ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Паста із запеченими помідорами чері

18 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4011
За бажанням, страву можна зробити ситнішою – до вже запечених чері, разом із часником, додати консервований тунець або підрум'янений бекон.
За бажанням, страву можна зробити ситнішою – до вже запечених чері, разом із часником, додати консервований тунець або підрум'янений бекон. Фото: автора

Такий томатний соус – ідеальний спосіб зробити прості буденні макаронні вироби перлиною вашої вечері.

Це один із найсмачніших варіантів італійської пасти, який мені доводилося куштувати. У сезон солодких помідорів чері просто гріх не насолодитися ними на повну. Тим більше, що в печеному вигляді вони ще смачніші й мають ще інтенсивніший смак. А якщо взяти помідорки різних кольорів, то страва буде ще й барвистою. Сам соус – ніщо інше, як томатний сік, приправлений оливковою олією, часничком, лимоном і базиліком. Це просто не може бути не смачно!

Інгредієнти:

400 г пасти з твердих сортів пшениці (у мене італійські фарфалле – їх мої рідні полюбляють найбільше),

800 г помідорів чері (краще домашніх, запашних),

50 мл оливкової олії,

1 головка часнику (не хвилюйтеся, це не забагато!),

сіль за смаком,

2 ч. л. цукру,

сік 1/2 лимона,

цедра цілого лимона,

сушений базилік,

чорний мелений перець за смаком,

50 г твердого сиру (Пармезан, Емменталь, Едам тощо).

Приготування:

Духовку розігріти до 180?С. Помідори викласти в жаротривкий посуд в один шар. Маленькі чері залишити цілими, великі – розрізати навпіл.

Полити оливковою олією, посипати сіллю та базиліком, поставити в розігріту духовку.

Запікати 20-25 хвилин (помідори повинні потріскатися, пустити сік і місцями підрум'янитися). Потім вичавити часник, додати перець та цукор, перемішати й пекти ще 5 хвилин.

Пасту відварити у великій кількості підсоленої води так, як вказано на упаковці. Відцідити воду.

Дістати помідори чері з духовки, присмачити лимонним соком і цедрою. Ретельно перемішати. Додати варену пасту й ще раз добре вимішати (пасту слід викладати просто в посуд, у якому запікалися чері. На дні осідає чимало ароматичних речовин, які шкода втрачати, перекладаючи печені томати в іншу ємність). Щедро присипати пасту сиром. Подавати одразу ж у формі!

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: за бажанням, страву можна зробити ситнішою. До прикладу, до вже запечених чері, разом із часником, додати консервований тунець або шматочки підрум'яненого бекону. Замість базиліка можна використовувати зелень петрушки. Вона також дуже підходить до смаку і це урізноманітнює страву.

паста, крупи та страви з борошна, паста із запеченими чері, томати, паста з томататми, томатний соус, помідорі, чері, італійська кухня, фарфалле

Коментарі:

  Так  Ні, дякую