clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Вересня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 450

Грушевий салат з бринзою і шинкою

Страва має свій оригінальний, неповторний смак, а мед та прованські трави в заправці надають пікантного й солодкуватого присмаку.
Страва має свій оригінальний, неповторний смак, а мед та прованські трави в заправці надають пікантного й солодкуватого присмаку. Фото: автора

Ця страва для тих, хто не боїться експериментувати з незвичними поєднаннями інгредієнтів.

Страва має свій оригінальний, неповторний смак, а мед та прованські трави в заправці надають пікантного й солодкуватого присмаку. Поєднання різних текстур і смаків — соковитого салату, ніжної шинки, солодкої груші, ароматних горішків та солонуватого сиру — цікаве й незвичайне. Обожнюю подібні мікси! Лише прочитавши назву, одразу ж зрозуміла – моє!

Інгредієнти:

200 г хорошої якісної шинки,

3 солодких спілих груші,

150 г бринзи,

пучок листя салату,

50 г подрібнених волоських горіхів.

Для заправки:

1,5 ст. л. соку лимона,

1 ч. л. меду,

2 ст. л. оливкової олії,

сіль,

суміш перців мелена,

прованські трави.

Приготування:

Грушу почистити від шкірки та насіння, подрібнити часточками довільної конфігурації.

Шинку нарізати кубиками. Бринзу - розламати чи порізати крупно.

Салатне листя помити, підсушити та порвати руками.

Для заправки: змішати всі інгредієнти й залишити на 20-30 хвилин, щоб всі компоненти «потоваришували», а трави та спеції відкрили свої аромати.

Скласти шинку, бринзу, грушу й листя салату в салатницю, обережно перемішати та полити заправкою. Горішки підсушити в духовці чи на сухій сковорідці, подрібнити ножем.

Подавати салат одразу ж, посипавши подрібненими волоськими горішками.

салати без майонезу, салати з фруктами, груша, груші, грушевий салат з шинкою та бринзою, салати, салат з грушею, шинка, бринза

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Баклажановий салат із бринзою, помідорами та горіхами кеш’ю
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1215
«Синенькі» в компанії з цими складовими смакують просто ідеально!
Корейський салат з баклажанами «Каді-хе» («баклажани-хе»)
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1741
Неймовірно смачна страва, яка може бути як салатом, так і закускою.
Салат із «плющеними» томатами чері, базиліком та м’ятою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 809
Ця страва для тих, хто шукає прості, швидкі й доступні рецепти, але з «родзинкою».
Легкий салат із грушею, томатами та фетою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 682
Груша, як і яблуко – фрукт універсальний. З нею можна і десерти приготувати, і гарячі страви, і цікаві закуски, і, звісно ж, соковиті яскраві салати.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: