Гаряча тема:
- Війна
Свій майонез – це ж взагалі кайф! Знаєш, що все в ньому свіже й смачне. І жодних консервантів! Я вже розміщувала раніше статтю «Секрети приготування домашнього майонезу», але всі рецепти у ній передбачають використання яєць. Цей же рецепт неперевершений! Дуже рекомендую спробувати, адже смак та консистенція у нього ідеальні. На форумах дівчатка запевняють, що майонез без яєць можна зберігати в холодильнику до 5 днів, але я не пробувала, оскільки готую його безпосередньо перед використанням. Навіщо робити про запас, якщо процес приготування займає лише хвилину-дві.
Інгредієнти:
50 мл молока,
50 мл соняшникової рафінованої (!) олії,
50 мл оливкової олії (Extra Virgen),
сіль,
гірчиця,
лимонний сік,
суміш перців мелена,
цукор.
Приготування:
Налити молоко і олію в склянку для збивання (вони повинні бути однакової кімнатної температури – це важливо!). Збити блендером протягом 1 хвилини на максимальній швидкості. Додати сіль, лимонний сік, гірчицю, цукор та перець (все на свій смак).
Знову збити до однорідності.
Можна додавати будь-які наповнювачі: зелень, часник, паприку, куркуму тощо. Проте класичний вріант готується саме так.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна використовувати будь-яку олію. Головне, дотримуватися пропорції «2:1» (100 мл олії – 50 мл молока, 200 мл олії – 100 мл молока і т.д.). Чим жирніше молоко, тим густішої консистенції буде ваш майонез. Я використовую молоко 3,2%.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: