Гаряча тема:
- Війна
Готуються вони швидко (на приготування у мене пішло максимум 20 хвилин), а все інше за вас зробить духовка. Замість вишні можна використовувати будь-які ягоди, навіть із варення, а також сухофрукти. З цієї кількості продуктів у мене вийшло 12 лакомок.
І н г р е д і е н т и:
Тісто:
200 г борошна,
1/4 склянки цукру,
110 г вершкового масла (розтопити),
2 яйця,
1 ч. л. розпушувача,
1 ч. л. ванільної есенції.
Начинка:
150 г сиру,
2 яйця,
1/4 склянки цукру,
1 ч. л. ванільної есенції (або ваніліну),
2 ст. л. сметани (у мене була жирна — 30%),
трохи замороженої вишні (в одну лакомку йде близько 5 ягідок),
цукрова пудра для посипання.
П р и г о т у в а н н я:
Розігріти духовку до 220ºС.
Приготувати тісто: змішати борошно, цукор, ванільну есенцію і розпушувач. Влити розтоплене масло, перемішати. Додати яйця. Вимісити тісто. Воно повинно вийти м'яким, еластичним, добре тримати форму (в мене воно вийшло дещо рідкуватим, тому я підсипала ще трохи борошна).
Приготувати начинку: сир, яйця, білий цукор і ванільний цукор — все ретельно збити в блендері. Додати сметану і ще раз ретельно збити. Начинка повинна стати рідкою, а всі грудочки мають зникнути.
Форми змастити олією та присипати панірувальними сухарями. Тісто розподілити у формочки, зробити бортики (у вас має вийти щось на кшталт маленьких чашечок).
Вилити в них сирно-вершкову начинку. Потім зверху викласти вишню (попередньо повністю розморожену), посипати цукром.
Випікати 20-25 хвилин при температурі 220ºС до золотавого кольору бортиків тіста.
Охолодити в формочках, потім витягнути (гарячими не раджу їх намагатися чіпати, оскільки тісто дуже розсипчасте й може розвалитися, та й начинка має добре схопитися).
Посипати цукровою пудрою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: