Гаряча тема:
- Війна
У розпал врожаю винограду просто важко не спокуситися на смачні вишукані закуски. Нещодавно ми придбали смачнючий «Сamembert» – м'який сир зі скоринкою плісняви. Тому сьогодні у нас швидкий салат-закуска. До речі, ця страва має багато корисних властивостей. Адже виноград і горіхи містять цінні мікроелементи, які необхідні нашому організму. Сир «Камамбер» має безліч корисних амінокислот. Тому це не салат, а справжня вітамінна бомба! Обіцяю, буде дуже смачно!
Інгредієнти:
Пучок листків салату,
100 г сиру «Камамбер»,
жменя волоських горіхів,
невеличке гроно чорного винограду,
Заправка:
1 ст. л. оливкової олії,
1 ч. л. соку лимона,
1/2 ч. л. бальзамічного соусу,
дрібка лимонного перцю,
1 ч. л. меду,
2 ч. л. ніжної гірчиці,
сіль.
Приготування:
Листя салату помити й висушити на паперовому рушнику. Виноград розрізати навпіл. Горіхи підсмажити на сухій сковорідці й злегка подрібнити. На тарілку викласти листя салату. На нього – половинки винограду.
Потім – сир, нарізаний тонкими слайсами.
Притрусити все смаженими горішками. Змішати інгредієнти для заправки, додати сіль за смаком. Скропити закуску невеликою кількістю заправки.
Подавати одразу ж.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: сир, як і горіхи, можна використовувати на свій смак. Головне – красива подача на великій тарілці. Це додасть вишуканості закусці й вона виглядатиме не гірше, ніж ресторанна страва.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: