Гаряча тема:
- Війна
Страва має свій оригінальний, неповторний смак, а мед та прованські трави в заправці надають пікантного й солодкуватого присмаку. Поєднання різних текстур і смаків — соковитого салату, ніжної шинки, солодкої груші, ароматних горішків та солонуватого сиру — цікаве й незвичайне. Обожнюю подібні мікси! Лише прочитавши назву, одразу ж зрозуміла – моє!
Інгредієнти:
200 г хорошої якісної шинки,
3 солодких спілих груші,
150 г бринзи,
пучок листя салату,
50 г подрібнених волоських горіхів.
Для заправки:
1,5 ст. л. соку лимона,
1 ч. л. меду,
2 ст. л. оливкової олії,
сіль,
суміш перців мелена,
прованські трави.
Приготування:
Грушу почистити від шкірки та насіння, подрібнити часточками довільної конфігурації.
Шинку нарізати кубиками. Бринзу - розламати чи порізати крупно.
Салатне листя помити, підсушити та порвати руками.
Для заправки: змішати всі інгредієнти й залишити на 20-30 хвилин, щоб всі компоненти «потоваришували», а трави та спеції відкрили свої аромати.
Скласти шинку, бринзу, грушу й листя салату в салатницю, обережно перемішати та полити заправкою. Горішки підсушити в духовці чи на сухій сковорідці, подрібнити ножем.
Подавати салат одразу ж, посипавши подрібненими волоськими горішками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: