clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 942

Паста із запеченими помідорами чері

За бажанням, страву можна зробити ситнішою – до вже запечених чері, разом із часником, додати консервований тунець або підрум'янений бекон.
За бажанням, страву можна зробити ситнішою – до вже запечених чері, разом із часником, додати консервований тунець або підрум'янений бекон. Фото: автора

Такий томатний соус – ідеальний спосіб зробити прості буденні макаронні вироби перлиною вашої вечері.

Це один із найсмачніших варіантів італійської пасти, який мені доводилося куштувати. У сезон солодких помідорів чері просто гріх не насолодитися ними на повну. Тим більше, що в печеному вигляді вони ще смачніші й мають ще інтенсивніший смак. А якщо взяти помідорки різних кольорів, то страва буде ще й барвистою. Сам соус – ніщо інше, як томатний сік, приправлений оливковою олією, часничком, лимоном і базиліком. Це просто не може бути не смачно!

Інгредієнти:

400 г пасти з твердих сортів пшениці (у мене італійські фарфалле – їх мої рідні полюбляють найбільше),

800 г помідорів чері (краще домашніх, запашних),

50 мл оливкової олії,

1 головка часнику (не хвилюйтеся, це не забагато!),

сіль за смаком,

2 ч. л. цукру,

сік 1/2 лимона,

цедра цілого лимона,

сушений базилік,

чорний мелений перець за смаком,

50 г твердого сиру (Пармезан, Емменталь, Едам тощо).

Приготування:

Духовку розігріти до 180?С. Помідори викласти в жаротривкий посуд в один шар. Маленькі чері залишити цілими, великі – розрізати навпіл.

Полити оливковою олією, посипати сіллю та базиліком, поставити в розігріту духовку.

Запікати 20-25 хвилин (помідори повинні потріскатися, пустити сік і місцями підрум'янитися). Потім вичавити часник, додати перець та цукор, перемішати й пекти ще 5 хвилин.

Пасту відварити у великій кількості підсоленої води так, як вказано на упаковці. Відцідити воду.

Дістати помідори чері з духовки, присмачити лимонним соком і цедрою. Ретельно перемішати. Додати варену пасту й ще раз добре вимішати (пасту слід викладати просто в посуд, у якому запікалися чері. На дні осідає чимало ароматичних речовин, які шкода втрачати, перекладаючи печені томати в іншу ємність). Щедро присипати пасту сиром. Подавати одразу ж у формі!

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: за бажанням, страву можна зробити ситнішою. До прикладу, до вже запечених чері, разом із часником, додати консервований тунець або шматочки підрум'яненого бекону. Замість базиліка можна використовувати зелень петрушки. Вона також дуже підходить до смаку і це урізноманітнює страву.

паста, крупи та страви з борошна, паста із запеченими чері, томати, паста з томататми, томатний соус, помідорі, чері, італійська кухня, фарфалле

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Папарделле з кабачків або Кабачкова паста
овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1239
А-ля дачний варіант легкої овочевої страви, яка в спекотні дні стає справжньою знахідкою у меню.
Паста лінгвіні в томатно-вершковому соусі – бюджетний варіант
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 897
Лінгвіні — довга пласка й вузька паста, по-італійськи «язички». Подають найчастіше з томатними соусами і морепродуктами.
Італійська паста з зеленим горошком (Pasta e piselli)
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1002
Цей рецепт – справжня знахідка для тих, хто любить смачну й здорову їжу, але не любить проводити багато часу біля плити.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: