Гаряча тема:
- Війна
Процес випікання цікавий та захоплюючий, а в підсумку виходить незвичний, шалено смачний і хрусткий смаколик із цукровою скоринкою. Альмойшавена – це ідеальна випічка до ранкового чаю або кави. Дуже рекомендую спробувати!
Інгредієнти:
100 г вершкового масла,
200 мл води,
3 яйця,
130 г борошна,
дрібка солі,
ванілін,
3 ст. л. цукру (для посипання),
2 ч. л. кориці (за бажанням).
Приготування:
Заварне тісто: в каструлі закип'ятити воду з маслом (можна навіть використовувати рослинну рафіновану олію для пісного варіанту, в такій же кількості), трохи посолити, додати ванілін. Всипати просіяне борошно (відміряти заздалегідь) і швидко працюючи вінчиком чи ложкою заварити тісто.
Дати йому трохи охолонути й додати по одному яйця, щоразу ретельно вмішуючи (яйця спочатку з тістом не хочуть «дружити», але потім виходить однорідна, м'яка маса).
Формування: деко встелити пергаментним папером (у мене стандартне квадратне деко з духовки) й змастити маслом. Викласти тісто та розмастити його ложкою тонким шаром (я розрівнювала рукою, змащеною олією).
Зверху рясно посипати цукром та корицею.
Випікати в попередньо розігрітій духовці при 180ºС 30-40 хвилин. Через 15-20 хвилин на паляничці з'являться цікаві горбики та пухирці.
Наприкінці альмойшавена повинна бути повністю вкрита «пагорбами та схилами», вона стає рум'яною і сухою на дотик.
Паляничку дістати й поламати великими шматками. Альмойшавена смачна як в гарячому, так і холодному вигляді.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: