Гаряча тема:
- Війна
Смажена локшина Пад Тай – найпоширеніша тайська страва. Її подають на вулицях, готують в усіх азійських ресторанах у різних країнах. До того ж Пад Тай входить у топ-10 найсмачніших страв світу (поступаючись першим щаблем рейтингів лише супу Том Ям). Страву можна готувати з різної локшини (від рисової склоподібної, до гречаної, Собу, Сомен), із всеможливими доповнювачами – тофу, креветками, куркою, грибами, овочами тощо. Це не класичний Пад Тай, але виходить страва не менш смачною і дуже схожою на легендарний тайський оригінал. Навіть без використання арахісу, кокосового цукру, яєць і паростків сої, локшина цілком самодостатня і цікава. Для обсмажування я використовувала кунжутну олію, вона дуже ароматна та смакує у всіх стравах по-тайськи якнайкраще. Також спеціально придбала готовий соус для Пад Тай (до його складу входить тамаріндова паста, рибний соус і сік лайма).
Інгредієнти:
1 упаковка локшини (у мене Сомен),
1 великий червоний болгарський перець або жовтий,
500 г заморожених мідій,
1 велика морквина,
1 малесенький перець чилі,
куркума, сіль, дрібка цукру,
кунжутна олія (можна й із оливковою, просто кунжутна – дуууже смачно пахне!),
1 половинка дайкону,
кунжут (для прикрашання),
готовий соус для Пад Тай (за смаком).
Приготування:
Хто ще не знає, то ось так виглядає локшина Сомен:
Варити 3-4 хвилини.
Одразу ж відкинути на друшляк та промити під холодною водою (Сомен дуже тоненька, на смак трішки солонувата; ця локшина красива й має неабияку в сервіровці; на її основі готують холодні супи з мінімумом рідини та салати).
Нарізати перець кубиками або смужками, а гіркий чилі – дрібними та тонесенькими шматочками (попередньо видалити насіння й промити!) викласти на сковорідку з кунжутною олією, туди ж додати натерту на тертці для «корейки» моркву.
На цій самій тертці подрібнити й дайкон.
Відправити його до вже спасерованих овочів. Посолити, поперчити та присмачити цукром та спеціями.
Додати розморожені мідії та ще трохи потримати на сковорідці під кришкою.
Сомен перекласти на сковорідку з овочами.
Влити соус для Пад Тай.
Ретельно розмішати.
Викласти в глибоку піалу.
Присипати обсмаженим на сковорідці кунжутом.
Подавати з паличками для суші.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: