Гаряча тема:
- Війна
Картопелька з грибочками – це вже кулінарна класика. Смачнішого та вдалішого поєднання для цих двох складових годі й шукати. А якщо додати до цього аромат, який ця страва набуває в духовці – виходить неймовірна смакота!
Інгредієнти:
600-700 г картоплі,
600 г опеньок (попередньо відварених та ретельно промитих),
2 великі цибулини,
250 мл сметани,
2 плавлені сирки «Дружба»,
сіль, чорний мелений перець,
зелень кропу,
3-4 зубки часнику.
Приготування:
Картоплю відварити в «кожушках», почистити й нарізати кружальцями. Гриби підсмажити на сковорідці з олією до зарум’янювання. Цибулю нарізати півкільцями й відправити до грибів. Смажити все разом 10 хвилин. Наприкінці додати подрібнений часник, посолити поперчити.
У форму викласти шар кружалець картоплі, посолити, поперчити.
Потім – шар грибочків із цибулею.
Розкласти зверху шматочки плавленого сиру.
Притрусити подрібненою зеленню кропу.
Залити все сметаною.
Відправити страву у заздалегідь розігріту духовку й запікати 30 хвилин при 180°С (щоб верх трішки зару’янився).
За бажанням можна посипати твердим сиром (я не посипала, оскільки дуже люблю опеньки просто зі сметаною).
Подавати страву гарячою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: