ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Деруни «Картопляно-кабачковий дует» зі сметанно-часниковим соусом

27 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 25357
Такі картопляно-кабачкові оладки пречудово смакують як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Такі картопляно-кабачкові оладки пречудово смакують як у гарячому, так і в холодному вигляді. Фото: автора

Зовні ці оладки дуже нагадують звичайні картопляні деруни, але на смак вони ніжніші, завдяки кабачку мають приємну солодкувату нотку.

Звісно, Америку я не відкрила, але може хтось ще не куштував такий варіант а-ля дерунів. До речі, картоплю можна поєднувати з іншими овочами – з гарбузом чи морквою, до прикладу. Це ж стосується і соусу. Мій улюблений – сметанний із часником та зеленню, але можна готувати сирний, горіховий, грибний тощо. Деруни у будь-якому поєднанні – це смакота! 

Інгредієнти:

500 г картоплі,

1 кабачок (у мене цукіні близько 300 г),

5 ст. л. борошна.

сіль та перець за смаком,

2 яйця,

1 велика цибулина,

Для соусу:

150 мл сметани,

2 зубки часнику,

зелень кропу чи петрушки.

Приготування:

Кабачок натерти на тертці (на якій зазвичай трете моркву для засмажки у суп). Відкинути його на сито чи друшляк, залишити, щоб стік зайвий сік (я ще потім відтискаю його рукою).

Картоплю натерти на дрібній тертці, трохи відцідити сік.

Потім з’єднати обидві маси, додати яйця, борошно, терту цибулину, сіль та перець. Ретельно перемішати.

Смажити деруни у невеликій кількості олії на середньому вогні з обох боків.

Готові оладки викладати на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

Приготувати соус: вичавити у сметану часник, додати дрібно посічену зелень. Можна трішки посолити за бажанням. Ретельно розмішати.

Подавати деруни зі сметанним соусом.

 

 

страви з картоплі, кабачкові оладки, картопляні оладки, деруни, овочеві страви, овочі, страви з овочів, картопля, кабачок, цукіні, оладки млинці та сирники, деруни картопляно-кабачковий дует, сметанно-часниковий соус

Коментарі:

  Так  Ні, дякую