ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Бендерики – молдавські трикутні млинці з субпродуктами

17 Жовтня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 12175
Дуже зручно зробити велику кількість бендериків, скласти їх у пластикові лотки і заховати в морозилку. Виходить чудовий напівфабрикат.
Дуже зручно зробити велику кількість бендериків, скласти їх у пластикові лотки і заховати в морозилку. Виходить чудовий напівфабрикат. Фото: автора

Рум'яні та пухкенькі пиріжки, які так і просяться до рота!

Часом здається, що немає нічого смачнішого млинчика зі сметанкою, сиром або м'ясом. Молдавські бендерики дуже популярні також у Бессарабії та Україні. Успіх цієї страви забезпечує, в першу чергу, тісто для цих пиріжків. Для завертання начинки тут служать наші традиційні млинці, а значить, тісто буде ніжним і тонким. Ідеально-смачне поєднання – соковитий ліверний фарш і м’яке тісто в клярі!

Інгредієнти:

Млинці:

0,5 л молока,

1,5 склянки борошна,

1 ст. л. цукру,

1 яйце,

1,5 ч. л. розпушувача,

дрібка солі,

6 ст. л. олії.

Начинка:

500 г ліверу зі свинини (легені, серце, печінка),

1 велика цибулина,

1 морквина,

сіль, перець. 

Кляр:

2 яйця,

50 мл молока,

сіль, мускатний горіх.

Приготування:

З'єднати й збити молоко, цукор, сіль, яйце, олію. Потім всипати в молочну суміш борошно, змішане з розпушувачем, збити тісто до отримання однорідної рідкої консистенції (без грудочок).

При смаженні першого млинця сковорідку злегка змастити олією, потім смажити млинці на сухій пательні. Млинці виходять рум'яними і тоненькими.

Відварені заздалегідь субпродукти пропустити через м'ясорубку.

Окремо обсмажити до золотавого кольору нашатковану цибулину й натерту моркву.

Додати пасеровані овочі у фарш, перемішати.

Покласти декілька ложок начинки на половину млинця (на його зворот).

Загорнути спочатку навпіл, щоб вийшов півмісяць.

А потім – ще раз навпіл. У вас має вийти трикутничок.

Приготувати кляр з усіх інгредієнтів – збити їх вінчиком. Бендерики занурювати в кляр і одразу викладати на розігріту сковорідку.

Обсмажити на олії з обох боків, щоб зафіксувати форму. Бендерики можна заправити сметаною або натуральним густим йогуртом, які, в свою чергу, можна присмачити дрібно нарізаною свіжою зеленню.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже зручно зробити велику кількість бендериків, скласти їх у пластикові лотки і заховати в морозилку. Виходить чудовий напівфабрикат. Коли немає часу на приготування, залишається лише їх розморозити та обсмажити. Що ж стосується тіста для млинців, приготувати його можна як на воді, так і на молоці. Фарш також можна використовувати будь-який – як свинячий, так і яловичий або курячий.

млинці, м`ясо та субпродукти, оладки млинці та сирники, бендерики, молдавська кухня, бендерики з лівером, лівер

Коментарі:

  Так  Ні, дякую