ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Сирно-медовий кекс зі сливами в шоколадній глазурі

22 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3538
Кекс дуже ароматний, як і будь-яка випічка з медом. Ніжний, в міру вологий, просто чарівний!
Кекс дуже ароматний, як і будь-яка випічка з медом. Ніжний, в міру вологий, просто чарівний! Фото: автора

Мені здається, що сливи чудово поєднуються з ароматами кориці й меду. Запахи при випіканні цього смаколика запаморочливі й по-домашньому затишні.

Кекс дуже ароматний, як і будь-яка випічка з медом. Ніжний, в міру вологий, просто чарівний! І готувати його досить швидко й легко. Для мене великий плюс рецепту в тому, що продукти використовуються найпростіші, вони практично завжди є в холодильнику. Поспішайте спробувати, поки сезон слив ще не скінчився. Але, гадаю, що кекс не гірше смакуватиме з грушами чи яблуками.

Інгредієнти:

Кекс:

3 яйца,

150 г вершкового масла,

2 ст. л. сметани,

1 склянка цукру,

10 г розпушувача,

250 г домашнього сиру,

2 ст. л. меду,

0,5 ч. л. кориці,

ванілін,

дрібка солі й трішки мускатного горіху,

2-2,5 склянки борошна,

12-15 невеликих слив.

Шоколадна глазур:

4 ст. л. какао,

2 ст. л. цукру,

1 ст. л. молока,

3 ст. л. сметани,

1 ст. л. вершкового масла.

Склянка: 250 мл.

Приготування:

Яйця збити з цукром, дрібкою солі та ваніліном за допомогою міксера. Додати сметану та мед, перемішати вінчиком. Всипати корицю, мускатний горіх і знову перемішати.

Додати сир (я його попередньо перебила блендером). Розтопити масло на водяній бані, трохи охолодити й вилити в тісто.

Просіяти борошно з розпушувачем. Ретельно перемішати тісто. Сливи розрізати навпіл, видалити кісточки, нарізати часточками, але не дрібно.

Обережно перемішати (тісто виходить густим, неоднорідним, тобто чітко видно, що воно сирне, й важко падає з ложки).

Викласти тісто у форму для кексу (попередньо змастити маслом та присипати панірувальними сухарями).

Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці близько 40-50 хвилин. Вийняти з форми й охолодити.

Глазур: у каструлі змішати какао, цукор, молоко, сметану. Додати вершкове масло й довести до кипіння, при постійному помішуванні (глазур наносити швидко, поки вона гаряча).

Кекс вкрити шоколадною глазур'ю.

Прикрасити за бажанням сливами.

Дати йому постояти до застигання глазурі й перекласти на тацю чи тортівницю.

Лише тоді розрізати. Дуже смачно із зеленим чаєм. 

кекс, солодка випічка, сирна випічка, сирне тісто, сирно-медовий кекс, сливи, слива, випічка зі сливами, домашній сир, шоколадна глазур

Коментарі:

  Так  Ні, дякую