ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Курячі шлуночки з овочами, запечені в горщиках

19 Листопада 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4459
У глеках утворюється дуже смачний соус, який так і проситься, щоб у нього вмочували свіженький хлібчик.
У глеках утворюється дуже смачний соус, який так і проситься, щоб у нього вмочували свіженький хлібчик. Фото: автора

Завдяки приготуванню у порційних горщиках, страва виходить дуже ніжною, ароматною та смачною.

Курячі шлуночки - продукт недорогий, корисний і дуже смачним, якщо знати, як його правильно готувати. Рецептів - безліч. Але на мій погляд, один із кращих - це курячі шлунки в горщику, в поєднанні з овочами, сметаною і спеціями. Чудовий варіант для обіду або вечері. Готується дуже просто, а найголовніше, що не потрібно довго стояти біля плити.

Інгредієнти:

500 г курячих шлуночків,

2 склянки курячого бульйону,

150 г зеленого горошку (у мене заморожений, попередньо розморожувати не потрібно),

половинка кореня селери,

2 цибулини,

1 велика морквина,

2 болгарських перці,

150 мл сметани (20% жирність),

10-200 г твердого сиру (у мене «Маасдам»),

суміш перців мелена,

карі, куркума,

дрібка цукру, сіль,

лавровий листок.

Приготування:

Курячі шлунки промити, видалити зайві плівки, порізати на часточки.

Посолити, поперчити, присмачити спеціями й обсмажити на олії до золотавого кольору (спочатку буде активно виділятися сік, але згодом він випарується і м’ясо почне підсмажуватися).

Моркву нарізати соломкою.

Цибулю – кубиками.

Селеру – також соломкою.

Солодкий перець – півкільцями.

Обсмажити на іншій сковорідці спочатку моркву та селеру.

Потім додати цибулю.

Присмачити трішки цукром та карамелізувати овочі протягом 5-7 хвилин. Додати болгарський перець та зелений горошок і тушкувати все разом до напівготовності всіх складових.

З’єднати шлуночки із овочами, влити сметану, ретельно перемішати, додати лавровий листок.

Тушкувати все разом ще 3-5 хвилин.

У горщики викласти підготовлені інгредієнти.

Влити в кожен трішки бульйону (десь до середини горщика). Затерти зверху сиром.

Накрити кришками й відправити у холодну духовку. Запікати при 190°С протягом 30 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати страву в горщиках. Дуже смачно із тбіліським лавашем. У глеках утворюється дуже смачний соус, який так і проситься, щоб у нього вмочували свіженький хлібчик. Як варіант подачі – зробити їстівні кришечки з тіста.

страви у горщиках, потрухи, шлуночки, курячі шлунки, м`ясо та субпродукти, глиняні горщики, лівер, курячі шлуночки з овочами, курячі шлуночки в горщиках

Коментарі:

  Так  Ні, дякую