Гаряча тема:
- Війна
Часом здається, що немає нічого смачнішого млинчика зі сметанкою, сиром або м'ясом. Молдавські бендерики дуже популярні також у Бессарабії та Україні. Успіх цієї страви забезпечує, в першу чергу, тісто для цих пиріжків. Для завертання начинки тут служать наші традиційні млинці, а значить, тісто буде ніжним і тонким. Ідеально-смачне поєднання – соковитий ліверний фарш і м’яке тісто в клярі!
Інгредієнти:
Млинці:
0,5 л молока,
1,5 склянки борошна,
1 ст. л. цукру,
1 яйце,
1,5 ч. л. розпушувача,
дрібка солі,
6 ст. л. олії.
Начинка:
500 г ліверу зі свинини (легені, серце, печінка),
1 велика цибулина,
1 морквина,
сіль, перець.
Кляр:
2 яйця,
50 мл молока,
сіль, мускатний горіх.
Приготування:
З'єднати й збити молоко, цукор, сіль, яйце, олію. Потім всипати в молочну суміш борошно, змішане з розпушувачем, збити тісто до отримання однорідної рідкої консистенції (без грудочок).
При смаженні першого млинця сковорідку злегка змастити олією, потім смажити млинці на сухій пательні. Млинці виходять рум'яними і тоненькими.
Відварені заздалегідь субпродукти пропустити через м'ясорубку.
Окремо обсмажити до золотавого кольору нашатковану цибулину й натерту моркву.
Додати пасеровані овочі у фарш, перемішати.
Покласти декілька ложок начинки на половину млинця (на його зворот).
Загорнути спочатку навпіл, щоб вийшов півмісяць.
А потім – ще раз навпіл. У вас має вийти трикутничок.
Приготувати кляр з усіх інгредієнтів – збити їх вінчиком. Бендерики занурювати в кляр і одразу викладати на розігріту сковорідку.
Обсмажити на олії з обох боків, щоб зафіксувати форму. Бендерики можна заправити сметаною або натуральним густим йогуртом, які, в свою чергу, можна присмачити дрібно нарізаною свіжою зеленню.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже зручно зробити велику кількість бендериків, скласти їх у пластикові лотки і заховати в морозилку. Виходить чудовий напівфабрикат. Коли немає часу на приготування, залишається лише їх розморозити та обсмажити. Що ж стосується тіста для млинців, приготувати його можна як на воді, так і на молоці. Фарш також можна використовувати будь-який – як свинячий, так і яловичий або курячий.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: