clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Листопада 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 797

Товстолоб із печерицями під сирно-вершковим соусом

Замість товстолоба можна взяти форель, коропа, судака, сома – будь-яку річкову рибу.
Замість товстолоба можна взяти форель, коропа, судака, сома – будь-яку річкову рибу. Фото: автора

Розкішна страва з претензією на вишуканість. Всім раджу спробувати!

Готується дуже просто й дуже швидко, адже всі інгредієнти не вимагають тривалої теплової обробки. За 30-35 хвилин можна приготувати чудову, навіть святкову вечерю. До речі, гостям рибку теж можна сміливо подавати, успіх я вам гарантую. Замість товстолоба можна взяти форель, коропа, судака, сома – будь-яку річкову рибу. Гриби теж беріть за смаком. У мене печериці. Проте лісові гриби і пахнуть краще, і на смак, мені здається, цікавіші.

Інгредієнти:

Тушка товстолоба (1,5-2 кг),

кукурудзяне борошно (для панірування),

300-500 г грибів,

2 великі цибулини,

сіль, перець,

коріандр,

лимонний сік,

100 г м’якого плавленого сиру (типу «Янтар»),

200 мл жирних вершків.

Приготування:

Рибу почистити, випатрати, помити, відрізати голову, хвостові й бічні плавники, а потім обережно розрізати повздовж, відділяючи філе. Трохи присолити, поперчити, збризкати соком лимона, приправити коріандром і залишити маринуватися на годину. Потім запанірувати в кукурудзяному борошні й обсмажити на олії до золотавої скоринки. Скласти в каструлю.

Цибулю нарізати кільцями й обсмажити на олії до напівпрозорості.

Печериці нарізати пластинами, додати до цибулі й тушкувати до готовності (якщо буде багато рідини з грибів, зачекати до повного її випаровування).

Додати до грибів сир й зачекати доти, поки він не розплавиться.

Влити вершки й тушкувати все разом 10 хвилин.

Залити рибу соусом та тушкувати на маленькому вогні 10-15 хвилин.

Подавати з лимоном. 

страви з риби, риба, товстолоб, риба та морепродукти, страви з риби, печериці, гриби, страви з грибів,

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Риба в кефірі на "овочевій подушці"
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1514
Досить цікавий і простий спосіб приготування, завдяки якому будь-яка, навіть сухувата «від природи» риба, виходить ніжною і соковитою.
Короп гарячого копчення – швидко, просто й смачно
риба та морепродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1120
Люблю коропа в будь-якому вигляді. А якщо цю рибку закоптити в домашній коптильні, то смачнішого делікатесу годі й шукати!
Товстолоб без кісток
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2751
Така рибка виходить ніжною й соковитою, а томатний соус вдало підкреслює її смак та «розчиняє» дрібні кісточки.
Риба, смажена в картопляній сорочці
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1132
Соковита, ніжна м’якоть нототенії в обрамленні хрумкої золотавої скоринки із картоплі.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: