ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Сирний пиріг із грушами та безе

16 Жовтня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5834
Цей смаколик поєднав у собі мега-сирні смакі. За основу тут слугує сирний корж, на якому розташувалося сирне суфле із грушею.
Цей смаколик поєднав у собі мега-сирні смакі. За основу тут слугує сирний корж, на якому розташувалося сирне суфле із грушею. Фото: автора

Всі мої улюблені поєднання в одному смаколику! Адже сирна випічка незмінно смачна й до божевілля ніжна!

Сирні пироги – це завжди пишне тісто, із практично повітряною текстурою. Цей же смаколик поєднав у собі мега-сирні смакі. За основу тут слугує сирний корж, на якому розташувалося сирне суфле із грушею. Завершальна нотка – ніжна повітряна меренга-безе з апетитною золотавою скоринкою. Пиріг також можна готувати із яблуками чи замороженими ягодами – чорницею, малиною, смородиною тощо.

Інгредієнти:

ТІСТО:

300 г борошна,

10 г розпушувача,

150 г нежирного сиру,

75 мл молока,

75 мл рафінованої олії,

80 г цукру,

дрібка солі,

1 пакетик ванільного цукру.

НАЧИНКА:

500-600 г груш (почищених від шкірки й серцевинки та нарізаних кубиками),

700 г жирного домашнього сиру,

150 г цукру,

1 пакетик ванільного цукру,

3 яйця,

2 жовтки,

50 г розтопленого масла,

50 г крохмалю.

БЕЗЕ:

2 білки,

100 г цукру,

дрібка лимонної кислоти.

Діаметр форми:  26 см.

Приготування:

Тісто: змішати окремо всі рідкі та сухі інгредієнти. Потім з’єднати їх. Ретельно вимішати (тісто дуже слухняне, до рук не липне).

Викласти у змащену маслом та встелену пергаментом форму, формуючи бортики.

Начинка: сир перетерти крізь сито або збити в блендері. Додати всі інші інгредієнти й змішати до однорідного стану. Додати нарізані груші й знову ретельно перемішати.

Викласти начинку на тісто й поставити в розігріту до 180°С духовку. Випікати приблизно 30 хвилин.

Для безе: збити білки в круту піну, поступово додавати цукор дрібку лимонної кислоти.

Вийняти пиріг з духовки (серединка ще буде трішки колихатися).

Обережно викласти на нього безе, зробити візерунки кондитерським шпателем або виделкою.

Знову поставити в духовку, приблизно на 15 хвилин.

Безе має стати золотавим і "схопиться".

Вийняти пиріг на підставку й дати йому охолонути (краще в холодильнику протягом ночі). Лише тоді розрізати на порції.

 

сирна випічка, сирний пиріг, солодка випічка, сирний пиріг з грушами, грушевий пиріг, беще, груша, груші,

Коментарі:

  Так  Ні, дякую