Гаряча тема:
- Війна
Кекс дуже ароматний, як і будь-яка випічка з медом. Ніжний, в міру вологий, просто чарівний! І готувати його досить швидко й легко. Для мене великий плюс рецепту в тому, що продукти використовуються найпростіші, вони практично завжди є в холодильнику. Поспішайте спробувати, поки сезон слив ще не скінчився. Але, гадаю, що кекс не гірше смакуватиме з грушами чи яблуками.
Інгредієнти:
Кекс:
3 яйца,
150 г вершкового масла,
2 ст. л. сметани,
1 склянка цукру,
10 г розпушувача,
250 г домашнього сиру,
2 ст. л. меду,
0,5 ч. л. кориці,
ванілін,
дрібка солі й трішки мускатного горіху,
2-2,5 склянки борошна,
12-15 невеликих слив.
Шоколадна глазур:
4 ст. л. какао,
2 ст. л. цукру,
1 ст. л. молока,
3 ст. л. сметани,
1 ст. л. вершкового масла.
Склянка: 250 мл.
Приготування:
Яйця збити з цукром, дрібкою солі та ваніліном за допомогою міксера. Додати сметану та мед, перемішати вінчиком. Всипати корицю, мускатний горіх і знову перемішати.
Додати сир (я його попередньо перебила блендером). Розтопити масло на водяній бані, трохи охолодити й вилити в тісто.
Просіяти борошно з розпушувачем. Ретельно перемішати тісто. Сливи розрізати навпіл, видалити кісточки, нарізати часточками, але не дрібно.
Обережно перемішати (тісто виходить густим, неоднорідним, тобто чітко видно, що воно сирне, й важко падає з ложки).
Викласти тісто у форму для кексу (попередньо змастити маслом та присипати панірувальними сухарями).
Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці близько 40-50 хвилин. Вийняти з форми й охолодити.
Глазур: у каструлі змішати какао, цукор, молоко, сметану. Додати вершкове масло й довести до кипіння, при постійному помішуванні (глазур наносити швидко, поки вона гаряча).
Кекс вкрити шоколадною глазур'ю.
Прикрасити за бажанням сливами.
Дати йому постояти до застигання глазурі й перекласти на тацю чи тортівницю.
Лише тоді розрізати. Дуже смачно із зеленим чаєм.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: