clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Жовтня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1072

Закарпатська пішковта із замороженими ягодами (яблуками або грушами)

Дуже просто, швидко, не клопітно і в результаті – насолоджуємося чудовою повсякденною випічкою!
Дуже просто, швидко, не клопітно і в результаті – насолоджуємося чудовою повсякденною випічкою! Фото: автора

Простий бісквітний експрес-пиріг, який завжди входить пишним і смачним!

Пішковтою в угорській кухні називають простий пиріг, до складу якого входять яйця. В Україні ж, а саме на Закарпатті, «пішковта» - це тісто, а якщо ще точніше - бісквіт. Готується випічка дуже просто, не важче, ніж звичайна шарлотка. Начинку можна обрати будь-яку. Це можуть бути як різні ягоди (у моєму випадку – заморожені черешні), так і фрукти – яблука, груші, сливи тощо. Чудово смакує пішковта із родзинками, горіхами або шоколадною крихтою. Дуже просто, швидко, не клопітно і в результаті – насолоджуємося чудовою повсякденною випічкою!

Інгредієнти:

4 яйця,

200 г вершкового масла,

300 г цукру,

ванілін,

450 г борошна,

10 г розпушувача,

100 мл молока,

150-200 г замороженої черешні, вишні або малини (попередньо розморозити й відцідити рідину; або ж подрібнені невеличкими кубиками яблука/груші).

Приготування:

Яйця розділити на білки та жовтки. Жовтки, цукор, ванілін та попередньо розтоплене й охолоджене масло збити міксером до однорідної маси. Додати просіяне борошно з розпушувачем. Перемішати ложкою і влити молоко. Вимісити до однорідного стану. Збити охолоджені білки, додати до основної маси.

Обережно перемішати. Прямокутну форму (у мене 25х35 см) встелити пергаментом. Рівномірним шаром викласти тісто, розрівняти й по верху викласти розморожені ягідки (шматочки фруктів), трішки заглиблюючи їх у тісто.

Випікати при температурі 190°С приблизно 30-35 хвилин. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою.

Охолоджену пішковту нарізати прямокутними чи квадратними шматочками.

Притрусити цукровою пудрою та прикрасити замороженими ягідками.

 

 

пляцок, пляцки, бісквіт, солодка випічка, закарпатська пішковта, випічка з ягодами, українська кухня, угорська кухня, закарпатська кухня, пиріг з ягодами, пішковта

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Бананабред — банановий хліб від кулінарного блогера AndyChef
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1218
З таким хлібом навіть торту не потрібно!
Тістечко «Білочка» із в’яленою журавлиною
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 1079
Подібні смаколики часто-густо продаються в магазинах, але, повірте, з домашніми їх просто не порівняти!
Пляцок «Три бажання» - неймовірно смачний та красивий
торти, торти
Світлана ЯСЬКОВА 3434
Шоколадний бісквіт, сирно-цукатна й макова начинки, а ще смачнючий масляно-заварний крем із кавовим ароматом.
Торт на основі польського пляцка «Пані Валевська»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 5148
Традиційний десерт польської кухні, який вже став досить популярним і на Західній Україні.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: