ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Сирні лакомки з вишнею

17 Листопада 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6188
Замість вишні можна використовувати будь-які ягоди, навіть із варення, а також сухофрукти.
Замість вишні можна використовувати будь-які ягоди, навіть із варення, а також сухофрукти. Фото: автора

Такі гарні апетитні кошики з ніжною сирно-вишневою начинкою кому завгодно піднімуть настрій.

Готуються вони швидко (на приготування у мене пішло максимум 20 хвилин), а все інше за вас зробить духовка. Замість вишні можна використовувати будь-які ягоди, навіть із варення, а також сухофрукти. З цієї кількості продуктів у мене вийшло 12 лакомок.

І н г р е д і е н т и:

Тісто:

200 г борошна,

1/4 склянки цукру,

110 г вершкового масла (розтопити),

2 яйця,

1 ч. л. розпушувача,

1 ч. л. ванільної есенції.

Начинка:

150 г сиру,

2 яйця,

1/4 склянки цукру,

1 ч. л. ванільної есенції (або ваніліну),

2 ст. л. сметани (у мене була жирна — 30%),

трохи замороженої вишні (в одну лакомку йде близько 5 ягідок),

цукрова пудра для посипання.

П р и г о т у в а н н я:

Розігріти духовку до 220ºС.

Приготувати тісто: змішати борошно, цукор, ванільну есенцію і розпушувач. Влити розтоплене масло, перемішати. Додати яйця. Вимісити тісто. Воно повинно вийти м'яким, еластичним, добре тримати форму (в мене воно вийшло дещо рідкуватим, тому я підсипала ще трохи борошна).

Приготувати начинку: сир, яйця, білий цукор і ванільний цукор — все ретельно збити в блендері. Додати сметану і ще раз ретельно збити. Начинка повинна стати рідкою, а всі грудочки мають зникнути.

Форми змастити олією та присипати панірувальними сухарями. Тісто розподілити у формочки, зробити бортики (у вас має вийти щось на кшталт маленьких чашечок).

Вилити в них сирно-вершкову начинку. Потім зверху викласти вишню (попередньо повністю розморожену), посипати цукром.

Випікати 20-25 хвилин при температурі 220ºС до золотавого кольору бортиків тіста.

Охолодити в формочках, потім витягнути (гарячими не раджу їх намагатися чіпати, оскільки тісто дуже розсипчасте й може розвалитися, та й начинка має добре схопитися).

Посипати цукровою пудрою.

сирна випічка, солодка випічка, сирні лакомки з вишнями, кекси, мафіни, сирна випічка, сир, вишня, лакомки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую