ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Листопада, 2019
4 Листопада 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 5172

Опеньки з картоплею, запечені в духовці

Картопелька з грибочками – це вже кулінарна класика.
Картопелька з грибочками – це вже кулінарна класика. Фото: автора

Рецепт простий, проте дуже смачний.

Картопелька з грибочками – це вже кулінарна класика. Смачнішого та вдалішого поєднання для цих двох складових годі й шукати. А якщо додати до цього аромат, який ця страва набуває в духовці – виходить неймовірна смакота!

Інгредієнти:                          

600-700 г картоплі,

600 г опеньок (попередньо відварених та ретельно промитих),

2 великі цибулини,

250 мл сметани,

2 плавлені сирки «Дружба»,

сіль, чорний мелений перець,

зелень кропу,

3-4 зубки часнику.

Приготування:

Картоплю відварити в «кожушках», почистити й нарізати кружальцями. Гриби підсмажити на сковорідці з олією до зарум’янювання. Цибулю нарізати півкільцями й відправити до грибів. Смажити все разом 10 хвилин. Наприкінці додати подрібнений часник, посолити поперчити.

У форму викласти шар кружалець картоплі, посолити, поперчити.

Потім – шар грибочків із цибулею.

Розкласти зверху шматочки плавленого сиру.

Притрусити подрібненою зеленню кропу.

Залити все сметаною.

Відправити страву у заздалегідь розігріту духовку й запікати 30 хвилин при 180°С (щоб верх трішки заруянився).

За бажанням можна посипати твердим сиром (я не посипала, оскільки дуже люблю опеньки просто зі сметаною).

Подавати страву гарячою.

гриби, страви з грибів, опеньки з картоплею запечені в духовці, запіканки, опеньки, страви з картоплі, картопля

Коментарі:

  Так  Ні, дякую