ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Грушевий салат з бринзою і шинкою

29 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3414
Страва має свій оригінальний, неповторний смак, а мед та прованські трави в заправці надають пікантного й солодкуватого присмаку.
Страва має свій оригінальний, неповторний смак, а мед та прованські трави в заправці надають пікантного й солодкуватого присмаку. Фото: автора

Ця страва для тих, хто не боїться експериментувати з незвичними поєднаннями інгредієнтів.

Страва має свій оригінальний, неповторний смак, а мед та прованські трави в заправці надають пікантного й солодкуватого присмаку. Поєднання різних текстур і смаків — соковитого салату, ніжної шинки, солодкої груші, ароматних горішків та солонуватого сиру — цікаве й незвичайне. Обожнюю подібні мікси! Лише прочитавши назву, одразу ж зрозуміла – моє!

Інгредієнти:

200 г хорошої якісної шинки,

3 солодких спілих груші,

150 г бринзи,

пучок листя салату,

50 г подрібнених волоських горіхів.

Для заправки:

1,5 ст. л. соку лимона,

1 ч. л. меду,

2 ст. л. оливкової олії,

сіль,

суміш перців мелена,

прованські трави.

Приготування:

Грушу почистити від шкірки та насіння, подрібнити часточками довільної конфігурації.

Шинку нарізати кубиками. Бринзу - розламати чи порізати крупно.

Салатне листя помити, підсушити та порвати руками.

Для заправки: змішати всі інгредієнти й залишити на 20-30 хвилин, щоб всі компоненти «потоваришували», а трави та спеції відкрили свої аромати.

Скласти шинку, бринзу, грушу й листя салату в салатницю, обережно перемішати та полити заправкою. Горішки підсушити в духовці чи на сухій сковорідці, подрібнити ножем.

Подавати салат одразу ж, посипавши подрібненими волоськими горішками.

салати без майонезу, салати з фруктами, груша, груші, грушевий салат з шинкою та бринзою, салати, салат з грушею, шинка, бринза

Коментарі:

  Так  Ні, дякую