Гаряча тема:
- Війна
Історія виникнення цього смаколика банальна – ми купили диню, а вона виявилася несолодкою й прісною (не пропадати ж добру!). Покликавши на допомогу всю свою фантазію, мені вдалося дати життя цьому чудовому смарагдовому конфітюру. Вийшло несподівано красиво, ароматно й неймовірно смачно!
Інгредієнти:
1 кг дині (без шкірки),
0,5 кг цукру,
100 мл води,
1 упаковка желе з агрусу або ківі (у мене польська галаретка).
Приготування:
Диню почистити від шкірки й нарізати невеликими кубиками. Додати цукор і влити воду.
Поставити на середній вогонь і варити до закипання.
Потім зменшити вогонь до мінімуму і готувати до готовності (поки скибочки не стануть прозорими).
Наприкінці всипати пакетик магазинного желе, перемішати, проварити ще 1-2 хвилини і вимкнути вогонь.
Готове варення розкласти у баночки й закрити кришками, які загвинчуються.
Зберігаються в кладовці при кімнатній температурі.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: ще ідейку підкину – можна в цей конфітюрчик додати цедру лимона й апельсина. Тільки не терти її на дрібній тертці, а настружити тоненькими смужками. Цей інгредієнт теж додасть варенню свою родзинку.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: