clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Листопада 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2103

Домашній майонез без яєць за 1 хвилину

Дуже рекомендую спробувати, адже смак та консистенція у майонезу ідеальні.
Дуже рекомендую спробувати, адже смак та консистенція у майонезу ідеальні. Фото: автора

Ідеальний рецепт всіма улюбленого соусу, який виходить завжди!

Свій майонез – це ж взагалі кайф! Знаєш, що все в ньому свіже й смачне. І жодних консервантів! Я вже розміщувала раніше статтю «Секрети приготування домашнього майонезу», але всі рецепти у ній передбачають використання яєць. Цей же рецепт неперевершений! Дуже рекомендую спробувати, адже смак та консистенція у нього ідеальні. На форумах дівчатка запевняють, що майонез без яєць можна зберігати в холодильнику до 5 днів, але я не пробувала, оскільки готую його безпосередньо перед використанням.  Навіщо робити про запас, якщо процес приготування займає лише хвилину-дві.

Інгредієнти:

50 мл молока,

50 мл соняшникової рафінованої (!) олії,

50 мл оливкової  олії (Extra Virgen),

сіль,

гірчиця,

лимонний сік,

суміш перців мелена,

цукор.

Приготування:

Налити молоко і олію в склянку для збивання (вони повинні бути однакової кімнатної температури – це важливо!). Збити блендером протягом 1 хвилини на максимальній швидкості. Додати сіль, лимонний сік, гірчицю, цукор та перець (все на свій смак).

Знову збити до однорідності.

Можна додавати будь-які наповнювачі: зелень, часник, паприку, куркуму тощо. Проте класичний вріант готується саме так.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна використовувати будь-яку олію. Головне, дотримуватися пропорції «2:1» (100 мл олії – 50 мл молока, 200 мл олії – 100 мл молока і т.д.). Чим жирніше молоко, тим густішої консистенції буде ваш майонез. Я використовую молоко 3,2%.

 

порадник, соус, соуси, майонез, домашній маонез, заправки до салатів, майонез без яєць

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Пакет та рукав для запікання: безпека, вибір та правила використання
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1688
Вони, хоча й з'явилися у продажу відносно недавно, проте швидко стали помічниками на кухні для багатьох жінок.
Ванільний цукор краще зробити власноруч
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1248
Переймаємо досвід у досвідчених кондитерів та кулінарів.
Як ми шукали якісне масло (відео)
порадник, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 2067
Кореспонденти редакції провели чергову дегустацію й обирали найсмачніше «вершкове»
Готуємо тісто для лазаньї власноруч
крупи та страви з борошна, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1339
Якщо ви часто або хоча б періодично готуєте лазанью, то є сенс навчитися робити тісто для неї своїми руками. Тим більше, що це досить просто!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: