Гаряча тема:
- Війна
Хочу запропонувати дуже смачну випічку із айвою. Це булочка-конвертик із листкового тіста, в яку можна додавати різні начинки: сухофрукти, горішки, шоколад, карамель тощо. Безперечний плюс рецепту – економія часу. Такий смаколик можна швиденько спекти навіть після робочого дня. Головне вчасно запастися листковим тістом.
Інгредієнти:
500 г готового листкового тіста,
3 великі спілі айви,
0,5 склянки цукру,
пакетик ванільного цукру,
2 ст. л. вершкового масла,
2 ст. л. коньяку чи бренді,
100 г родзинок,
1 ст. л. крохмалю,
100 г гіркого шоколаду,
цукрова пудра для посипання.
Приготування:
Начинка: айву почистити, видалити серцевину й нарізати кубиками. На сковорідку покласти вершкове масло, цукор, коньяк та ванілін. Додати айву та родзинки. Карамелізувати 7-10 хвилин.
Всипати крохмаль та ретельно перемішати. «Томити» до загустіння соусу. Суміш охолодити. Шоколад подрібнити невеличкими шматочами.
Додати до айви, перемішати.
Формування: тісто розкачати, нарізати квадратиками. Викласти на кожен 2-3 ч. л. начинки.
Заліпити кінці пиріжків, підтягуючи їх до середини. Покласти конвертики на деко, встелене пергаментним папером.
Випікати в духовці при 180°С доти, поки не підрум'яняться. Дістати деко й ще гарячі конвертики посипати цукровою пудрою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: