clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Жовтня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1547

Бендерики – молдавські трикутні млинці з субпродуктами

Дуже зручно зробити велику кількість бендериків, скласти їх у пластикові лотки і заховати в морозилку. Виходить чудовий напівфабрикат.
Дуже зручно зробити велику кількість бендериків, скласти їх у пластикові лотки і заховати в морозилку. Виходить чудовий напівфабрикат. Фото: автора

Рум'яні та пухкенькі пиріжки, які так і просяться до рота!

Часом здається, що немає нічого смачнішого млинчика зі сметанкою, сиром або м'ясом. Молдавські бендерики дуже популярні також у Бессарабії та Україні. Успіх цієї страви забезпечує, в першу чергу, тісто для цих пиріжків. Для завертання начинки тут служать наші традиційні млинці, а значить, тісто буде ніжним і тонким. Ідеально-смачне поєднання – соковитий ліверний фарш і м’яке тісто в клярі!

Інгредієнти:

Млинці:

0,5 л молока,

1,5 склянки борошна,

1 ст. л. цукру,

1 яйце,

1,5 ч. л. розпушувача,

дрібка солі,

6 ст. л. олії.

Начинка:

500 г ліверу зі свинини (легені, серце, печінка),

1 велика цибулина,

1 морквина,

сіль, перець. 

Кляр:

2 яйця,

50 мл молока,

сіль, мускатний горіх.

Приготування:

З'єднати й збити молоко, цукор, сіль, яйце, олію. Потім всипати в молочну суміш борошно, змішане з розпушувачем, збити тісто до отримання однорідної рідкої консистенції (без грудочок).

При смаженні першого млинця сковорідку злегка змастити олією, потім смажити млинці на сухій пательні. Млинці виходять рум'яними і тоненькими.

Відварені заздалегідь субпродукти пропустити через м'ясорубку.

Окремо обсмажити до золотавого кольору нашатковану цибулину й натерту моркву.

Додати пасеровані овочі у фарш, перемішати.

Покласти декілька ложок начинки на половину млинця (на його зворот).

Загорнути спочатку навпіл, щоб вийшов півмісяць.

А потім – ще раз навпіл. У вас має вийти трикутничок.

Приготувати кляр з усіх інгредієнтів – збити їх вінчиком. Бендерики занурювати в кляр і одразу викладати на розігріту сковорідку.

Обсмажити на олії з обох боків, щоб зафіксувати форму. Бендерики можна заправити сметаною або натуральним густим йогуртом, які, в свою чергу, можна присмачити дрібно нарізаною свіжою зеленню.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже зручно зробити велику кількість бендериків, скласти їх у пластикові лотки і заховати в морозилку. Виходить чудовий напівфабрикат. Коли немає часу на приготування, залишається лише їх розморозити та обсмажити. Що ж стосується тіста для млинців, приготувати його можна як на воді, так і на молоці. Фарш також можна використовувати будь-який – як свинячий, так і яловичий або курячий.

млинці, м`ясо та субпродукти, оладки млинці та сирники, бендерики, молдавська кухня, бендерики з лівером, лівер

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

СВЯТКУЄМО МАСЛЯНУ: Млинцевий торт із ніжним сирним кремом
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 2561
Рецепт, який стане «коронною стравою» в будь-якому кулінарному зошиті.
СВЯТКУЄМО МАСЛЯНУ: Найніжніші заварні млинці
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 2861
Виходять ажурними, повітряними й тоненькими.
Шоколадний млинцевий торт з вершково-сирним кремом
оладки млинці та сирники, рецепти від читачів
Марина Клімова 2137
Неймовірно смачний млинцевий тортик, який тане у роті та припаде до смаку всім ласунам.
Деруни «Картопляно-кабачковий дует» зі сметанно-часниковим соусом
овочеві страви, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1041
Зовні ці оладки дуже нагадують звичайні картопляні деруни, але на смак вони ніжніші, завдяки кабачку мають приємну солодкувату нотку.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: