clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
21 Жовтня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1923

Салат з печеним пряним гарбузом, бринзою та насінням соняшника

Цей мінімалістичний салат можна доповнити або урізноманітнити будь-якими обсмаженими горішками чи насінням гарбуза.
Цей мінімалістичний салат можна доповнити або урізноманітнити будь-якими обсмаженими горішками чи насінням гарбуза. Фото: автора

Крім того, що салати з гарбуза апетитні на вигляд, оригінальні на смак, у них безліч різної користі.

Навіть повірити не можу, що раніше гарбуз викликав у мене відразу. Цьому виною наше невдале «перше знайомство» у вигляді молочної каші. Нині ж спробувавши різні рецепти із цього сонячного плоду, можу з упевненістю сказати, що він один із моїх улюблених продуктів. А поєднання — пряний гарбуз, бринза та насіння — ідеальне гастрономічне тріо.

Інгредієнти:

50 г рукколи (можна замінити листям будь-якого салату),

190 г бринзи,

60 г почищеного насіння соняха.

Для пряного гарбуза:

чверть середнього гарбуза,

дрібка меленого коріандру,

дрібка зіри й меленого бадьяну (аніс),

лимонний перець,

сіль, цукор,

1 ст. л. вершкового масла.

Для заправки:

1 ч. л. меду,

1 ст. л. лимонного соку,

3 ст. л. якісної оливкової олії,

чорний мелений перець, сіль.

Приготування:

Нарізати м'якоть гарбуза великими кубиками або соломкою. Приправити коріандром, зірою, анісом, лимонним перцем, цукром і сіллю. Залишити на 20 хвилин замаринуватися. Після цього перекласти на деко, встелене фольгою. Зверху викласти шматочки масла (це дуже важливо — гарбуз стане ніжним і набуде апетитної рум'яної скоринки) і запікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 10-15 хвилин. Гарбуз повинен стати м'яким, але зберегти форму.

Змішати інгредієнти заправки й збити їх виделкою до однорідності. Розподілити листочки рукколи по тарілках. Викласти зверху шматочки печеного гарбуза й кубики солоної бринзи.

Полити заправкою просто в тарілках і посипати зверху підсмаженим насінням. Подавати одразу ж.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: цей мінімалістичний салат можна доповнити або урізноманітнити будь-якими обсмаженими горішками чи насінням гарбуза.

салати без майонезу, салати з гарбузом, бринза, соняшникове насіння, листя салату, салат, салати

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Персик & томат» з баликом та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1516
Цікаве поєднання інгредієнтів дає несподівано приємний і оригінальний смак.
Салат із абрикосами, куркою та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1425
Літній, легкий, яскравий салатик для любителів поєднанням’яса та фруктів.
Корейський салат з баклажанами «Каді-хе» («баклажани-хе»)
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 3226
Неймовірно смачна страва, яка може бути як салатом, так і закускою.
Грушевий салат з бринзою і шинкою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1099
Ця страва для тих, хто не боїться експериментувати з незвичними поєднаннями інгредієнтів.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: