вона не втрачає абсолютно у смаку. Всім дуже рекомендую спробувати. Кисло-солодкий соус ідеально підкреслює смак свинини й робить її мякенькою та соковитою.

Інгредієнти:

500-600 г свинини,

300-400 г сливи без кісточки,

1 цибулина,

0,5 склянки білого напівсолодкого вина,

1 ст. л. меду,

1 ст. л. вершкового масла,

1 ч. л. кориці,

1 ст. л. бальзамічного оцту,

сіль, перець мелений,

карі, мускатний горіх, куркума.

Приготування:

Свинину нарізати невеличкими слайсами й обсмажити на олії до золотавої скоринки.

Цибулю нарізати півкільцями й додати у сковорідку до м’яса. Готувати до прозорості цибулі. Посолити, посипати перцем, карі та куркумою.

В іншій глибокій сковорідці злегка обсмажити сливи (очищені від кісточок і порізані невеликими шматочками) з додаванням меду, бальзамічного оцту, вершкового масла, кориці та мускатного горіха.

Влити вино, закрити кришкою і тушкувати 5 хвилин.

Потім додати сливову суміш до свинини з цибулею і тушкувати ще 5-10 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: мені найбільше ця страва смакує з овочами, щоб нічого не відволікало від настільки бездоганного смаку. Але мої чоловіки наминали її з гарніром, поливаючи картопляне пюре смачнючим сливовим соусом.

 

свинина, м`ясо та субпродукти, сливи, свинина зі сливами, сливовий соус, м`ясо з фруктами

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Кордон блю - м'ясний шніцель із начинкою з шинки і сиру
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1196
Історія кулінарії передбачає, що рецепт цієї смачної другої страви прийшов до нас зі швейцарської кухні.
Відбивна по-аргентинськи під сиром із соусом «Бешамель» (Milanesa a la Suiza)
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 607
Рецептом та особливостями приготування зі мною поділилася одна знайома з кулінарного форуму, яка якийсь час жила в Кордові. За її словами міланеса – це справжній місцевий кулінарний культ!
Ніжне м’ясо в цибуляно-яблучному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2168
Страва дуже смачна, ароматна та ніжна.
М’ясо в картопляно-сирній «шубці»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1049
Найсмачніша картопля, запечена в духовці з фаршем.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: