clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
31 Жовтня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1542

Салат «Тбілісі» з курятиною та квасолею

Цікава особливість цього салату – до кінця застілля він стає ще смачнішим!
Цікава особливість цього салату – до кінця застілля він стає ще смачнішим! Фото: автора

Дуже смачний і ошатний салатик! Пікантний, ситний і, в той же час, не важкий.

Це одна з тих страв, які не тільки корисні, але ще й неодмінно смачні. Салат із серії «безмайонезних», що особисто мене неабияк потішило. Просто обожнюю смачні салатні заправки! Вони дають змогу відкритися всім інгредієнтам на повну силу. Майонез, натомість – «глушить» природний смак продуктів. Цікава особливість цього салату – до кінця застілля він стає ще смачнішим!

Інгредієнти:

1 банка червоної квасолі (у мене червона варена квасоля у воді із цукром та сіллю),

250 г курячого філе (можна також готувати з вареною телятиною),

1 середня червона цибулина,

2 болгарських перці (бажано різних кольорів,

половинка гострого перцю,

2-3 зубки часнику,

50 г волоських горіхів,

середній пучок кінзи,

мелений чорний перець,

хмелі-сунелі.

Для заправки:

3 ст. л. оливкової олії,

1-2 ст. л. білого винного оцту,

1 ч. л. французької гірчиці в зернах.

Приготування:

Цибулю нарізати тонкими півкільцями та замаринувати її в заправці.

З болгарського перцю видалити насіння й нарізати соломкою або півкільцями.

Варену курятину подрібнити соломкою.

З гострого перцю також видалити насіння й дрібно-дрібно нарубати. Часник пропустити через часничницю. З банки квасолі злити воду й промити її (якщо у вас варена, то просто дати стекти воді).

Всі інгредієнти змішати, заправити заправкою із цибулею, додати нарізану кінзу, обсмажені й дрібно порубані волоські горіхи.

Присмачити чорним меленим перцем і хмелі-сунелі – за смаком.

салати без майонезу, салат, салати, салат тбілісі, кавказька кухня, курятина, квасоля, болгарський перець

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Вірменський салат із запечених овочів – класика східної кухні
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2803
Надзвичайно смачний, корисний, ароматний і соковитий!
Грушевий салат з бринзою і шинкою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1003
Ця страва для тих, хто не боїться експериментувати з незвичними поєднаннями інгредієнтів.
Салат «Персик & томат» з баликом та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1445
Цікаве поєднання інгредієнтів дає несподівано приємний і оригінальний смак.
Салат із «плющеними» томатами чері, базиліком та м’ятою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1190
Ця страва для тих, хто шукає прості, швидкі й доступні рецепти, але з «родзинкою».
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: