Гаряча тема:
- Війна
М’ясо виходить м’яким та соковитим. Завдяки кавовому соусу курятина стає апетитно-карамельною та набуває такого аромату, що ми ледве дочекалися того моменту, коли гомілки допечуться. До речі, не лише м’ясо заслуговує на увагу. Соус також пішов на ура! Тепер цей рецепт в нас у фаворитах. Гадаю, що повторюватиму його часто.
Інгредієнти:
9 курячих гомілок (можна порубати на частини цілу тушку або взяти будь-які її частини курки),
куркума, карі,
сіль, перець.
СОУС:
0,5 склянки свіжезвареної міцної кави (не розчинної!),
1/3 склянки кетчупу,
3 ст. л. соєвого соусу,
2 ст. л. лимонного соку,
1 ст. л. бальзамічного оцту (у мене бальзамічний соус),
1 ст. л. оливкової олії,
2 ст. л. цукру.
Приготування:
Курячі гомілки замаринувати в спеціях та солі, скласти у вогнетривку форму та залишити на 20 хвилин.
ДЛЯ СОУСУ: змішати всі компоненти, поставити на вогонь,
довести до кипіння й кип'ятити 5 хвилин (аромат такий апетитний і яскравий, що вже на цьому етапі приготування починається активне слиновиділення).
Залити гомілки соусом.
Відправити в духовку й запікати при 160°С близько години, періодично поливаючи соусом
(я не поливала, а готувала півгодини з одного боку, потім перевернула гомілки й запікала ще півгодини з іншого).
Як гарнір підійде рис, паста, картопляне пюре. І не забудьте рясно полити його соусом!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: