clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Листопада 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 937

Крем-суп «Мадам ДюБаррі» – ніжний смак Франції

Супчик має дуже ніжну та буквально оксамитову консистенцію, при цьому він досить ситний.
Супчик має дуже ніжну та буквально оксамитову консистенцію, при цьому він досить ситний. Фото: автора

Оксамитова консистенція цієї першої страви повністю виправдовує свою назву.

Вважається, що цей вишуканий французький суп придумала Марі-Жанна Бекю, після заміжжя графиня ДюБаррі — офіційна фаворитка французького короля Людовика XV. На її думку, цвітна капуста сприяла збереженню блідого відтінку шкіри, який був тоді у моді. Коли я замовляла раніше крем-супи в ресторанах, то завжди дивувалася їхній ніжній оксамитовій текстурі. Вдома такий наїдок ніколи не виходив таким ніжним. Проте, коли приготувала цей суп, то зрозуміла, що знайшла секрет ресторанної страви!

Інгредієнти:

500 г цвітної капусти (можна навіть замороженої),

1 цибуля-порей,

500 мл води,

половинка кореня селери,

1 морквина,

70 г бастурми (або будь-якої іншої сировяленої копченини),

лавровий листок,

100 мл молока,

200 мл вершків,

2 яєчні жовтки,

50 г вершкового масла,

30 г борошна,

перець чорний,

чебрець,

1 ч. л. цукру,

мускатний горіх,

сіль за смаком.

Приготування:

Для бульйону: нарізати моркву й селеру.

Відправити в каструлю, залити холодною водою і поставити на плиту. Додати до овочів шматочок бастурми – це надасть супу пікантності. Приправити бульйон чебрецем і лавровим листком. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити до готовності. Потім бульйон процідити.

Овочі відкинути на друшляк.

Моркву видалити, а селеру залишити для супу.

Цибулю-порей нарізати кільцями й обсмажити в каструлі із товстим дном на вершковому маслі з цукром.

Потім додати борошно й злегка обсмажити все разом (виходить варіант суміші «ру» (roux), яка використовується як згущувач у багатьох супах і соусах).

Додати в каструлю варену селеру та суцвіття цвітної капусти. Відразу ж залити гарячим бульйоном й молоком (краще в три прийоми і, інтенсивно помішуючи, щоб повністю розчинити борошно в бульйоні та уникнути утворення грудочок).

Варити 15-20 хвилин. Як тільки капуста стане м'якою, зняти з плити й збити суп блендером. Посолити, присмачити спеціями й повернути на плиту.

В окремій ємності змішати вершки та яєчні жовтки, трохи збити все вінчиком до однорідності.

Ввести суміш у суп, продовжуючи збивати його.

Знову довести до кипіння, постійно помішуючи. Одразу ж подати до столу.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: суп декорувати шматочками бастурми, зеленню та маленькими суцвіттями цвітної капусти. Можна подати з грінками.

супи, суп-пюре, крем-суп, перші страви, суп, суп мадам дюбаррі, французька кухня, французький суп, цвітна капуста

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Гарбузовий крем-суп із селерою та імбиром
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 3081
Ніжний, солодкуватий, густий і апетитний... Тарілочка такого ситного та поживного крем-супчика на обід зігріє в холодний день, додасть енергії та здоров'я вам і вашим рідним.
Французький цибульний суп: ніжно й вишукано
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1288
Ця перша страва для французів – як для нас борщ. Якщо не вдаватися в деталі, то це величезна кількість цибулі в бульйоні з грінками та сиром.
Французький грибний крем-суп із часниковими грінками
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1237
Від крем-супу з шампіньйонів не відмовиться, мабуть, жоден найвибагливіший гурман. Якщо ж ви ще жодного разу не куштували такий супчик, то багато втратили, бо ця чудова страва готується дуже просто й швидко.
Крем-суп із селери та квасолі — ситний спосіб для схуднення
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1157
Ніжний та легкий, але родзинкою цієї першої страви є цікавий горіхово-часниково-м’ятний соус.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: