ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Рогалики із сирного тіста з горішками, корицею та родзинками

7 Листопада 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6122
Смаколики виходять ароматними, в міру солодкими, трохи маслянистими, багатошаровими.
Смаколики виходять ароматними, в міру солодкими, трохи маслянистими, багатошаровими. Фото: автора

Смаколики виходять ароматними, в міру солодкими, трохи маслянистими, багатошаровими.

Дуже сподобалося тісто: воно нагадує і листкове, і пісочне одночасно. А ще родзинки, горішки й запашні нотки кориці… Ви зможете встояти перед такою спокусою? Я не змогла!

Інгредієнти:

1/2 склянки цукру,

1 склянка волоських горіхів,

1/2 склянки родзинок,

4 ч. л. кориці,

250 г сиру,

1 ст. л. сметани,

2 склянки борошна,

200 г вершкового масла,

1/4 ч. л. солі,

ванілін,

жовток.

Склянка = 250 мл.

Приготування:  

ТІСТО: змішати борошно з сіллю. Додати вершкове масло, яєчний жовток. Сир збити в блендері зі сметаною (маса має нагадувати ніжний крем-сир). Додати до борошняно-масляної суміші. Вимішувати доти, поки тісто не стане щільним та однорідним.

Розділити його на 4 частини, загорнути кожну в харчову плівку й залишити в холодильнику на 2 години або на всю ніч.

НАЧИНКА: змішати цукор, родзинки, корицю й горішки. Подрібнити до дрібної крихти в блендері або кавомолці.

Розкачати кожну частину тіста в паляничку завтовшки приблизно 3 мм. Нанести тонким шаром начинку. Нарізати невеличкими конусами, як піцу.

Загорнути рогаликами, починаючи з широкого краю. Розігріти духовку до 180ºС. Викласти рогалики на деко, встелене пергаментним папером.

Випікати 25-30 хвилин до зарум'янювання.

 

Дати повністю охолонути й перекласти на тарілку. Можна посипати цукровою пудрою (я не посипала, оскільки рогалики нам і так були солодкими).

печиво, рогалики, круасани, солодка випічка, сирне тісто, родзинки, горіхи, випічка із сирного тіста, рогалики з начинкою, сухофрукти

Коментарі:

  Так  Ні, дякую