Гаряча тема:
- Війна
На дворі похмура осінь і душа вимагає сонця, тепла, яскравих барв та нових гастрономічних вражень! Моя ж морозильна камера повністю забита замороженими дарунками літа. А що може бути смачнішим, ніж шоколад із ягодою? Тільки малина з шоколадом у компанії з бананом!
Інгредієнти:
Для тіста:
170 г вершкового масла,
1 склянка цукрової пудри,
3 яйця,
цукор ванільний,
2 ч. л. розпушувача,
0,5 ч. л. соди,
0,5 ч. л. солі,
2,5-3 склянки борошна,
1 склянка сметани,
1 склянка питного йогурту (у мене малиновий),
Для начинки:
3 ст. л. какао,
3 ст. л. цукру,
2 склянки замороженої малини (попередньо повністю розморозити),
1 великий банан.
Для глазурі:
100 г шоколаду,
50 г вершкового масла,
50 мл вершків (10%).
Склянка: 250 мл.
Приготування:
Вершкове масло збити міксером із цукровою пудрою (воно має бути кімнатної температури). Додати по одному яйця й продовжити збивати на середній швидкості. Влити сметану та йогурт та розмішати все вінчиком. В три підходи всипати у суміш ванілін, борошно, розпушувач, соду й сіль. Змішати все до однорідності (тісто має бути середньої густини ).
Форму для кексу із фтулкою по середині змастити вершковим маслом та притрусити панірувальними сухарями. Тісто розділити на три рівних частини. Першу викласти у форму.
Потім – малина та шматочки банану.
Змішати цукор та какао й посипати сумішшю шар з фруктами-ягодами.
Повторити всі шари ще раз. Зверху залити тістом та рівномірно розподілити.
Випікати кекс при 175°С протягом 60 хвилин. Охолодити та залити розтопленим на водяній бані шоколадом із маслом та вершками. Прикрасити замороженою малиною. Я ще притрусила кольоровою крихтою із цукатів.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: