clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Листопада 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1405

Печінка з яблуками та чорносливом у винному соусі

Завдяки соусу печінка буквально тане у роті. Він ідеально доповнює цю страву!
Завдяки соусу печінка буквально тане у роті. Він ідеально доповнює цю страву! Фото: автора

Завдяки такому вдалому поєднанню складових, печіночка виходить напрочуд ніжною та м’якою.

Печінка чудово поєднується з яблуками, а винний соус виходить за смаком кисло-солодким, незвичайним і дуже ароматним. Завдяки йому основний інгредієнт буквально тане у роті. Він ідеально доповнює цю страву! В ній і мед, і лимонний сік, і чорнослив, і бальзамічний оцет... Уявляєте, який аромат і скільки смакових відтінків! На гарнір ідеально підійде рис або варена картопля.

Інгредієнти:

500 г яловичої печінки,

дрібка солі,

2 ст. л. борошна,

50 мл оливкової олії,

300 мл червоного сухого вина,

4 ст. л. бальзамічного оцту,

2 яблука,

1 ст. л. меду,

1 ст. л. лимонного соку,

1 велика цибулина,

щедра жменя чорносливу без кісточки,

перець чорний мелений.

Приготування:

Печінку замочити на ніч, зранку зачистити від плівок, нарізати невеликими пласкими шматочками, посолити, поперчити.

Дати помаринуватися 20-30 хвилин і запанірувати в борошні.

Обсмажити на сковорідці в невеликій кількості оливкової олії (буквально по хвилині з кожного боку).

Викласти печінку на тарілку й дати трохи «відпочити».

Соус: в маленький сотейник чи каструлю влити вино, додати мед, лимонний сік. Поставити на вогонь, дати закипіти, зменшити вогонь і варити доти, поки рідина не випарується на 1/3 від колишнього обсягу. Влити у випарене вино бальзамічний оцет, дати ще раз закипіти й зняти соус з плити.

Яблука нарізати часточками, попередньо вирізавши серцевину (шкірочку не знімати!).

Цибулю нарізати півкільцями.

На оливковій олії обсмажити її до м'якості.

Додати яблука й ще трохи протушкувати (я додала 0,5 ст. л. цукру, щоб вони трішки карамелізувалися).

Наприкінці покласти подрібнений чорнослив.

Викласти до цибулі, яблук та чорносливу попередньо обсмажену печінку. Влити винний соус і тушкувати близько 15-20 хвилин на маленькому вогні під закритою кришкою, періодично помішуючи.

 

 

 

печінка, м`ясо та субпродукти, лівер, страви з печінки, яблука, печінка з яблуками, винний соус, печінка у винному соусі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Куряча печінка по-міланськи з помідорками під сирною "шубкою"
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1275
Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні запіканочка.
Печінковий паштет в пакеті
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2989
Цей рецепт звідкись із глибокого дитинства: шматок свіжого білого хліба, намащеного вершковим маслом, і ціла гора м’якого й смачнющого печінкового паштету.
Смажена печінка «Красуня Сходу»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 3143
Печінка виходить м’якою і дуже ніжною, з тонким пікантним смаком та дивовижним ароматом!
Печінкові оладки «Варшавські» у вершково-сметанному соусі
м`ясо та субпродукти, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1664
Цю страву їдять і нахвалюють навіть ті, хто в принципі не любить печінку.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: