clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
27 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2075

Деруни «Картопляно-кабачковий дует» зі сметанно-часниковим соусом

Такі картопляно-кабачкові оладки пречудово смакують як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Такі картопляно-кабачкові оладки пречудово смакують як у гарячому, так і в холодному вигляді. Фото: автора

Зовні ці оладки дуже нагадують звичайні картопляні деруни, але на смак вони ніжніші, завдяки кабачку мають приємну солодкувату нотку.

Звісно, Америку я не відкрила, але може хтось ще не куштував такий варіант а-ля дерунів. До речі, картоплю можна поєднувати з іншими овочами – з гарбузом чи морквою, до прикладу. Це ж стосується і соусу. Мій улюблений – сметанний із часником та зеленню, але можна готувати сирний, горіховий, грибний тощо. Деруни у будь-якому поєднанні – це смакота! 

Інгредієнти:

500 г картоплі,

1 кабачок (у мене цукіні близько 300 г),

5 ст. л. борошна.

сіль та перець за смаком,

2 яйця,

1 велика цибулина,

Для соусу:

150 мл сметани,

2 зубки часнику,

зелень кропу чи петрушки.

Приготування:

Кабачок натерти на тертці (на якій зазвичай трете моркву для засмажки у суп). Відкинути його на сито чи друшляк, залишити, щоб стік зайвий сік (я ще потім відтискаю його рукою).

Картоплю натерти на дрібній тертці, трохи відцідити сік.

Потім з’єднати обидві маси, додати яйця, борошно, терту цибулину, сіль та перець. Ретельно перемішати.

Смажити деруни у невеликій кількості олії на середньому вогні з обох боків.

Готові оладки викладати на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

Приготувати соус: вичавити у сметану часник, додати дрібно посічену зелень. Можна трішки посолити за бажанням. Ретельно розмішати.

Подавати деруни зі сметанним соусом.

 

 

страви з картоплі, кабачкові оладки, картопляні оладки, деруни, овочеві страви, овочі, страви з овочів, картопля, кабачок, цукіні, оладки млинці та сирники, деруни картопляно-кабачковий дует, сметанно-часниковий соус

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Картопляні кнедлики з м'ясом — головна страва Чехії
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 4638
Борошняний гастрономічний виріб зі старовинним родоводом.
Картопля «Буланжер» - французька страва, яка підкорила світ своєю простотою і надзвичайним смаком
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 2844
Мінімум інгредієнтів, мінімум часу на підготовку продуктів, проте максимум смаку та аромату!
Деруни у горщиках по-галицьки, запечені із м’ясом та сметаною
м`ясо та субпродукти, овочеві страви, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 12599
Цікава святкова інтерпретація всім відомої буденної страви.
Запіканка з тертої картоплі «Оказія»
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 17188
Смачний і простий гарнір до м'яса або риби.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: