Гурман
Сирний пиріг із грушами та безе

Цей смаколик поєднав у собі мега-сирні смакі. За основу тут слугує сирний корж, на якому розташувалося сирне суфле із грушею. Фото: автора
Всі мої улюблені поєднання в одному смаколику! Адже сирна випічка незмінно смачна й до божевілля ніжна!
Сирні пироги – це завжди пишне тісто, із практично повітряною текстурою. Цей же смаколик поєднав у собі мега-сирні смакі. За основу тут слугує сирний корж, на якому розташувалося сирне суфле із грушею. Завершальна нотка – ніжна повітряна меренга-безе з апетитною золотавою скоринкою. Пиріг також можна готувати із яблуками чи замороженими ягодами – чорницею, малиною, смородиною тощо.
Інгредієнти:
ТІСТО:
300 г борошна,
10 г розпушувача,
150 г нежирного сиру,
75 мл молока,
75 мл рафінованої олії,
80 г цукру,
дрібка солі,
1 пакетик ванільного цукру.
НАЧИНКА:
500-600 г груш (почищених від шкірки й серцевинки та нарізаних кубиками),
700 г жирного домашнього сиру,
150 г цукру,
1 пакетик ванільного цукру,
3 яйця,
2 жовтки,
50 г розтопленого масла,
50 г крохмалю.
БЕЗЕ:
2 білки,
100 г цукру,
дрібка лимонної кислоти.
Діаметр форми: 26 см.
Приготування:
Тісто: змішати окремо всі рідкі та сухі інгредієнти. Потім з’єднати їх. Ретельно вимішати (тісто дуже слухняне, до рук не липне).
Викласти у змащену маслом та встелену пергаментом форму, формуючи бортики.
Начинка: сир перетерти крізь сито або збити в блендері. Додати всі інші інгредієнти й змішати до однорідного стану. Додати нарізані груші й знову ретельно перемішати.
Викласти начинку на тісто й поставити в розігріту до 180°С духовку. Випікати приблизно 30 хвилин.
Для безе: збити білки в круту піну, поступово додавати цукор дрібку лимонної кислоти.
Вийняти пиріг з духовки (серединка ще буде трішки колихатися).
Обережно викласти на нього безе, зробити візерунки кондитерським шпателем або виделкою.
Знову поставити в духовку, приблизно на 15 хвилин.
Безе має стати золотавим і "схопиться".
Вийняти пиріг на підставку й дати йому охолонути (краще в холодильнику протягом ночі). Лише тоді розрізати на порції.
До теми
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1637
Це смаколик «три в одному»: і пиріг, і рулет, і тістечко одночасно.
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1001
Мені здається, що сливи чудово поєднуються з ароматами кориці й меду. Запахи при випіканні цього смаколика запаморочливі й по-домашньому затишні.
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1044
Нереальна смакота з ніжним сирним кремом, шоколадним м'яким тістом і свіжою ягідною ноткою.
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2736
М’які печені яблучка, пряна нотка кориці... І все це в хрусткому сирному тісті!