ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Зелений динний конфітюр із агрусовим желе

26 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3426
Вийшло несподівано красиво, ароматно й неймовірно смачно!
Вийшло несподівано красиво, ароматно й неймовірно смачно! Фото: автора

або Друге смачне життя несмачної дині.

Історія виникнення цього смаколика банальна – ми купили диню, а вона виявилася несолодкою й прісною (не пропадати ж добру!). Покликавши на допомогу всю свою фантазію, мені вдалося дати життя цьому чудовому смарагдовому конфітюру. Вийшло несподівано красиво, ароматно й неймовірно смачно!

Інгредієнти:

1 кг дині (без шкірки),

0,5 кг цукру,

100 мл води,

1 упаковка желе з агрусу або ківі (у мене польська галаретка).

Приготування:

Диню почистити від шкірки й нарізати невеликими кубиками. Додати цукор і влити воду.

Поставити на середній вогонь і варити до закипання.

Потім зменшити вогонь до мінімуму і готувати до готовності (поки скибочки не стануть прозорими).

Наприкінці всипати пакетик магазинного желе, перемішати, проварити ще 1-2 хвилини і вимкнути вогонь.

Готове варення розкласти у баночки й закрити кришками, які загвинчуються.

Зберігаються в кладовці при кімнатній температурі.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: ще ідейку підкину – можна в цей конфітюрчик додати цедру лимона й апельсина. Тільки не терти її на дрібній тертці, а настружити тоненькими смужками. Цей інгредієнт теж додасть варенню свою родзинку.

варення, конфітюр, домашні заготовки, консервація, диня, зелений динний конфітюр, диня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую