clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
27 Листопада 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 557

Курочка у вині, фарширована яблуками та лимонами

На відміну від курки, приготовленої в звичайний спосіб, ця виходить надзвичайно рум'яною і, в той же час, соковитою, не пересушеною.
На відміну від курки, приготовленої в звичайний спосіб, ця виходить надзвичайно рум'яною і, в той же час, соковитою, не пересушеною. Фото: автора

Для розкішного святкового столу — чудовий варіант.

Рецептів запеченої курки існує безліч і кожна господиня має свій, перевірений спосіб приготування цієї популярної страви. Деякі рецепти прості, інші – вимагають вправності… Я ж хочу запропонувати вам курку з яблуками та лимонами у вині. Для розкішного святкового столу — чудовий варіант. А всі зусилля, затрачені на створення страви, окупляться сторицею, тобто словами вдячності від ваших рідних. На відміну від курки, приготовленої в звичайний спосіб, ця виходить надзвичайно рум'яною і, в той же час, соковитою, не пересушеною. Весь секрет — у винному маринаді, в якому також присутні натуральний мед і лимонний сік для контрасності.

Інгредієнти:

Тушка курки (1,5-1,7 кг),

8 кисло-солодких соковитих яблук,

2 цибулини,

1 лимон,

2 ст. л. меду,

2 ст. л. соєвого соусу,

1 ст. л. лимонного соку,

2 ст. л. оливкової олії,

чорний мелений перець,

карі, куркума,

паприка,

100 мл білого напівсолодкого вина,

сіль.

Приготування:

Маринад: підігріти трохи мед, додати до нього соєвий соус, олію, лимонний сік, спеції і чорний перець. Ретельно перемішати, натерти курку і залишити на півгодини-годину маринуватися.

Начинка: великими часточками нарізати 6 яблук (разом зі шкіркою, але без насіння).

Змішати їх з кільцями цибулі й цедрою лимона. Трохи посолити. Всередину курки вкласти начинку, зашити ниткою.

В форму для запікання викласти кружальця 2 яблук, на них півмісяці лимонів і налити вино. Розмістити курку зверху на яблучно-лимонний шар.

Поставити форму в холодну духовку й запікати при 180°С півтори години. За час смаження декілька разів полити курку соком. Потім із готової курки зняти нитку й подати.

курка, м`ясо та субпродукти, курятина, запечена курка, корочка у вині з яблками та лимоном, курка з яблуками

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Французькі «жаб’ячі лапки» з курячої грудки
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1397
Українська інтерпретація всесвітньовідомого делікатесу.
Курочка з ароматом кави
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 918
Неймовірно смачні й ніжні курячі гомілки з незвичайним варіантом соусу.
Курка, запечена на солі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1080
Дієтичний рецепт із кулінарної книги Дарії Донцової, який можна назвати рятівною чарівною паличкою.
Запечена курочка, фарширована яблуками та чорносливом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 905
Бонус – цікавий метод приготування, завдяки якому м’ясо завжди виходить соковитим та із рум’яною скоринкою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: