Гаряча тема:
- Війна
Курячі шлуночки - продукт недорогий, корисний і дуже смачним, якщо знати, як його правильно готувати. Рецептів - безліч. Але на мій погляд, один із кращих - це курячі шлунки в горщику, в поєднанні з овочами, сметаною і спеціями. Чудовий варіант для обіду або вечері. Готується дуже просто, а найголовніше, що не потрібно довго стояти біля плити.
Інгредієнти:
500 г курячих шлуночків,
2 склянки курячого бульйону,
150 г зеленого горошку (у мене заморожений, попередньо розморожувати не потрібно),
половинка кореня селери,
2 цибулини,
1 велика морквина,
2 болгарських перці,
150 мл сметани (20% жирність),
10-200 г твердого сиру (у мене «Маасдам»),
суміш перців мелена,
карі, куркума,
дрібка цукру, сіль,
лавровий листок.
Приготування:
Курячі шлунки промити, видалити зайві плівки, порізати на часточки.
Посолити, поперчити, присмачити спеціями й обсмажити на олії до золотавого кольору (спочатку буде активно виділятися сік, але згодом він випарується і м’ясо почне підсмажуватися).
Моркву нарізати соломкою.
Цибулю – кубиками.
Селеру – також соломкою.
Солодкий перець – півкільцями.
Обсмажити на іншій сковорідці спочатку моркву та селеру.
Потім додати цибулю.
Присмачити трішки цукром та карамелізувати овочі протягом 5-7 хвилин. Додати болгарський перець та зелений горошок і тушкувати все разом до напівготовності всіх складових.
З’єднати шлуночки із овочами, влити сметану, ретельно перемішати, додати лавровий листок.
Тушкувати все разом ще 3-5 хвилин.
У горщики викласти підготовлені інгредієнти.
Влити в кожен трішки бульйону (десь до середини горщика). Затерти зверху сиром.
Накрити кришками й відправити у холодну духовку. Запікати при 190°С протягом 30 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати страву в горщиках. Дуже смачно із тбіліським лавашем. У глеках утворюється дуже смачний соус, який так і проситься, щоб у нього вмочували свіженький хлібчик. Як варіант подачі – зробити їстівні кришечки з тіста.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: