clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Листопада 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 3885

Опеньки з картоплею, запечені в духовці

Картопелька з грибочками – це вже кулінарна класика.
Картопелька з грибочками – це вже кулінарна класика. Фото: автора

Рецепт простий, проте дуже смачний.

Картопелька з грибочками – це вже кулінарна класика. Смачнішого та вдалішого поєднання для цих двох складових годі й шукати. А якщо додати до цього аромат, який ця страва набуває в духовці – виходить неймовірна смакота!

Інгредієнти:                          

600-700 г картоплі,

600 г опеньок (попередньо відварених та ретельно промитих),

2 великі цибулини,

250 мл сметани,

2 плавлені сирки «Дружба»,

сіль, чорний мелений перець,

зелень кропу,

3-4 зубки часнику.

Приготування:

Картоплю відварити в «кожушках», почистити й нарізати кружальцями. Гриби підсмажити на сковорідці з олією до зарум’янювання. Цибулю нарізати півкільцями й відправити до грибів. Смажити все разом 10 хвилин. Наприкінці додати подрібнений часник, посолити поперчити.

У форму викласти шар кружалець картоплі, посолити, поперчити.

Потім – шар грибочків із цибулею.

Розкласти зверху шматочки плавленого сиру.

Притрусити подрібненою зеленню кропу.

Залити все сметаною.

Відправити страву у заздалегідь розігріту духовку й запікати 30 хвилин при 180°С (щоб верх трішки заруянився).

За бажанням можна посипати твердим сиром (я не посипала, оскільки дуже люблю опеньки просто зі сметаною).

Подавати страву гарячою.

гриби, страви з грибів, опеньки з картоплею запечені в духовці, запіканки, опеньки, страви з картоплі, картопля

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Картопля по-іспанськи, фарширована баликом і грибами
гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 4014
Такі картопляні «човники» готують із різноманітними начинками
Ідеальний маринад для білих грибів
закуски, закуски, гриби, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 14773
Популярнішої та смачнішої закусочки на святковому столі вам не знайти!
Печериці-гриль – закуска для «розігріву» перед шашликом
гриби, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 9206
Таку смакоту ми завжди готуємо на мангалі, щоб «розбавити» очікування головної страви пікніку – м’яса.
Молода капуста, тушкована з грибами, м'ясом та сиром «Янтар»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 2812
Чи любите ви капусту так, як люблю її я? Якщо так, то ви потрапили за правильною адресою! Якщо ж ні, то я на сто відсотків гарантую, що ви раз і назавжди зміните про неї свою думку!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: