Гаряча тема:
- Війна
Дуже сподобалося тісто: воно нагадує і листкове, і пісочне одночасно. А ще родзинки, горішки й запашні нотки кориці… Ви зможете встояти перед такою спокусою? Я не змогла!
Інгредієнти:
1/2 склянки цукру,
1 склянка волоських горіхів,
1/2 склянки родзинок,
4 ч. л. кориці,
250 г сиру,
1 ст. л. сметани,
2 склянки борошна,
200 г вершкового масла,
1/4 ч. л. солі,
ванілін,
жовток.
Склянка = 250 мл.
Приготування:
ТІСТО: змішати борошно з сіллю. Додати вершкове масло, яєчний жовток. Сир збити в блендері зі сметаною (маса має нагадувати ніжний крем-сир). Додати до борошняно-масляної суміші. Вимішувати доти, поки тісто не стане щільним та однорідним.
Розділити його на 4 частини, загорнути кожну в харчову плівку й залишити в холодильнику на 2 години або на всю ніч.
НАЧИНКА: змішати цукор, родзинки, корицю й горішки. Подрібнити до дрібної крихти в блендері або кавомолці.
Розкачати кожну частину тіста в паляничку завтовшки приблизно 3 мм. Нанести тонким шаром начинку. Нарізати невеличкими конусами, як піцу.
Загорнути рогаликами, починаючи з широкого краю. Розігріти духовку до 180ºС. Викласти рогалики на деко, встелене пергаментним папером.
Випікати 25-30 хвилин до зарум'янювання.
Дати повністю охолонути й перекласти на тарілку. Можна посипати цукровою пудрою (я не посипала, оскільки рогалики нам і так були солодкими).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: