clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1000

Сирно-медовий кекс зі сливами в шоколадній глазурі

Кекс дуже ароматний, як і будь-яка випічка з медом. Ніжний, в міру вологий, просто чарівний!
Кекс дуже ароматний, як і будь-яка випічка з медом. Ніжний, в міру вологий, просто чарівний! Фото: автора

Мені здається, що сливи чудово поєднуються з ароматами кориці й меду. Запахи при випіканні цього смаколика запаморочливі й по-домашньому затишні.

Кекс дуже ароматний, як і будь-яка випічка з медом. Ніжний, в міру вологий, просто чарівний! І готувати його досить швидко й легко. Для мене великий плюс рецепту в тому, що продукти використовуються найпростіші, вони практично завжди є в холодильнику. Поспішайте спробувати, поки сезон слив ще не скінчився. Але, гадаю, що кекс не гірше смакуватиме з грушами чи яблуками.

Інгредієнти:

Кекс:

3 яйца,

150 г вершкового масла,

2 ст. л. сметани,

1 склянка цукру,

10 г розпушувача,

250 г домашнього сиру,

2 ст. л. меду,

0,5 ч. л. кориці,

ванілін,

дрібка солі й трішки мускатного горіху,

2-2,5 склянки борошна,

12-15 невеликих слив.

Шоколадна глазур:

4 ст. л. какао,

2 ст. л. цукру,

1 ст. л. молока,

3 ст. л. сметани,

1 ст. л. вершкового масла.

Склянка: 250 мл.

Приготування:

Яйця збити з цукром, дрібкою солі та ваніліном за допомогою міксера. Додати сметану та мед, перемішати вінчиком. Всипати корицю, мускатний горіх і знову перемішати.

Додати сир (я його попередньо перебила блендером). Розтопити масло на водяній бані, трохи охолодити й вилити в тісто.

Просіяти борошно з розпушувачем. Ретельно перемішати тісто. Сливи розрізати навпіл, видалити кісточки, нарізати часточками, але не дрібно.

Обережно перемішати (тісто виходить густим, неоднорідним, тобто чітко видно, що воно сирне, й важко падає з ложки).

Викласти тісто у форму для кексу (попередньо змастити маслом та присипати панірувальними сухарями).

Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці близько 40-50 хвилин. Вийняти з форми й охолодити.

Глазур: у каструлі змішати какао, цукор, молоко, сметану. Додати вершкове масло й довести до кипіння, при постійному помішуванні (глазур наносити швидко, поки вона гаряча).

Кекс вкрити шоколадною глазур'ю.

Прикрасити за бажанням сливами.

Дати йому постояти до застигання глазурі й перекласти на тацю чи тортівницю.

Лише тоді розрізати. Дуже смачно із зеленим чаєм. 

кекс, солодка випічка, сирна випічка, сирне тісто, сирно-медовий кекс, сливи, слива, випічка зі сливами, домашній сир, шоколадна глазур

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Кекс з апельсином
солодка випічка, рецепти від читачів
Вікторія 1417
Смачний сирний смаколик, який сподобається навіть вибагливим гурманам.
Маковий кекс із черешнею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1032
Раніше навіть не здогадувалася, як вдало поєднуються ягоди з маком. Це справжня симфонія смаку та аромату!
ПІСНА ВИПІЧКА: Шоколадно-кавові кекси із вишнями
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 5551
Смачні, апетитні, дивовижні! Всі три поєднання – мої улюблені!
Сирно-лимонні кекси з пудинговою начинкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1521
Виглядають ефектно, готуються легко, смакують – м-м-м-м... нереально!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: