ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Курочка з ароматом кави

6 Листопада 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3947
Неймовірно смачні й ніжні курячі гомілки з незвичайним варіантом соусу.
Неймовірно смачні й ніжні курячі гомілки з незвичайним варіантом соусу. Фото: автора

Неймовірно смачні й ніжні курячі гомілки з незвичайним варіантом соусу.

Мясо виходить мяким та соковитим. Завдяки кавовому соусу курятина стає апетитно-карамельною та набуває такого аромату, що ми ледве дочекалися того моменту, коли гомілки допечуться. До речі, не лише мясо заслуговує на увагу. Соус також пішов на ура! Тепер цей рецепт в нас у фаворитах. Гадаю, що повторюватиму його часто.

Інгредієнти:

9 курячих гомілок (можна порубати на частини цілу тушку або взяти будь-які її частини курки),

куркума, карі,

сіль, перець.

СОУС:

0,5 склянки свіжезвареної міцної кави (не розчинної!),

1/3 склянки кетчупу,

3 ст. л. соєвого соусу,

2 ст. л. лимонного соку,

1 ст. л. бальзамічного оцту (у мене бальзамічний соус),

1 ст. л. оливкової олії,

2 ст. л. цукру.

Приготування:

Курячі гомілки замаринувати в спеціях та солі, скласти у вогнетривку форму та залишити на 20 хвилин.

ДЛЯ СОУСУ: змішати всі компоненти, поставити на вогонь,

довести до кипіння й кип'ятити 5 хвилин (аромат такий апетитний і яскравий, що вже на цьому етапі приготування починається активне слиновиділення).

Залити гомілки соусом.

Відправити в духовку й запікати при 160°С близько  години, періодично поливаючи соусом

(я не поливала, а готувала півгодини з одного боку, потім перевернула гомілки й запікала ще півгодини з іншого).

Як гарнір підійде рис, паста, картопляне пюре. І не забудьте рясно полити його соусом!

курятина, гомілки, м`ясо та субпродукти, курка, з ароматом кави, гомілки в кавовому соусі, кавовий соус, страви з курятини, кава

Коментарі:

  Так  Ні, дякую