Гаряча тема:
- Війна
«Франкфуртський вінок» – це традиційно круглий тортик із масляно-заварним кремом, який вкриває декілька шарів із бісквітного тіста. Він є символом королівського міста Франкфурт (Німеччина). Його форма символізує круглу корону, обсипання із праліне нагадує про колір золота, а червоні вишні уособлюють рубіни, якими була прикрашена королівська корона. Перша згадка про цей смаколик датується ще 1735 роком. Проте він і досі є важливою частиною будь-якого франкфуртського чаювання. Ми ж з вами можемо відчути себе відвідувачами франкфуртської кав’ярні, не виходячи зі своєї оселі. Адже нічого складного у приготуванні цього легендарного торту немає. А результат неодмінно порадує!
Інгредієнти:
Для тіста:
150 г вершкового масла,
дрібка солі,
150 г цукру,
пакетик ванільного цукру,
лимонна цедра з половинки лимона,
5 яєць,
225 г борошна,
75 г крохмалю,
1 пакетик розпушувача,
4-5 ст. л. молока.
Для крему:
200 г вершкового масла,
1 пакетик ванільного пудингу (40 г),
100 г цукру,
500 мл молока.
Для прошаровування та просочення:
0,5 л вишень у власному соку+сік для просочення.
Для горіхового праліне:
1-2 ст. л. вершкового масла,
60 г, цукру,
125 г фундуку (або мигдалю).
Приготування:
Бісквіт: масло кімнатної температури збити з сіллю, цукром і ваніліном. Ввести по-одному яйця, продовжуючи збивання.
Потім додати цедру.
Просіяти борошно, крохмаль і розпушувач, влити молоко й замісити тісто на бісквіт. Форму для кексу зі фтулкою посередині змастити та притрусити борошном (зробити «французьку сорочку»).
Обережно вилити тісто у форму та рівномірно розподілити його.
Випікати в розігрітій духовці при 175°С приблизно 30-35 хвилин.
Повністю охолодити й розрізати на три коржі
(це зручно робити спеціальною струною для бісквіту або звичайною ліскою):
Бісквіт чудовий, порістий та практично невагомий. Погляньте, які дірочки:
Крем: масло кімнатної температури збити до стану легкого ніжного суфле.
Зварити ванільний пудинг із одного пакетика, цукру й молока згідно з інструкцією.
Охолодити, встеливши харчовою плівкою (щоб зверху не утворилася плівочка).
Додавати пудинг по 2-3 ложки у масляний крем, щоразу збиваючи до однорідності.
Праліне: можна звісно придбати готовий грильяжний крокант, але домашній набагато смачніший. Для цього трохи вершкового масла і цукор розтопити в сотейнику до стану карамелі (мішати не можна, інакше цукор кристалізується!). Фундук відважити й подрібнити ножем.
Додати горіхи у карамель і смажити все разом, помішуючи до коричневого кольору.
Розкласти на пергаменті тонким шаром і дати охолонути.
Потім, коли пралне затвердіє, поламати його на шматку.
Змолоти в млинку чи кавомолці до стану крихти грубого помолу.
Формування: нижній шар торту просочити вишневим соком.
Викласти вишні.
Потім змастити кремом.
Потім другий корж, просочення, вишні, крем і знову корж. Обмастити весь торт кремом (трохи залишаємо для прикрашання).
Всередині у дірочці теж не забудьте!
Обсипати, не шкодуючи, крокантною посипкою-праліне.
Зверху зробити завитки з крему й прикрасити замороженими вишеньками.
Можна використовувати коктейльні вишеньки, з компоту чи із варення.
Дати смаколику настоятися й можна заварювати чай та запрошувати гостей.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: