ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Локшина Сомен по-тайськи з мідіями та болгарським перцем за мотивами Пад Тай

29 Жовтня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4491
Страву можна готувати з різної локшини (від рисової склоподібної, до гречаної, Собу, Сомен), із всеможливими доповнювачами – тофу, креветками, куркою, грибами, овочами тощо.
Страву можна готувати з різної локшини (від рисової склоподібної, до гречаної, Собу, Сомен), із всеможливими доповнювачами – тофу, креветками, куркою, грибами, овочами тощо. Фото: автора

Страва з азійським акцентом, яка зімпровізована мною випадково. З того часу це один із найулюбленіших варіантів обідів-вечерь.

Смажена локшина Пад Тай – найпоширеніша тайська страва. Її  подають на вулицях, готують в усіх азійських ресторанах у різних країнах. До того ж Пад Тай входить у топ-10 найсмачніших страв світу (поступаючись першим щаблем рейтингів лише супу Том Ям). Страву можна готувати з різної локшини (від рисової склоподібної, до гречаної, Собу, Сомен), із всеможливими доповнювачами – тофу, креветками, куркою, грибами, овочами тощо. Це не класичний Пад Тай, але виходить страва не менш смачною і дуже схожою на легендарний тайський оригінал. Навіть без використання арахісу, кокосового цукру, яєць і паростків сої, локшина цілком самодостатня і цікава. Для обсмажування я використовувала кунжутну олію, вона дуже ароматна та смакує у всіх стравах по-тайськи якнайкраще. Також спеціально придбала готовий соус для Пад Тай (до його складу входить тамаріндова паста, рибний соус і сік лайма).

Інгредієнти:

1 упаковка локшини (у мене Сомен),

1 великий червоний болгарський перець або жовтий,

500 г заморожених мідій,

1 велика морквина,

1 малесенький перець чилі,

куркума, сіль, дрібка цукру,

кунжутна олія (можна й із оливковою, просто кунжутна – дуууже смачно пахне!),

1 половинка дайкону,

кунжут (для прикрашання),

готовий соус для Пад Тай (за смаком).

Приготування:

Хто ще не знає, то ось так виглядає локшина Сомен:

Варити 3-4 хвилини.

Одразу ж відкинути на друшляк та промити під холодною водою (Сомен дуже тоненька, на смак трішки солонувата; ця локшина красива й має неабияку в сервіровці; на її основі готують холодні супи з мінімумом рідини та салати).

Нарізати перець кубиками або смужками, а гіркий чилі – дрібними та тонесенькими шматочками (попередньо видалити насіння й промити!) викласти на сковорідку з кунжутною олією, туди ж додати натерту на тертці для «корейки» моркву.

На цій самій тертці подрібнити й дайкон.

Відправити його до вже спасерованих овочів. Посолити, поперчити та присмачити цукром та спеціями.

Додати розморожені мідії та ще трохи потримати на сковорідці під кришкою.

Сомен перекласти на сковорідку з овочами.

Влити соус для Пад Тай.

Ретельно розмішати.

Викласти в глибоку піалу.

Присипати обсмаженим на сковорідці кунжутом.

Подавати з паличками для суші.

локшина, азійська кухня, риба та морепродукти, крупи та страви з борошна, Пад Тай, мідії, локшина по-тайськи, тайська кухня, томариндовий соус

Коментарі:

  Так  Ні, дякую