clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Листопада 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 551

Мармуровий кекс із малиново-банановою начинкою

Чудова випічка, мінімум інгредієнтів і метушні, максимум задоволення. Сам кекс виходить вологим і м'яким, малина ж додає приємної кислинки.
Чудова випічка, мінімум інгредієнтів і метушні, максимум задоволення. Сам кекс виходить вологим і м'яким, малина ж додає приємної кислинки. Фото: автора

Чудова випічка, мінімум інгредієнтів і метушні, максимум задоволення. Сам кекс виходить вологим і м'яким, малина ж додає приємної кислинки.

На дворі похмура осінь і душа вимагає сонця, тепла, яскравих барв та нових гастрономічних вражень! Моя ж морозильна камера повністю забита замороженими дарунками літа. А що може бути смачнішим, ніж шоколад із ягодою? Тільки малина з шоколадом у компанії з бананом!

Інгредієнти:

Для тіста:

170 г вершкового масла,

1 склянка цукрової пудри,

3 яйця,

цукор ванільний,

2 ч. л. розпушувача,

0,5 ч. л. соди,

0,5 ч. л. солі,

2,5-3 склянки борошна,

1 склянка сметани,

1 склянка питного йогурту (у мене малиновий),

Для начинки:

3 ст. л. какао,

3 ст. л. цукру,

2 склянки замороженої малини (попередньо повністю розморозити),

1 великий банан.

Для глазурі:

100 г шоколаду,

50 г вершкового масла,

50 мл вершків (10%).

Склянка: 250 мл.

Приготування:

Вершкове масло збити міксером із цукровою пудрою (воно має бути кімнатної температури). Додати по одному яйця й продовжити збивати на середній швидкості. Влити сметану та йогурт та розмішати все вінчиком. В три підходи всипати у суміш ванілін, борошно, розпушувач, соду й сіль. Змішати все до однорідності (тісто має бути середньої густини ).

Форму для кексу із фтулкою по середині змастити вершковим маслом та притрусити панірувальними сухарями. Тісто розділити на три рівних частини. Першу викласти у форму.

Потім – малина та шматочки банану.

Змішати цукор та какао й посипати сумішшю шар з фруктами-ягодами.

Повторити всі шари ще раз. Зверху залити тістом та рівномірно розподілити.

Випікати кекс при 175°С протягом 60 хвилин. Охолодити та залити розтопленим на водяній бані шоколадом із маслом та вершками. Прикрасити замороженою малиною. Я ще притрусила кольоровою крихтою із цукатів.

кекс, кекси, мафіни, капкейки, солодка випічка, мраморний кекс, кекс з малиною та бананами, банани, малина, шоколад, какао

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сирно-лимонні кекси з пудинговою начинкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1179
Виглядають ефектно, готуються легко, смакують – м-м-м-м... нереально!
Горіхові кекси з грушами та в’яленою вишнею (пісні)
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 640
У цій випічці вдало поєднується солодкість горіхового тіста, соковитість фруктів та кислинка ягід.
Маковий кекс із черешнею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 842
Раніше навіть не здогадувалася, як вдало поєднуються ягоди з маком. Це справжня симфонія смаку та аромату!
Сирно-медовий кекс зі сливами в шоколадній глазурі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 772
Мені здається, що сливи чудово поєднуються з ароматами кориці й меду. Запахи при випіканні цього смаколика запаморочливі й по-домашньому затишні.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: