Гаряча тема:
- Війна
Навіть повірити не можу, що раніше гарбуз викликав у мене відразу. Цьому виною наше невдале «перше знайомство» у вигляді молочної каші. Нині ж спробувавши різні рецепти із цього сонячного плоду, можу з упевненістю сказати, що він один із моїх улюблених продуктів. А поєднання — пряний гарбуз, бринза та насіння — ідеальне гастрономічне тріо.
Інгредієнти:
50 г рукколи (можна замінити листям будь-якого салату),
190 г бринзи,
60 г почищеного насіння соняха.
Для пряного гарбуза:
чверть середнього гарбуза,
дрібка меленого коріандру,
дрібка зіри й меленого бадьяну (аніс),
лимонний перець,
сіль, цукор,
1 ст. л. вершкового масла.
Для заправки:
1 ч. л. меду,
1 ст. л. лимонного соку,
3 ст. л. якісної оливкової олії,
чорний мелений перець, сіль.
Приготування:
Нарізати м'якоть гарбуза великими кубиками або соломкою. Приправити коріандром, зірою, анісом, лимонним перцем, цукром і сіллю. Залишити на 20 хвилин замаринуватися. Після цього перекласти на деко, встелене фольгою. Зверху викласти шматочки масла (це дуже важливо — гарбуз стане ніжним і набуде апетитної рум'яної скоринки) і запікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 10-15 хвилин. Гарбуз повинен стати м'яким, але зберегти форму.
Змішати інгредієнти заправки й збити їх виделкою до однорідності. Розподілити листочки рукколи по тарілках. Викласти зверху шматочки печеного гарбуза й кубики солоної бринзи.
Полити заправкою просто в тарілках і посипати зверху підсмаженим насінням. Подавати одразу ж.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: цей мінімалістичний салат можна доповнити або урізноманітнити будь-якими обсмаженими горішками чи насінням гарбуза.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: