Гаряча тема:
- Війна
Рецептів запеченої курки існує безліч і кожна господиня має свій, перевірений спосіб приготування цієї популярної страви. Деякі рецепти прості, інші – вимагають вправності… Я ж хочу запропонувати вам курку з яблуками та лимонами у вині. Для розкішного святкового столу — чудовий варіант. А всі зусилля, затрачені на створення страви, окупляться сторицею, тобто словами вдячності від ваших рідних. На відміну від курки, приготовленої в звичайний спосіб, ця виходить надзвичайно рум'яною і, в той же час, соковитою, не пересушеною. Весь секрет — у винному маринаді, в якому також присутні натуральний мед і лимонний сік для контрасності.
Інгредієнти:
Тушка курки (1,5-1,7 кг),
8 кисло-солодких соковитих яблук,
2 цибулини,
1 лимон,
2 ст. л. меду,
2 ст. л. соєвого соусу,
1 ст. л. лимонного соку,
2 ст. л. оливкової олії,
чорний мелений перець,
карі, куркума,
паприка,
100 мл білого напівсолодкого вина,
сіль.
Приготування:
Маринад: підігріти трохи мед, додати до нього соєвий соус, олію, лимонний сік, спеції і чорний перець. Ретельно перемішати, натерти курку і залишити на півгодини-годину маринуватися.
Начинка: великими часточками нарізати 6 яблук (разом зі шкіркою, але без насіння).
Змішати їх з кільцями цибулі й цедрою лимона. Трохи посолити. Всередину курки вкласти начинку, зашити ниткою.
В форму для запікання викласти кружальця 2 яблук, на них півмісяці лимонів і налити вино. Розмістити курку зверху на яблучно-лимонний шар.
Поставити форму в холодну духовку й запікати при 180°С півтори години. За час смаження декілька разів полити курку соком. Потім із готової курки зняти нитку й подати.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: