Гаряча тема:
- Війна
Пішковтою в угорській кухні називають простий пиріг, до складу якого входять яйця. В Україні ж, а саме на Закарпатті, «пішковта» - це тісто, а якщо ще точніше - бісквіт. Готується випічка дуже просто, не важче, ніж звичайна шарлотка. Начинку можна обрати будь-яку. Це можуть бути як різні ягоди (у моєму випадку – заморожені черешні), так і фрукти – яблука, груші, сливи тощо. Чудово смакує пішковта із родзинками, горіхами або шоколадною крихтою. Дуже просто, швидко, не клопітно і в результаті – насолоджуємося чудовою повсякденною випічкою!
Інгредієнти:
4 яйця,
200 г вершкового масла,
300 г цукру,
ванілін,
450 г борошна,
10 г розпушувача,
100 мл молока,
150-200 г замороженої черешні, вишні або малини (попередньо розморозити й відцідити рідину; або ж подрібнені невеличкими кубиками яблука/груші).
Приготування:
Яйця розділити на білки та жовтки. Жовтки, цукор, ванілін та попередньо розтоплене й охолоджене масло збити міксером до однорідної маси. Додати просіяне борошно з розпушувачем. Перемішати ложкою і влити молоко. Вимісити до однорідного стану. Збити охолоджені білки, додати до основної маси.
Обережно перемішати. Прямокутну форму (у мене 25х35 см) встелити пергаментом. Рівномірним шаром викласти тісто, розрівняти й по верху викласти розморожені ягідки (шматочки фруктів), трішки заглиблюючи їх у тісто.
Випікати при температурі 190°С приблизно 30-35 хвилин. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою.
Охолоджену пішковту нарізати прямокутними чи квадратними шматочками.
Притрусити цукровою пудрою та прикрасити замороженими ягідками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: