clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 941

Конвертики з айвою, родзинками та шоколадом

Безперечний плюс рецепту – економія часу. Такий смаколик можна швиденько спекти навіть після робочого дня.
Безперечний плюс рецепту – економія часу. Такий смаколик можна швиденько спекти навіть після робочого дня. Фото: автора

Для когось осінь — це гарбуз, яблука, груші та гриби, а для мене — ще й айва. Як же я її люблю і щороку чекаю з нетерпінням айвового сезону.

Хочу запропонувати дуже смачну випічку із айвою. Це булочка-конвертик із листкового тіста, в яку можна додавати різні начинки: сухофрукти, горішки, шоколад, карамель тощо. Безперечний плюс рецепту – економія часу. Такий смаколик можна швиденько спекти навіть після робочого дня. Головне вчасно запастися листковим тістом.

Інгредієнти:

500 г готового листкового тіста,

3 великі спілі айви,

0,5 склянки цукру,

пакетик ванільного цукру,

2 ст. л. вершкового масла,

2 ст. л. коньяку чи бренді,

100 г родзинок,

1 ст. л. крохмалю,

100 г гіркого шоколаду,

цукрова пудра для посипання.

Приготування:

Начинка: айву почистити, видалити серцевину й нарізати кубиками. На сковорідку покласти вершкове масло, цукор, коньяк та ванілін. Додати айву та родзинки. Карамелізувати 7-10 хвилин.

Всипати крохмаль та ретельно перемішати. «Томити» до загустіння соусу. Суміш охолодити. Шоколад подрібнити невеличкими шматочами.

Додати до айви, перемішати.

Формування: тісто розкачати, нарізати квадратиками. Викласти на кожен 2-3 ч. л. начинки.

Заліпити кінці пиріжків, підтягуючи їх до середини. Покласти конвертики на деко, встелене пергаментним папером.

Випікати в духовці при 180°С доти, поки не підрум'яняться. Дістати деко й ще гарячі конвертики посипати цукровою пудрою.

булочки, конвертики, солодка випічка, айва, конвертики з айвою родзиками та шоколадом, листкое тісто, випічка з листковго тіста, родзинки, шоколад, булочки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1459
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Яблука в «хустинках» – улюблені ласощі мого дитинства
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2353
Рецепт нещодавно знайшла у старій маминій кулінарній книжці.
Булочки-завитушки з грушами, корицею та апельсиновою глазур’ю
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1905
Випічка з корицею завжди створює святковий настрій. Зберіть за столом всю сім’ю та потіште рідних неймовірно ароматними та смачними булочками.
«Лінивий» штрудель із вишнею та горіхами у карамельному соусі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1200
Смаколик хоча й далекий від класики, але також неймовірно смачний!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: