clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 823

Зелений динний конфітюр із агрусовим желе

Вийшло несподівано красиво, ароматно й неймовірно смачно!
Вийшло несподівано красиво, ароматно й неймовірно смачно! Фото: автора

або Друге смачне життя несмачної дині.

Історія виникнення цього смаколика банальна – ми купили диню, а вона виявилася несолодкою й прісною (не пропадати ж добру!). Покликавши на допомогу всю свою фантазію, мені вдалося дати життя цьому чудовому смарагдовому конфітюру. Вийшло несподівано красиво, ароматно й неймовірно смачно!

Інгредієнти:

1 кг дині (без шкірки),

0,5 кг цукру,

100 мл води,

1 упаковка желе з агрусу або ківі (у мене польська галаретка).

Приготування:

Диню почистити від шкірки й нарізати невеликими кубиками. Додати цукор і влити воду.

Поставити на середній вогонь і варити до закипання.

Потім зменшити вогонь до мінімуму і готувати до готовності (поки скибочки не стануть прозорими).

Наприкінці всипати пакетик магазинного желе, перемішати, проварити ще 1-2 хвилини і вимкнути вогонь.

Готове варення розкласти у баночки й закрити кришками, які загвинчуються.

Зберігаються в кладовці при кімнатній температурі.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: ще ідейку підкину – можна в цей конфітюрчик додати цедру лимона й апельсина. Тільки не терти її на дрібній тертці, а настружити тоненькими смужками. Цей інгредієнт теж додасть варенню свою родзинку.

варення, конфітюр, домашні заготовки, консервація, диня, зелений динний конфітюр, диня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Грушово-ожиновий конфітюр
домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1403
Просто божественний смаколик – прозорий, з апетитними шматочками ягідок ожини та грушок, вишуканим ароматом та чудовим смаком.
Варити варення можна навіть взимку
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1864
Хмельничанка Ірина Сова перетворює звичну процедуру заготівлі ягід, фруктів та плодів у вишукані десерти
Желе з порічок «Вісьмихвилинка» від Елізабет Девід
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 7360
Елізабет Девід – матір сучасної британської кулінарії та автор багатьох кулінарних книг. Натрапила на її рецепт варення тоді, коли шукала щось швидке, не клопітке, але смачне.
Пряне сливове варення з імбиром та корицею
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1444
Для багатьох господинь гаряча пора консервування триває. Щоб чарівна казка літа не закінчувалася та Карлсон завжди повертався, готуємо хіт сезону – варення зі слив.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: