Гаряча тема:
- Війна
Печінка чудово поєднується з яблуками, а винний соус виходить за смаком кисло-солодким, незвичайним і дуже ароматним. Завдяки йому основний інгредієнт буквально тане у роті. Він ідеально доповнює цю страву! В ній і мед, і лимонний сік, і чорнослив, і бальзамічний оцет... Уявляєте, який аромат і скільки смакових відтінків! На гарнір ідеально підійде рис або варена картопля.
Інгредієнти:
500 г яловичої печінки,
дрібка солі,
2 ст. л. борошна,
50 мл оливкової олії,
300 мл червоного сухого вина,
4 ст. л. бальзамічного оцту,
2 яблука,
1 ст. л. меду,
1 ст. л. лимонного соку,
1 велика цибулина,
щедра жменя чорносливу без кісточки,
перець чорний мелений.
Приготування:
Печінку замочити на ніч, зранку зачистити від плівок, нарізати невеликими пласкими шматочками, посолити, поперчити.
Дати помаринуватися 20-30 хвилин і запанірувати в борошні.
Обсмажити на сковорідці в невеликій кількості оливкової олії (буквально по хвилині з кожного боку).
Викласти печінку на тарілку й дати трохи «відпочити».
Соус: в маленький сотейник чи каструлю влити вино, додати мед, лимонний сік. Поставити на вогонь, дати закипіти, зменшити вогонь і варити доти, поки рідина не випарується на 1/3 від колишнього обсягу. Влити у випарене вино бальзамічний оцет, дати ще раз закипіти й зняти соус з плити.
Яблука нарізати часточками, попередньо вирізавши серцевину (шкірочку не знімати!).
Цибулю нарізати півкільцями.
На оливковій олії обсмажити її до м'якості.
Додати яблука й ще трохи протушкувати (я додала 0,5 ст. л. цукру, щоб вони трішки карамелізувалися).
Наприкінці покласти подрібнений чорнослив.
Викласти до цибулі, яблук та чорносливу попередньо обсмажену печінку. Влити винний соус і тушкувати близько 15-20 хвилин на маленькому вогні під закритою кришкою, періодично помішуючи.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: