Гаряча тема:
- Війна
Сирні пироги – це завжди пишне тісто, із практично повітряною текстурою. Цей же смаколик поєднав у собі мега-сирні смакі. За основу тут слугує сирний корж, на якому розташувалося сирне суфле із грушею. Завершальна нотка – ніжна повітряна меренга-безе з апетитною золотавою скоринкою. Пиріг також можна готувати із яблуками чи замороженими ягодами – чорницею, малиною, смородиною тощо.
Інгредієнти:
ТІСТО:
300 г борошна,
10 г розпушувача,
150 г нежирного сиру,
75 мл молока,
75 мл рафінованої олії,
80 г цукру,
дрібка солі,
1 пакетик ванільного цукру.
НАЧИНКА:
500-600 г груш (почищених від шкірки й серцевинки та нарізаних кубиками),
700 г жирного домашнього сиру,
150 г цукру,
1 пакетик ванільного цукру,
3 яйця,
2 жовтки,
50 г розтопленого масла,
50 г крохмалю.
БЕЗЕ:
2 білки,
100 г цукру,
дрібка лимонної кислоти.
Діаметр форми: 26 см.
Приготування:
Тісто: змішати окремо всі рідкі та сухі інгредієнти. Потім з’єднати їх. Ретельно вимішати (тісто дуже слухняне, до рук не липне).
Викласти у змащену маслом та встелену пергаментом форму, формуючи бортики.
Начинка: сир перетерти крізь сито або збити в блендері. Додати всі інші інгредієнти й змішати до однорідного стану. Додати нарізані груші й знову ретельно перемішати.
Викласти начинку на тісто й поставити в розігріту до 180°С духовку. Випікати приблизно 30 хвилин.
Для безе: збити білки в круту піну, поступово додавати цукор дрібку лимонної кислоти.
Вийняти пиріг з духовки (серединка ще буде трішки колихатися).
Обережно викласти на нього безе, зробити візерунки кондитерським шпателем або виделкою.
Знову поставити в духовку, приблизно на 15 хвилин.
Безе має стати золотавим і "схопиться".
Вийняти пиріг на підставку й дати йому охолонути (краще в холодильнику протягом ночі). Лише тоді розрізати на порції.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: